Γεγονός είναι ότι αν δεν «σήκωνε» το θέμα ο πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες, μετά από χρόνια απόλυτης σιωπής οι Κεφαλονίτες και γενικά οι Επτανήσιοι «θα κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου»!

Και για πρώτη φορά είδαμε όλες τις νομαρχιακές επιτροπές στα Επτάνησα (!), αρχικά του ΠΑΣΟΚ και αμέσως μετά του ΣΥΡΙΖΑ να ξυπνούν από τον λήθαργο της απραξίας και να κατακεραυνώνουν την Κυβέρνηση και της πρώην Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα για την μεθόδευση της διάσπασης της Περιφέρειας.

Ο Σαββατιάτικος τίτλος του «Η» τα έλεγε όλα: «Ενώ οι σημερινοί άρχοντες κοιμούνται ….ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ Ο ΦΟΡΤΕΣ για τη διάσωση της ιστορικής Περιφέρειας των Επτανήσων»!

Ακολούθησε ορυμαγδός δημοσιευμάτων από τα ΜΜΕ της Επτανήσου με χαρακτηριστικότερο όλων αυτό της καθημερινής Κερκυραϊκής εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και την υπογραφή του έγκριτου δημοσιογράφου Γιώργου Κατσαΐτη όπου ευστοχότατα και μέσα στην επικαιρότητα των ημερών αναφέρει: «Τελικά λίγο πριν ανανεώσουμε την ετήσια επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, το spoiler της τ. περιφερειάρχη για τη διάλυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, δοκίμασε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία του καύσωνα. Οι ελληνικές Περιφέρειες από 13 θα γίνουν οκτώ κι ανάμεσα σ’ αυτές που θα εκλείψουν είναι και ‘κείνη που υπηρέτησε ευδοκίμως η Ρόδη Κράτσα, η οποία και διατηρεί την έδρα της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών. Άρα ομιλεί μετά λόγου γνώσεως. Ή μήπως όχι;

Ας είναι, το panic button, που είναι και στην επικαιρότητα τελευταία, πάτησε ο Γεράσιμος Φόρτες, παλιός και έμπειρος αυτοδιοικητικός από την Κεφαλονιά!»

Για να καταλήξει με την εύστοχη διαπίστωση ότι «Η εγγύτητα της Ρόδης στα κέντρα εξουσίας να προειδοποιεί άθελά της (????) για την απειλή, που αλίμονο μόνον ο Φόρτες πήρε χαμπάρι να ξυπνήσει την κοιμώμενη τον ύπνο του δικαίου τοπική πολιτική»!!!

 

Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια: «Η κοιμώμενη τον ύπνο του δικαίου τοπική πολιτική» ξύπνησε χάριν του «δικού μας» Μάκη Φόρτε!

 

O τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες πάτησε το κουμπί συναγερμού για την πρόθεση τη Κυβέρνησης να διαλύσει την ιστορική μας Περιφέρεια

 

Οι βουλευτές της Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αυλωνίτης και του ΠΑΣΟΚ Μπιάγκης, οι Νομαρχιακές Επιτροπές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στα Επτάνησα για πρώτη φορά απ’ όσο θυμόμαστε και οι τέσσερεις μαζί (!!!), ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής, περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι «κόλλησαν» στον τοίχο την Κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πρόθεσή της όπως εκφράστηκε από τον …«λαγό» της Ρόδη Κράτσα!

Τοπικά στην Κεφαλονιά (εκτός των Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) και φυσικά του Φόρτε …η απόλυτη σιωπή! Οι τοπικοί άρχοντες «μούγγα στη στρούγκα»! Και καλά (τρόπος του λέγειν βέβαια …το «καλά») ο βουλευτής Καππάτος σιωπά για ένα θέμα που αλλοίμονο στην Κεφαλονιά και επιβεβαιωθεί γιατί αφορά άμεσα τους χειρισμούς της Κυβέρνησής ΤΟΥ!

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αντί «να βγει στο κλαρί» προτίμησε να σιωπήσει επιβεβαιώνοντας …τον όψιμο ρόλο του αυτόν του ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του Καππάτου!

Και από δίπλα οι άλλοι τρεις δήμαρχοι ΔΥΣΤΥΧΩΣ …στην ίδια γραμμή της απόλυτης σιωπής!

Η «απάντηση» της Κράτσα μάλλον επιβεβαίωσε παρά διάψευσε την «πρώτη ανάγνωση» (Σ.Σ.: Βλ. Σελ.13) και έτσι τώρα θα περιμένουμε την απάντηση (θέλοντας και μη) της Κυβέρνησης στην ερώτηση που κατάθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Κατσαΐτης!

Η Κράτσα με την (ΜΗ) απάντησή της απλά επιβεβαίωσε πως …η διάσπαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι δρομολογημένη από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Στη γνωστή πραχτική της να «ρίχνει μελάνι» στα πράγματα και «να το παίζει» ανήξερη, γι’άλλη μια φορά καταφέρνει στη δεύτερη ανάγνωση των δηλώσεων της να αποκαλύψει το ρόλο της ως «λαγός» της Κυβέρνησης λέγοντας:

«Σε κάθε περίπτωση για να μην “κινδυνεύει” η ιστορική και πάντα ενωμένη Επτάνησος, απαιτείται η ισχυρή υποστήριξη της θεσμικής της αρτιότητας με τις ανάλογες υπηρεσίες που την αφορούν και της διοικητικής της επάρκειας με το κατάλληλο προσωπικό και τις αρμοδιότητες» που αποτελεί μάλιστα και …τον τίτλο (!) της μη απάντησής της!

Κυρία Κράτσα και αγαπητοί Κυβερνητικοί παράγοντες, «η ισχυρή υποστήριξη της θεσμικής αρτιότητας» της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων και της «διοικητικής της επάρκειας με το κατάλληλο προσωπικό και τις αρμοδιότητες» είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ της κεντρικής Κυβέρνησης (εν προκειμένω αυτής του Κυριάκου Μητσοτάκη) που σημαίνει ότι η εγκατάλειψη της Περιφέρειας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ΟΔΗΓΕΙ ΝΟΜΟΤΕΛΙΑΚΑ στην διάλυση της Περιφέρειας!

Απλά πράγματα λοιπόν και με λίγα λόγια:

Όλα δείχνουν ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δρομολογήσει της διάσπαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων! Για την επιτυχία του σκοπού της έχει επιστρατεύσει την Κα Κράτσα που ΟΜΩΣ με το δικό της γνωστό μαλαγάνικο στυλ (με όλους καλά…) …ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ!!!

Η λύση μόνο μία: Ας βγει ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών στην ερώτηση του Κερκυραίου Βουλευτή Αυλωνίτη και ας απαντήσει δίχως περιστροφές και τσαλιμάκια …ΟΧΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΑΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!!!!

Απλά τα πράγματα μην τα κάνουμε χειρότερα με τον ευτελισμό τους…

ΥΓ. 1. Κύριε Καππάτε, η παρουσία σας ως βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης ΔΕΝ αρχίζει και ΔΕΝ τελειώνει στην επιλογή σας να το παίζεται …γραφείο Τύπου τοπικά της Κυβέρνησή σας! Βάλτε επιτέλους «το χέρι στη φωτιά» έστω μία φορά και πείτε μας την άποψή σας: Επιθυμείτε να γραφτείτε στην ιστορία ως ένας εκ των νεκροθαφτών της ιστορικής ταυτότητας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου όταν το φέρει (που θα το φέρει σύμφωνα με τα λεγόμενα …και τα μη λεγόμενα της Κράτσα) αναγκαστικά στη Βουλή η Κυβέρνηση;

Υ.Γ. 2. Δήμαρχε του Αργοστολίου (και μαζί οι άλλοι τρεις), γιατί σιωπάς μπροστά στον διαφαινόμενό ιστορικό μας διαμελισμό; Γιατί προτιμάς να επιβεβαιώνεις τον χαρακτηρισμό …του Διόσκουρου του βουλευτή και ως δεκανίκι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη; Πάρε ΤΩΡΑ θέση γιατί ΑΥΡΙΟ θάναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ…