ΤΕΛΙΚΑ ο Θεόφιλος και …«τα κουρασμένα παλικάρια» από την παράταξή του δεν κατάφεραν (όπως είχε επισημάνει προχθές Πέμπτη ο «Η» με το πρωτοσέλιδό του) «να υποβαθμίσουν ΚΑΙ ΑΥΤΗ την Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής»!

Παρότι Θεόφιλος και ΣΙΑ είχαν καταφέρει σε …πανελλήνια πρωτιά (!) να διαλύσουν την πρώτη συνεδρίαση του νέου θεσμού της Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2024 στις 29 Φεβρουαρίου γιατί …ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΙΖΕ, παίρνοντας ως αφορμή το αίτημα του Νίκου Ανουσάκη να συζητηθεί το θέμα συμπολίτισσας και συγχωριανής του Θεόφιλου που την «βασανίζει» εδώ και καιρό! Το θέμα έφθασε μάλιστα μέχρι …και στα αθηναϊκά ΜΜΕ και γίναμε Πανελλήνιος περίγελος!

Η προχθεσινή πάντως Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δ.Σ. που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα, με την επιμονή της αντιπολίτευσης …δεν ολοκληρώθηκε όπως είχε προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου προκειμένου «να την πνίξει» στις 7.30 αλλά δυό ώρες αργότερα στις 9.30, οπότε και ξεκίνησε η προγραμματισμένη για…τις 7.30 Τακτική Συνεδρίαση! Είναι αξιοσημείωτο ότι στην κουτοπόνηρη πρακτική της η αθεόφοβη Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου να μην δημοσιοποιεί …Ο,ΤΙ ΔΕΝ την συμφέρει ….ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ την ημερησία διάταξη της προχθεσινής Ειδικής Συνεδρίασης! Πρωτοφανή πράγματα διασυρμού του Δήμου Αργοστολίου…

Και για να μην ξεχνιόμαστε, για την γελοιοποίηση του θεσμού που υπηρετούν Θεόφιλος και Σία υπεύθυνος δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης με το νόμο που πέρασε να βγαίνει από την πρώτη Κυριακή Δήμαρχος μειοψηφίας με 43% (ο δικός μας με 43% και κάτι και για …98 «τουμπαριστούς» ψήφους) αλλά όλοι εμείς που βγάλαμε Δήμαρχο τον Θεόφιλο Μιχαλάτο γνωρίζοντας από την προηγούμενη θητεία του … τι πράμα είναι και τι (αν)ικανότητες έχει!

Έτσι λοιπόν στην 3η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής συζητήθηκαν θέλοντας και μη από τον Θεόφιλο και την παρέα του τα θέματα που τέθηκαν, έστω και δίχως την δυνατότητα δευτερολογίας–απάντησης των εισηγητών στα όσα είπε ο Θεόφιλος, όπως …έχει φροντίσει να περάσει στον κανονισμό:

Η Μίνα Γαβριελάτου για το ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ της λειψυδρίας στην τουριστικότερη περιοχή της Κεφαλονιάς την Σκάλα και τα γύρω χωριά με την αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου που πάει να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Ο Μάκης Παπαναστασάτος για την αποτυχία της δημοτικής αρχής για άλλη μία χρονιά στις αφίξεις τουριστών παραθέτοντας τα επίσημα στοιχεία της Fraport.

Ο Διονύσης Τρωϊάννος για άλλο ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ της θητείας Μιχαλάτου σχετικά με την διαχείριση του δημοτικού οικοπέδου στο Ασπρόχωμα.

Ο Δημήτρης Κεκάτος για την ΑΝΑΡΧΙΑ που υπάρχει στους κοινόχρηστους χώρους με την δημοτική αρχή να είναι απλός θεατής αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης ασυδοσίας.

Ο Αλέκος Παντελιός για το ΜΕΓΑ ΦΙΑΣΚΟ της μη λειτουργίας του Πλατύ Γιαλού και τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου για την μη παραχώρηση στο Δήμο της παραλίας μεσούντος του καλοκαιριού.

Ο Νίνος Ανουσάκης για το γνωστό θέμα (ακόμη και στο Πανελλήνιο…) της συμπολίτισσας (και συγχωριανής του Θεόφιλου) Πώλας Κοσμετάτου που αποτέλεσε την αφορμή για να διαλύσει ο Ολιγάρχης Δήμαρχος την 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στις 29 Φεβρουαρίου.

Και τέλος ο Γιάννης Κουρούκλης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της λειτουργίας του Δημοτικού Γηροκομείου, όπως είχε δημοσιοποιήσει ο «Η» με το πρωτοσέλιδό του προχθές Πέμπτη.

Οι απαντήσεις του Θεόφιλου σε ΟΛΑ τα θέματα της Ειδικής Συνεδρίασης με λίγες λέξεις ήταν …«για γέλια και για κλάματα»!

Και με μία λέξη ήταν …ΝΤΡΟΠΗ για τον Δήμο Αργοστολίου!!!

Δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος Αργοστολίου να μην απαντά ή να απαντά με γελοιότητες, μισόλογα και ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ ΨΕΥΔΗ που «βγάζουν» μάτι…

  • Για το ΜΕΓΑ θέμα της λειψυδρίας στη Σκάλα (ερώτηση Γαβριελάτου) ισχυριζόμενος ότι …όλα δουλεύουν ρολόι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ξεχνώντας (;;;) όμως να πει όταν «βράζει» η περιοχή και τώρα μόλις στην καρδιά του καλοκαιριού ασχολούνται με το πρόβλημα!!!
  • Για την καθιέρωση της Κεφαλονιάς στη θητεία Μιχαλάτου εδώ και 5 χρόνια στην τελευταία θέση των αφίξεων τουριστών (ερώτηση Παπαναστασάτου) ισχυριζόμενος (ο αθεόφοβος!!!) ότι …τα στοιχεία που παρατέθηκαν από την Fraport ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ!!!
  • Για το διαφαινόμενο ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της διαχείρισης του Ασπροχώματος (ερώτηση Τρωϊάννου) ισχυριζόμενος …ότι θα το αντιμετωπίσει η Δημοτική του Αρχή αποτελεσματικά δίνοντας όμως μόνο …υποσχέσεις και ΘΑ και ας χρωστάει ο διαχειριστής τα μαλλιοκέφαλά του!!!
  • Για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΡΧΙΑ στους κοινόχρηστους χώρους (ερώτηση Κεκάτου) ισχυριζόμενος ότι …για όλα φταίει η μη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας ξεχνώντας (;;;) όμως να πει ότι η ευθύνη γιαυτή την κατάσταση είναι αποκλειστικά της Κυβέρνησής ΤΟΥ και του βουλευτή ΤΟΥ!!!
  • Για την πρωτοφανή κατάσταση στον Πλατύ Γιαλό (ερώτηση Παντελειού) που γι’άλλη μία χρονιά έχουμε φθάσει στην καρδιά του Καλοκαιριού και ακόμη να παραχωρηθεί στο Δήμο, ξεχνώντας (;;;) όμως να πει και σε αυτή την περίπτωση (!!!) πως την σχετική αίτηση την έκανε (όπως και τα προηγούμενα χρόνια…) πρόσφατα (στις 15 Απριλίου!!!) και όχι όπως έληξε η προηγούμενη σεζόν το περασμένο φθινόπωρο!!! Αρκέστηκε δε, ο αθεόφοβος, στην «απάντησή» του σε μια (ακόμη) γελοιότητα που δεν έχει προηγούμενο λέγοντας πως …«εντάξει δεν λειτουργεί ο Πλατύς Γιαλός αλλά …και ο Μύρτος δεν έχει ανοίξει»! Αλλά ακόμη και να παραβλέψουμε την γελοιότητα της απάντησης ο Θεόφιλος «ξέχασε» να πει ότι ο συνάδελφός του δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας διαμήνυσε στην ΕΤΑΔ ότι «θα λειτουργήσει τον Μύρτο και ας τον κλείσουν μέσα»!

Ο ίδιος έχει τα ίδια ούμπαλα να το πει και να το πράξει;

  • Για την υπόθεση της Κοσμετάτου (ερώτηση Ανουσάκη) για την οποία το Μιχαλάτος τώρα κάνει μεγαλειώδη κολοτούμπα (σαν να μην τρέχει τίποτα) δηλώνοντας ότι …ΘΑ επανεξετάσει την υπόθεση ξεχνώντας (;;;) όμως να πει ότι μόλις βγήκε η απόφαση πριν λίγους μήνες δήλωνε πως «θα εφαρμόσει εντός 10 ημερών την δικαστική απόφαση»!!!
  • Και το αποκορύφωμα του ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ και της ΝΤΡΟΠΗΣ του θεσμού που (υποτίθεται ότι…) υπηρετεί ο Θεόφιλος ήταν η «απάντησή» του στις καταγγελίες του Κουρούκλη για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Γηροκομείο και που προχθές δημοσιεύσαμε αναλυτικά στον «Η», με την διαφαινόμενη πλέον και καθ’ομολογία του δρομολόγηση της ανάθεσης …ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ της λειτουργίας του ιστορικού Δημοτικού Γηροκομείου (πάνω από 100 χρόνια η ιστορία του…) και αυτό για να μην τα βάλει με την Κυβέρνησή ΤΟΥ που αδιαφορεί για την στελέχωσή του και την ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΔΙΧΩΣ ΑΔΕΙΑ λειτουργίας Ιδρύματος και τις ευθύνες του Βουλευτή ΤΟΥ!!!

Εκεί πάντως που η γελοιότητα των απαντήσεων Θεόφιλου (για να μην ξεχνιόμαστε του …δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου) «χτύπησε κόκκινο» ήταν για τη ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου που τέθηκε μάλιστα από τον Κουρούκλη προς τιμήν του έστω και αν δεν το ανέφερε στην εισήγησή του αλλά είχε επισημανθεί ως υστερόγραφο στο σχετικό δημοσίευμα του «Η» προχθές!

Να θυμίσουμε εδώ ότι με εισηγητή τον ίδιο τον δήμαρχο Μιχαλάτο στις 14 του περασμένου Φλεβάρη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε (απόφαση 49/2024) τον «Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Δημοτικό Γηροκομείο Αργοστολίου».

Ο δήμαρχος λοιπόν στην εισήγησή του όπως προκύπτει από την σχετική απόφαση 49/2024 (ΑΔΑ: ΡΒΞΠ46ΜΓΤΤ-7ΩΤ) ήταν ξεκάθαρος και επί λέξη εισηγήθηκε:

«…στις περιπτώσεις διορισμού από τους ΟΤΑ, μελών διοικητικών συμβουλίων ο αριθμός των διοριζομένων κάθε φύλλου ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 1/3 των διοριζομένων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (παρ.1β του άρθρου 6 του ν. 2839/2000)».

Παρόλα αυτά προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τον ορισμό στο 11μελές διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Γηροκομείου …9 γυναίκες και 2 άνδρες αντί του σωστού …7 από το ένα φύλλο και 4 από το άλλο!!!

Η εισήγηση Μιχαλάτου ψηφίστηκε δυστυχώς ΚΑΙ από την αντιπολίτευση εκτός των Κουρούκλη και Ανουσάκη!

Ο Κουρούκλης λοιπόν έθεσε το θέμα στο προχθεσινό ΔΣ και η απάντηση του δημάρχου Μιχαλάτου ξεπέρασε κάθε ανευθυνότητα και μαζί γελοιότητα λέγοντας (σε ελεύθερη απόδοση)…

«Εδώ μας έχετε ζαλίσει ότι δεν βάζουμε γυναίκες στα Διοικητικά Συμβούλια και τώρα που βάλαμε μας εγκαλείτε»!!!

Μάλιστα! Ο θεματοφύλακας από το νόμο στο Δήμο Αργοστολίου δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος απαντάει λες και διαχειρίζεται δικιά του επιχείρηση, δείχνοντας πρωτοφανή αλαζονεία πως μπορεί να πράττει και να λέει Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και λογαριασμό να μην δίνει σε κανένα ! Ακόμα και να ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ τους νόμους και μαζί την Κυβέρνηση και τον βουλευτή που τους ψηφίζουν και τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης που έχει ορκιστεί να διαφυλάττει τη νομιμότητα!

Δεν φταίει όμως αυτός!

Φταίει ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γραμματέας της Αποκεντρωμένης (Dr… όπως υπογράφει) Δημ. Κατσαρός ο οποίος από τις 19/4/2024 που αποκαλύφθηκε η ΠΑΡΑΝΟΜΗ σύνθεση του ΔΣ του Γηροκομείου (και των άλλων νομικών προσώπων) δεν έχει πράξει αυτό που οφείλει και έπραξε σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, να ακυρώσει την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ του Γηροκομείου (και άλλων νομικών προσώπων)!

Και φυσικά ΦΤΑΙΕΙ και ο τοπικός βουλευτής Καππάτος που καλύπτει τον κομματάρχη του δήμαρχο Αργοστολίου Μιχαλάτο κι έτσι του επιτρέπει να ΓΕΛΙΟΠΟΙΕΙ το κράτος και τους νόμους του με απαντήσεις σαν αυτή που έδωσε στον Κουρούκλη για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ του Δ.Σ. του Γηροκομείου!!!

Υ.Γ. Και όχι τίποτε άλλο αλλά το είδαμε κι αυτό …ο Θεόφιλος να το παίζει φεμινιστής!