ΜΠΟΡΕΙ ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου 2023 να αναδείχθηκε δήμαρχος Αργοστολίου από την πρώτη Κυριακή ελέω του νόμου Μητσοτάκη και νάναι δήμαρχος …της μειοψηφίας, αλλά η αλαζονική και απολυταρχική του καθημερινή πρακτική τον σημαδεύει και θα τον σημαδεύσει για πάντα ως τον δήμαρχο που ξεπουλάει τον Δήμο στα οικονομικά συμφέροντα του ιδίου και των συνεργατών του!

Θυμίζουμε μόνο ότι σημαία της προεκλογικής του εκστρατείας πριν 8 (μόλις) μήνες ήταν το σύνθημα: «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ»!!!

Κι όμως

Η ιστορία με τον διπλασιασμό των μισθών του προέδρου και λοιπών στην ΕΔΑΚΙ που αποκάλυψε ο «Η» συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα και θα τον συνοδεύει τον Θεόφιλο για πάντα, όπως και η βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων για τους «ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ» που έχει στήσει!

Το νέο σκάνδαλο που σήμερα φέρνουμε στην δημοσιότητα λέγεται «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΖΩΝΗ» των λιμανιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σε ΕΚΛΕΚΤΟ του Θεόφιλου (και σύμφωνα με πληροφορίες και …κουμπάρο του) από την πρώτη, μάλιστα, χρονιά της θητείας του (το 2020) και συνεταίρο του σε επιχειρηματικές δραστηριότητες (πάντα σύμφωνα με πληροφορίες)!

Συγκεκριμένα:

Από το 2020 μέχρι και το 2023 με την υπογραφή του Θεόφιλου που ήταν και πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο και για εφέτος 2024 με την υπογραφή του Γεωργίου Θωμά, εργαζόμενου σε επιχείρηση του Θεόφιλου και Δημοτικού Συμβούλου, προέδρου τώρα του Λιμενικού Ταμείου, έχουν δοθεί με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ στον συγκεκριμένο ΕΚΛΕΚΤΟ του Θεόφιλου είτε στον ίδιο (για τα λιμάνια Ληξουρίου, Πόρου, Σάμης και Ιθάκης) είτε σε επιχείρηση ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ που υπογράφει ο ίδιος ημέτερος τις συμβάσεις ως εκπρόσωπος (για τα λιμάνια Αργοστολίου και Φισκάρδου).

Το συνολικό ποσόν που έχει πάρει ο συγκεκριμένος ΕΚΛΕΚΤΟΣ από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από το 2020 μέχρι και το 2024 (ΚΑΘΕΣΤΕ;;;) είναι …315.850,79 ευρώ!!!

Αντικειμενικά η σημερινή αποκάλυψη του «Η», λογικά θα πρέπει να γίνει σημαία από σύσσωμη την αντιπολίτευση…

Εμείς πάντως το λέμε ευθέως:

Αν υπάρχει η στοιχειώδης ευθιξία στο δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο θα παραιτιόταν για ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των δημοτών!

Αλλά σιγά μην αγγίξει τον Θεόφιλο η νέα συντριπτική αποκάλυψη του «Η»…

Όπως πάντα όταν «έχει λερωμένη τη φωλιά του θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια» …διά της απόλυτης μούγγας!!!

Και για την πλήρη ενημέρωση δημοσιεύουμε σε πίνακα την αναλυτική απόδοση στον ΕΚΛΕΚΤΟ του Θεόφιλου των ποσών ανά έτος και λιμάνι, όπως εμφανίζονται στις αντίστοιχες αποφάσεις απευθείας ανάθεσης και συμβάσεις:

 

Υ.Γ.: Επειδή η μία εκ των δύο επιχειρήσεων είναι εταιρική «…& ΣΙΑ ΕΕ, που εδρεύει στο Φισκάρδο» …απλά ρωτάμε: Μήπως ο ίδιος ο Θεόφιλος Μιχαλάτος είναι …εταίρος σε αυτήν;

«Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα» στο προεκλογικό σποτ του δήμαρχου Θεόφιλου…

Οι απευθείας αναθέσεις στον εκλεκτό του Θεόφιλου…
Κατά τ’ άλλα προεκλογικά φώναζε …«όχι στις απευθείας αναθέσεις, για λίγους και εκλεκτούς»…