ΑΥΤΟ που βιώνουμε στην Κεφαλονιά σε σχέση με την καθαριότητα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία.

Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου πέφτεις επάνω σε σωρούς από σκουπίδια, ξεχειλισμένους και βρώμικους κάδους της ΕΔΑΚΙ των ακριβοπληρωμένων …golden boys του Θεόφιλου!

Και όχι τίποτε άλλο αλλά κατά τον αντιδήμαρχο του 1500άρικου Σαμούρη (κατά τον πρώην δήμαρχο Τσιλιμιδό και σημερινό εξαπτέρυγο του Θεόφιλου πριν κάποια χρόνια) και …«ειδικό» στα σκουπίδια (γι’ αυτό και διαχρονική αρμοδιότητά του στα σκουπίδια) για όλα φταίνε οι …Κεφαλονίτες και ο Δήμος δεν ευθύνεται για τίποτα!

Γι’ άλλη μία φορά ο εν λόγω λεβέντης που μας προέκυψε εδώ και καμιά 20αριά χρόνια ελέω Φόρτε (α, ρε Φόρτε καλά που έχεις κάνει…) ως ειδικός στην πάταξη της βρώμας και κατέχον …πτυχία στην καθαριότητα, έδωσε ρεσιτάλ στα ιδιοκτησιακά ραδιόφωνα του αφεντικού του Ολιγάρχη Μιχαλάτου δίνοντας …στον εαυτό του συνέντευξη και μάλιστα «εξοργισμένος» κατά τη ναυαρχίδα που την πρόβαλε και με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Σαμούρης: Δεν σέβονται τίποτα, πετάνε παντού σκουπίδια και κατηγορείται γι’ αυτό ο Δήμος»!!!

Άντε τώρα να εξηγήσεις στον εξ Αθέρος ορμώμενο λεβέντη ότι …ΝΑΙ ευθύνονται για τα σκουπίδια που έχουν κατακλίσει τα τελευταία χρόνια την Κεφαλονιά σε κάθε σημείο πρωτίστως οι πολίτες αλλά …η ευθύνη γιαυτή την …κουλτούρα που έχει διαμορφωθεί είναι στην πολιτεία και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ στο Δήμο πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς τον Δήμο Αργοστολίου!!!

Για τον αντιδήμαρχο του 1500άρικου (συν άλλο ένα από το ΚΤΕΛ…) η ευθύνη του Δήμου για την καλλιέργεια της κουλτούρας στους πολίτες είναι ψιλά γράμματα αν όχι …άγνωστη έννοια λόγω της δικιάς του κουλτούρας!

Αλλά δεν ευθύνεται αυτός! Αυτός τόσα ξέρει, τόσα καταλαβαίνει και τόσα λέει και κάνει!

Το αφεντικό του, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έχει την ευθύνη, όπως ισχύει για ΟΛΕΣ τις συλλογικές δραστηριότητες!

Τον βολεύει ο Σαμούρης (και ο κάθε Σαμούρης…) και τον έχει ασύδοτο να λέει και να κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι!

Τον βολεύει να δημιουργεί golden boys στην ΕΔΑΚΙ για να τον υπηρετούν αδιαμαρτύρητα και που μόνο με τα σκουπίδια δεν ασχολούνται και το μόνο που νοιάζονται είναι να εισπράξουν κάθε μήνα τους εξωφρενικούς μισθούς που τους έδωσε ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ο Μιχαλάτος!

Η εποχή που η Διαδημοτική (ο προκάτοχος της σημερινής ΕΔΑΚΙ) ήταν υπόδειγμα στην Ελλάδα με διευθυντάδες και προέδρους που έμειναν στην ιστορία για την προσφορά τους είναι μακρινή και σιγά μη λένε όλα αυτά στους κάθε είδους Σαμούρηδες και Γαβριλατέους το ελάχιστο!

Προσέχτε λοιπόν, τι αδιανόητα πράγματα είπε ο Σαμούρης στη ναυαρχίδα που τα δημοσίευσε και από εκεί τα αντλούμε μη έχοντας συναίσθηση του τι λέει:

«Είναι η αγωγή μας τέτοια και κανένας δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη να πάρει ένα φορτηγό να του πετάξει 2 φορτηγά κλαδιά, όμως ο Δήμος δεν μπορεί να είναι εκτεθειμένος και να κατηγορείται από κάποιους ανεγκέφαλους ,αφελείς κι ανήθικους»!!!

Άντε τώρα να του εξηγήσεις του καβαλικεμένου …αγγράμματου παντογνώστη πως:

Οι πολίτες …δεν γεννιούνται με την αγωγή που τους αποδίδει ο παντογνώστης Σαμούρης!

Η αγωγή των δημοτών διαμορφώνεται και καλλιεργείται από την πολιτεία στην οποία πρώτιστο ρόλο έχει ο Δήμος!

Η δικιά του αγωγή να χαρακτηρίζει τους δημότες με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του τύπου             «ανεγκέφαλοι, αφελείς κι ανήθικοι» είναι …ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ και δεν συνάδει με το ρόλο του αλλά με θαμώνες χαμαιτυπείων και σε τελική ανάλυση (και) ΑΥΤΟΣ και μαζί το αφεντικό του ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ για την αγωγή των πολιτών!!!

«Δεν υπάρχει σεβασμός, οι επαγγελματίες ρίχνουν στους κάδους τα κιβώτια ολόκληρα και πρέπει να απολογούμαι συνεχώς για τον κάθε ασυνείδητο»!!!

Βρε Θεόφιλε Δημαρχεύεις ή σπας πλάκα με τα όσα λέει και κάνει το τσιράκι σου;

Γιατί αν Δημάρχευες θα τον είχες στείλει από κει που ήλθε τον ξαφνιασμένο…

Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι ο Σαμούρης έχει καβαλικέψει το καλάμι και καλπάζει για την καρέκλα που σήμερα κάθεσαι;

Και όχι τίποτε άλλο αλλά επειδή …ΚΙ ΕΣΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΙΣΑΙ!!!

Και μην μας πεις ότι δεν σε πιάνουν ΚΙ ΕΣΕΝΑ σαν πολίτη και σαν επιχειρηματία (με ων ουκ έστι επιχειρήσεις μάλιστα σε όλο το Δήμο και την Κεφαλονιά) αυτά που υβριστικά εκστομίζει ο αντιδήμαρχος ΣΟΥ; Μην μας πεις ότι ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ αντιδήμαρχος ΣΟΥ …ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΚΙ ΕΣΕΝΑ όταν ισχυρίζεται πως «Είναι η αγωγή μας τέτοια και κανένας δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη να πάρει ένα φορτηγό»!!!

Και μην μας πεις Θεόφιλε επιχειρηματία ότι οι γεμάτοι κάδοι στην παραλία (μετά την Alpha Bank) με «κιβώτια ολόκληρα» δεν έχουν καμία σχέση με την γειτονική επιχείρησή σου και ότι εσύ είσαι …συνειδητοποιημένος επιχειρηματίας και τα κουβαλάς με μισθωμένα φορτηγά στην Παλοστή όπως θέλει ο δικός σου και όχι …ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ όπως σου αποδίδει ο αντιδήμαρχος ΣΟΥ!!!

Σταματάμε εδώ, γιατί ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος καθημερινά αποδεικνύει πως …περί άλλων τυρβάζει και ουδόλως νοιάζεται για το τι πράττουν (ή …ΔΕΝ πράττουν) οι αντιδημαρχέοι του βάζοντας το Δήμο στις πίσω σελίδες των ενδιαφερόντων του, γιαυτό και προτιμάει να χαρακτηρίζεται ανυπόληπτος όταν 5 χρόνια δήμαρχος έχει δώσει …ΜΙΑ και μοναδική συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα παρά τις εκ του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και όταν θέλει να μιλήσει (και οι δικοί του μαζί…) το κάνει από τα προσκυνημένα ιδιόκτητα του μέσα επικοινωνίας!!!

Η ουσία της υπόθεσης καθαριότητα στο Μητροπολιτικό Δήμο Αργοστολίου και κατ ’επέκταση σε όλη την Κεφαλονιά …η Κεφαλονιά έχει καταντήσει το βρωμερότερο νησί στην Ελλάδα από το καθαρότερο που ήταν!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ φυσικά ο πρώτος πολίτης της Κεφαλονιάς Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος!!!

Να ’ναι βέβαιος ότι η ιστορία θα τον γράψει γιαυτό (και όχι μόνο) με …χρυσά γράμματα!

Υ.Γ. Και μια και ο κύριος αντιδήμαρχος κόπτεται τόσο για τη νομιμότητα και την κουλτούρα των πολιτών μια ερώτηση, όχι πως περιμένουμε απάντηση από τον ίδιο ή πολύ περισσότερο τον δήμαρχο αλλά έτσι …για την ιστορία: Γιατί ο Κύριος Σαμούρης κυκλοφορεί με το μηχανάκι του μονίμως και χρόνια τώρα …δίχως κράνος; Γι’ αυτό δεν ισχύουν οι νόμοι ή μήπως η κουλτούρα του είναι …ανάλογη αυτών που κατηγορεί ο ίδιος για ασυδοσία με τα σκουπίδια;