12+1 «Γαλάζιες σημαίες» στην Κεφαλονιά, καμία και φέτος στην Ιθάκη

Δέκα τρείς Παραλίες στην Κεφαλονιά κέρδισαν φέτος Διεθνές Βραβείο Ποιότητας “Γαλάζιες Σημαία”, έναντι δώδεκα που είχαν κερδίσει το γαλάζιο βραβείο το 2016, ενώ καμία Παραλία δεν βραβεύτηκε και φέτος στην Ιθάκη.

Φέτος, στην “ομάδα” των κεφαλονίτικων “Γαλάζιων Σημαιών” εντάχθηκε και η πανέμορφη Παραλία μας “Μπούκα-Παλιοσταφίδα/ Medi-terranee” στη Λάσση, κάτω από το Ξενοδοχείο Mediterranee.

Οι Παραλίες που κέρδισαν τις “Γαλάζιες Σημαίες” είναι:

Πετανοί, Πλατύς Γιαλός, Μακρύς Γιαλός, Άβυθος, Λουρδάς, Άμμες, Σκάλα, Αράγια Πόρου, Μύρτος, Ξι, Αγ. Βαρβάρα/Κατελειός, Αντίσαμος και Μπούκα-Παλιοσταφίδα/ Mediterranee.

Σε όλη την Ελλάδα φέτος βραβεύθηκαν 486 Παραλίες, κερδίζοντας η Χώρα μας την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 Χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων Παραλιών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο Νομός Χαλκιδικής.

Το 2016 η Ελλάδα κατείχε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 Χώρες με 430 βραβευμένες Παραλίες, ανάμεσα σε 50 Χώρες. Πρώτος στην Ελλάδα και πέρυσι αναδείχθηκε, με 52 σημαίες, ο Νομός Χαλκιδικής.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 Παραλίες, 662 Μαρίνες και 50 Σκάφη Αειφόρου Τουρισμού σε όλο τον Κόσμο, ενώ πέρυσι βράβευσε 3.462 Παραλίες, 660 Μαρίνες και 21 Τουριστικά Σκάφη σε όλο τον Κόσμο.

Η εκδήλωση για την ανακοίνωση των βραβευμένων Ακτών και Μαρινών της Χώρας μας έγινε χθες το απόγευμα στο Glyfada Golf Gardens με παρουσία πολλών εκπροσώπων της Πολιτείας και Κλαδικών Φορέων του Τουρισμού.

  •  Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον Κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε Ακτές και Μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας Ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Δ.Δ.-