Ενώ ο βουλευτής Παναγής Καππάτος και ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος …ανοίγουν και κλείνουν κατά καιρούς την ΜΕΘ παίζοντας με την Υγεία του κόσμου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Μαρτίνης ανακοίνωσης χθες την ολοκλήρωση της σύστασης θέσεων για τη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας!

Εκεί που ο βουλευτής και δήμαρχος μας έλεγαν τη μια ότι θα προχωρήσει η ΜΕΘ και την άλλη απέκλειαν την σύστασή της για διάφορους λόγους και μάλιστα τη στιγμή που η Ζάκυνθος λειτουργεί αυτόνομη ΜΕΘ, ο Δ. Μαρτίνης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε η σύσταση θέσεων για την ΜΕΘ του Γ.Ν Κεφαλληνίας με προσθήκη στον Οργανισμό:

• 3 θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ ειδικοτήτων ΜΕΘ (σύνολο 4)

• 1 θέσης ΤΕ Φυσικοθεραπείας

• 4 θέσεων ΠΕ Νοσηλευτικής

• 8 θέσεων ΤΕ Νοσηλευτικής»

 

Εξ’ άλλου στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους Υγείας αναφέρει για το θέμα μεταξύ άλλων:

«στελέχωσης των Μ.Ε.Θ. της Χώρας, αποφασίζουμε:

Την κατανομή δεκαέξι (16) οργανικών θέσεων προσωπικού που συστάθηκαν με τη διάταξη του άρθρου 54 του ν. 4690/2020, στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό των κλινών νοσηλείας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Νοσοκομείου, ως εξής:

Α. ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Νεφρολογίας ή Χειρουγικής Θώρακος ή Νευρολογίας ή Νευροχειρουργικής

Τρεις (3) θέσεις

Για την κατάληψη θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. στη Μ.Ε.Θ., απαιτείται η κατοχή του τίλτλου μίας (1) εκ των ειδικοτήτων:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Ή ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΟΣ Ή ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ Ή ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ και η συνδρομή των προϋπο- θέσεων του άρθρου 84 του ν. 2071/1992….».

Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στην οποία ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρεται στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας