ΠΟΛΛΑ περίεργα πράγματα συμβαίνουν ΚΑΙ με τη σημερινή 3η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μάιος- Ιούνιος 2024 του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου. Ο δήμαρχος Μιχαλάτος και η παρέα του ΓΙ’ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ με φτηνά κολπάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν ΚΑΙ ΑΥΤΗ την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. Γιατί; Φροντίζουν ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ οι αθεόφοβοι!

Ο νέος θεσμός ξεκίνησε με ένα μοναδικό πανελλήνιο φιάσκο για το Δήμο της πρωτεύουσας της Κεφαλονιάς μας: Η δημοτική αρχή Μιχαλάτου …διέλυσε την 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2024 στις 29 Φεβρουαρίου γιατί …ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΙΖΕ ! Το θέμα έφθασε μέχρι …και στα Αθηναϊκά ΜΜΕ και γίναμε Πανελλήνιος περίγελος!

Ακολούθησε στις 24 Απριλίου η δεύτερη Ειδική Συνεδρίαση του ΔΣ και αυτή …επεισοδιακή με την Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου να μην μπορεί να κρύψει την ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΤΗΣ στην Λογοδοσία όπως ο νόμος ορίζει!!!
Και φθάνουμε στη σημερινή 3η συνεδρίαση του ΔΣ (2η κατ’ ουσίαν).
Προσέχτε! Το πόσο φτηνιάρικη είναι η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου και προσωπικά ο επικεφαλής της Δήμαρχος φαίνεται (ΚΑΙ) από τα εξής γεγονότα που φωνάζουν την απέχθεια της σε …οτιδήποτε έχει σχέση με απολογισμό και λογοδοσία:

Πρώτα απ’ όλα οι συνεδριάσεις γίνονται τον δεύτερο μήνα της λογοδοσίας «τρώγοντας» ημέρες! Προσέχτε η πρόσκληση στάλθηκε στις 11 Ιουνίου και έβαζε όριο αποστολής των θεμάτων στις 23 Ιουνίου που σημαίνει ότι «φαγώθηκαν» επτά ημέρες από την δυνατότητα των δημοτικών συμβούλων για έλεγχο!!! Τόσο φτηνιάριδες…

Μετά και το σημαντικότερο, βάζουν τσόντα τη συνεδρίαση με μία …κανονική! Πρώτα η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στις 6 το απόγευμα και μέσα σε 1 ½ ώρα περιθώριο πρέπει να συζητηθούν …ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ (άγνωστο πόσα και ποια μέχρι την ώρα που γράφεται το παρόν) γιατί στις 7.30 ακολουθεί η 15η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.!!!

Φτηνιάρικες κουτοπονηριές της δημοτικής επιχείρησης «Μιχαλάτος και ΣΙΑ» που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να φωνάζουν την απέχθεια του Μιχαλάτου και των συν αυτών … στον έλεγχο και στη λογοδοσία!!!

Ούτε καν δεν κοινοποιούνται στους δημότες τα θέματα που θα συζητηθούν! Δεν γνωρίζουμε αν είναι ενήμεροι …και οι δημοτικοί σύμβουλοι καν!

Έτσι λοιπόν το μοναδικό θέμα που ήλθε στη δημοσιότητα ήταν με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου του ΚΚΕ Γιάννη Κουρούκλη που το έχει καταθέσει και αφορά τη «Λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου».

Τα στοιχεία που παραθέτει ο Κουρούκλης ΑΚΡΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Θεόφιλο που (εδώ είμαστε…) θα προσπαθήσει το απόγευμα με μαλαγανιές (η προσφιλής του μέθοδος…) να αποφύγει την ευθεία απάντηση!

  • Από τους 51 μόνιμους εργαζόμενους των διαφόρων ειδικοτήτων που προβλέπεται να υπηρετούν στο Γηροκομείο υπηρετούν μόλις …12 μόνιμοι εργαζόμενοι. Ούτε το …¼ αυτών που θα έπρεπε δεν υπηρετεί! Και το κυριότερο; Εδώ και δύο (σχεδόν) χρόνια την 1 Οκτωβρίου του 2022 ανακοινώθηκε με διθυράμβους η πρόσληψη 17 μόνιμων εργαζομένων. Δύο χρόνια μετά η πρόσληψη… ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ (!!!) με την διαδικασία να μην έχει ολοκληρωθεί!!!
  • Από τους 135 ηλικιωμένους που έχει τη δυνατότητα το Γηροκομείο να φιλοξενεί αυτό γίνεται ΜΟΝΟ για …82!!! Στη λίστα του ΕΟΠΥΥ, όπως επισημαίνει ο Κουρούκλης, μέσω της οποίας εισέρχονται οι τρόφιμοι στο ίδρυμα, υπάρχουν υπερδιπλάσιες αιτήσεις (!!!) και αυτές δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, λόγω της έλλειψης του προαναφερόμενου μόνιμου προσωπικού!!!
  • Το Γηροκομείο δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ κρατική χρηματοδότηση, αλλά ούτε και από τον Δήμο λαμβάνει καμία χρηματοδότηση! Έσοδα του οι δωρεές όπως η μεγάλη δωρεά Βεργωτή που όσο περνάει ο καιρός εξαντλείται και τα τροφεία που παίρνει ως έσοδο από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Τα έσοδα λοιπόν του Γηροκομείου από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παραμένουν επί χρόνια σταθερά, και ανέρχονται σε περίπου 34 ευρώ/ημερησίως ανά τρόφιμο, μη καλύπτοντας τις ανάγκες του ιδρύματος, όταν τα λειτουργικά του έξοδα , λόγω της ακρίβειας που υπάρχει, έχουν τα τελευταία περίπου 2 χρόνια εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη (αύξηση τα τελευταία 2 έτη σε ποσοστό άνω του 100% στις τιμές των τροφίμων, εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, του νερού κ.ο.κ. ) !!!
  • Και το σημαντικότερο: Από το Σεπτέμβριο του 2020 που μεταφέρθηκε το Γηροκομείο στο νέο κτίριο έχουν περάσει …4 χρόνια και λειτουργεί μέχρι σήμερα ΜΗ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΧΩΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!!! Ο λόγος; Η έλλειψη του μόνιμου προσωπικού! Προσέχτε: Το κράτος, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλαδή, ευθύνεται που δεν ολοκληρώνεται την πρόσληψη με την συνευθύνη της δικιά της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου και του δικού της βουλευτή Καππάτου που «κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου» και δεν πιέζουν την κυβέρνησή τους!!!

Αυτά είναι τα βασικά σημεία της εισήγησης του Γ. Κουρούκλη για τη λειτουργία του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου που ο ίδιος δημοσιοποίησε (και όχι η Δημοτική Αρχή ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ μαζί και με όλες τις υπόλοιπες εισηγήσεις) και η αλήθεια είναι μία:

Ο Θεόφιλος είναι …κο@@φαρδος με βούλα!

Έχει πρόεδρο του Γηροκομείου την Άννα τη Ζαπάντη και στην κυριολεξία «κοιμάται ήσυχος!

Αν έλειπε ή τα βρόνταγε κι έφευγε η Άννα …ουαί κι αλλοίμονο για την τύχη του Γηροκομείου σε συνδυασμό με την ηρωική προσφορά του Διευθυντή Διονύση Ραζή και των 12 μονίμων εργαζομένων συν τους μη μόνιμους εργαζόμενους!

Θεόφιλε …εικόνισμα θάπρεπε να κάνεις την Άννα Ζαπάντη και όχι να μην ξέρεις που πέφτει το Γηροκομείο! Ή μήπως είναι ψέματα πως στη χάση και στη φέξη εμφανίζεσαι στο Γηροκομείο;

Ή μήπως δεν αληθεύει ότι πρώτα σε νοιάζει Θεόφιλε να είσαι εξυπηρετικός στην Κυβέρνηση …φιλοξενώντας ακόμη και κρατικές υπηρεσίες (όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο που αλήθεια πληρώνει κανά φράγκο ή μπαααα για να πουλάς εκδούλευση στην Κυβέρνησή ΣΟΥ…) και μετά σε νοιάζει …το υπεραιωνόβιο Γηροκομείο;

Ή μήπως είναι ψέματα πως το κτήριο του υπερσύγχρονου (στα χαρτιά δυστυχώς…) Γηροκομείου χρησιμοποιείται για οτιδήποτε άλλο εκτός της φιλοξενίας ηλικιωμένων, ακόμη και για …αποθήκη των ξεχασμένων έργων Σκλάβου που άγνωστο πότε (με την ευκαιρία) θα τοποθετηθούν στο εξαφανισμένο έργο του Μουσείου Σκλάβου στο κτίριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας λόγω ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου (αυτό βέβαια είναι άλλο ένα μεγάλο φιάσκο με την υπογραφή του Θεόφιλου…)!

Υ.Γ. Και με την ευκαιρία. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου (όπως και τα άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου) λειτουργεί με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου …ΜΗ ΝΟΜΙΜΑ έχοντας μη νόμιμη σύνθεση!

Ο «Η» έφερε το θέμα στην επιφάνεια με το πρωτοσέλιδό του στις 19/4/2024!

O «Η» της 19ης/4/24 με το …μπουγιουρντί για τον Αποκεντρωμένο Δρ. Κατσαρό για το πρωτοφανές καθεστώς ανομίας που επικρατεί στον Δήμο Αργοστολίου, το οποίο εμπεριέχει και τις παρανομίες στο Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου

Έκτοτε αρκετές φορές έχει επισημανθεί από τον «Η» ότι αρμόδιος για να κρίνει ως ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ τη λειτουργία των νομικών προσώπων του Δήμου Αργοστολίου (μεταξύ αυτών και του Γηροκομείου) είναι ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης (και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης με το νόμο…) Κατσαρός οποίος κωφεύει στις δημόσιες καταγγελίες μας ότι εφαρμόζει επιλεκτικά το νόμο (αλλού αντίστοιχες ακριβώς περιπτώσεις τις έχει κρίνει παράνομες όπως σε Ναύπλιο και Ζάκυνθο). Εμείς θα περιμένουμε, αλλά ο Δρ. Κατσαρός και μαζί ο Μιχαλάτος δεν καταλαβαίνουν ότι «παίρνουν» στο λαιμό τους τα μέλη του ΔΣ του Γηροκομείου και των άλλων νομικών προσώπων του Δήμου και «τινάζουν στον αέρα» με απρόβλεπτες συνέπειες την λειτουργία τους; Μήπως με αφορμή τη συζήτηση του θέματος της λειτουργίας του Δημοτικού Γηροκομείου στην αποψινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να τεθεί και το θέμα της μη νόμιμης λειτουργίας του Διοικητικού του Συμβουλίου; Γιάννη Κουρούκλη, μήπως πρέπει να το θέσεις εσύ στην εισήγησή σου;