OTI EINAI «το πλυντήριο» ξεπλύματος υποχρεώσεων το έχουμε πει κατ’ επανάληψη και με πλήθος πρωτοσέλιδων…

Όπως επίσης ότι ο χαρακτηρισμός πως είναι «το πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων» της Δημοτικής Αρχής, δεν είναι δικός μας, αλλά του σημερινού δημάρχου Μιχαλάτου όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση…

Ο λόγος για την «αμαρτωλή» ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ και κοινώς ΕΔΑΚΙ!

Γυρίζοντας τον χρόνο 7 χρόνια πίσω βρισκόμαστε στην δεύτερη Δημαρχία Παρίση. Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου ο Διονύσης Λυκούδης. Η συζήτηση στο ΔΣ στις 30/3/2017 αφορούσε τον προϋπολογισμό του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς. Από το βαρβάτο αρχείο του «Η» της επομένης (31/3/2017) αντλούμε τα όσα αδιανόητα ελέγχθηκαν διά στόματος Μιχαλάτου σε εκείνη τη συνεδρίαση και τα οποία σήμερα ο πρώτος πολίτης σε Μητροπολιτικό Δήμο και Κεφαλονιά … τα έχει ξεχάσει!

Θυμίζουμε λοιπόν τον διάλογο:

Θ. Μιχαλάτος: «Η λειτουργία της Διαδημοτικής αποτελεί μελανό σημείο για το Δήμο, αφού δεν συμμετέχει στην Διοίκησή της η αντιπολίτευση …Εδώ είναι Δημοτικό Συμβούλιο και πρέπει να έρχονται όλα τα στοιχεία».

Δ. Λυκούδης: «Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, ο κ. Μιχαλάτος στην πρώτη θητεία της Δημοτικής Αρχής συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διαδημοτικής και παραιτήθηκε».

Θ. Μιχαλάτος: «Παραιτήθηκα από το Δ.Σ., γιατί όταν ήμουν εκεί διεπίστωσα ότι όπως λειτουργούσε η Διαδημοτική είναι ένα πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων που έδινε ο Δήμος στην «Καθαριότητα ΕΠΕ» με τις απ’ ευθείας αναθέσεις και η παραμονή μου εκεί έκρινα ότι ήταν επικίνδυνη».

Δ. Λυκούδης (απευθυνόμενος στον κ. Μιχαλάτο, με ειρωνικό ύφος): «Δεν μας είπατε κ. Μιχαλάτε τι μάρκα πλυντήριο είναι ESKIMO; Δύο χρόνια που τον είχε ο Παρίσης πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ ο κ. Μιχαλάτος δεν έβλεπε το πλυντήριο. Παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές».

Εφτά χρόνια μετά ο Μιχαλάτος είναι δήμαρχος (για δεύτερη τετραετία) και ο Λυκούδης απέχει από τα δρώμενα του Δήμου και τα ερωτήματα που προκύπτουν αναπόφευκτα:

1ον. Σήμερα στο ΔΣ της ΕΔΑΚΙ συμμετέχουν 11 μέλη εκ των οποίων από ένα των Δήμων Ληξουρίου και Σάμης και τα 9 προερχόμενα από τον Δήμο Αργοστολίου ανήκουν στην παράταξη …Μιχαλάτου!

Και η ερώτηση: Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μιχαλάτου το 2017 που ΠΟΤΕ δεν έχει αναθεωρήσει «Η λειτουργία της Διαδημοτικής (ΕΔΑΚΙ) αποτελεί ΝΑΙ ή ΟΧΙ μελανό σημείο για το Δήμο, αφού συνεχίζει να μην συμμετέχει στην Διοίκησή της η αντιπολίτευση»;

2ον. Εφτά χρόνια μετά την καταγγελία Θεόφιλου στο ΔΣ ισχύει ΝΑΙ ή ΟΧΙ η διαπίστωσή του ότι «η Διαδημοτική (ΕΔΑΚΙ) είναι ένα πλυντήριο ξεπλύματος χρημάτων»;

3ον. Σήμερα με δήμαρχο τον Μιχαλάτο αληθεύει ΝΑΙ ή ΟΧΙ ότι έχει καταστήσει την ΕΔΑΚΙ καταφύγιο των δικών του golden boys (ή κατά το ορθότερο …«garbage boys») με μισθούς «τρέλας» που ο ίδιος έχει προτείνει καθιστώντας την ιστορική επιχείρηση άντρο διαφθοράς, όπως είναι βέβαιο ότι θα την χαρακτήριζε αν καθόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης;

4ον. Είναι αλήθεια ΝΑΙ ή ΟΧΙ Θεόφιλε ότι η ιστορική Διαδημοτική (σήμερα ΕΔΑΚΙ) που είχε καταστήσει την Κεφαλονιά «ΤΟ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΝΗΣΙ» στην Ελλάδα σήμερα παραπαίει; Οικονομικά, διοικητικά, σε προσωπικό και εξοπλισμό;

Και η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Είναι αλήθεια ΝΑΙ ή ΟΧΙ ότι επί των ημερών Θεόφιλου και σημερινών golden boys /garbage boys στην ΕΔΑΚΙ «ανακαλύφθηκε» εργολάβος εκ Θηβών ορμώμενος (!) (ρε λεβέντες εκεί στο Δήμο και την ΕΔΑΚΙ τουλάχιστον …δεν βρίσκατε έναν Κεφαλονίτη εργολάβο…) που έναντι ασύλληπτων ποσών (στη συνέχεια η παράθεσή τους) αναλαμβάνει «με το κατάλληλο προσωπικό του (διοικητικό προσωπικό, οδηγούς απορριμματοφόρου, χειριστές μηχανημάτων έργων και εργάτες)»:

  • Εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων.
  • Εργασίες καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων, οδών, πεζοδρομίων και πλατειών των Δήμων Ληξουρίου και Σάμης.
  • Εργασίες αποψίλωσης – κλαδεύσεις ερεισμάτων επαρχιακών οδών, προετοιμασία και καθαρισμός παραλιών.
  • Εργασίες συλλογής και μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων ειδικά στο Δήμο Αργοστολίου.

Τι σημαίνουν τώρα όλες οι παραπάνω οι αρμοδιότητες που έχει ο αδρά αμειβόμενος εργολάβος εκ Θηβών;

Ότι οι θορυβώδεις ανακοινώσεις και δηλώσεις του «αντιδημάρχου του 1.500άρικου» για την αποκομιδή από τον Δήμο των σκουπιδιών που παρατάνε όπου βρουν οι πολίτες και οι …δίχως κουλτούρα επιχειρηματίες (μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος του Μιχαλάτος…) είναι αλλουνού αρμοδιότητα να τα μαζέψει και όχι του Δήμου που ωρύεται!!! Άρα τα όσα λέει (πάντα στα ΜΜΕ του αφεντικού του) για την ευθύνη του Δήμου είναι …ΨΕΜΜΑΤΑ και μάλιστα …ΑΔΡΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ στον εκ Θηβών εργολάβο της ΕΔΑΚΙ!!!

Θέλετε τώρα τα νούμερα και τα ποσά που ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οι ξύπνιοι που τους βγάλαμε δημάρχους και δημαρχεύοντες;

Καθήστε πρώτα σε μια καρέκλα και πάρτε μια ανάσα…

1.228.491,36 ευρώ το 2022 (αριθμός σύμβασης 455/29-7-2022)!

1.587.871,73 ευρώ το 2023 (αριθμός σύμβασης 271/4-5-2023) δηλαδή αύξηση μ +29.25% σε σχέση με το 2022!!!

Και (πάρτε βαθιά ανάσα…) για εφέτος 2024 …. 2.080.323,09 ευρώ (αριθμός σύμβασης 369/13-6-2024) δηλαδή αύξηση μ +31,01% σε σχέση με το 2023 και …+69,34% σε σχέση με το 2022!!!

Και κλείνοντας μια ερώτηση δημόσια στον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο:

Βρε Θεόφιλε, σαν επιχειρηματίας θα έκανες τέτοιου μεγέθους σύμβαση με το προσωπικό καθαριότητας των μαγαζιών σου;

Απάντα αν έχεις τα κότσια με ένα …ΝΑΙ ή ΟΧΙ! Δίχως …μαλαγανιές!

Υ.Γ. Όχι, δεν είμαστε αιθεροβάμονες και ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του που ΕΜΕΙΣ με την ψήφο μας και τον ληστρικό νόμο του Μητσοτάκη θα δημαρχεύουν για …5 χρόνια (4 μείνανε…) έστω και αν είναι μειοψηφία στο εκλογικό σώμα !!!!

Ο Θεόφιλος μας έχει διδάξει πως στα δύσκολα …κρύβεται σαν κοτούλα και μιλάει μόνο όταν είναι σίγουρος πως δεν θα έχει αντίλογο, όπως στα μέσα επικοινωνίας ιδιοκτησίας του και στις κωμικοτραγικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. που ελέω νόμου Μητσοτάκη υπάρχει …ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ της Δημοτικής Αρχής! Τρέμουν Θεόφιλος και σία την αντιπαράθεση με ίσους όρους γι’ αυτό και προτίμησε να αυτοξεφτιλιστεί αυτοδιαψευδόμενος στην υπόσχεσή που πριν 5 χρόνια έδωσε στη ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ συνέντευξη Τύπου στο ξεκίνημα της θητείας του υποσχόμενος …«κάθε μήνα θα δίνει συνέντευξη Τύπου»!!!

Αύριο η συνέχεια με νέες αποκαλύψεις-φωτιά για την αμαρτωλή ΕΔΑΚΙ…