Αυτή τη φορά, ομολογουμένως, η Δημοτική Αρχή του Μιχαλάτου έδειξε ΑΜΕΣΑ αντανακλαστικά και έκανε λαμπίκο το πάνω μέρος του Δημοτικού Νεκροταφείου του Δραπάνου που λειτουργούσε εδώ και άγνωστο διάστημα ως …χωματερή και χώρος εκτροφής πλήθους αδέσποτων παραγωγικών ζώων όπως γίδες και κατσίκια!

Μόνο που εδώ δεν ισχύει Θεόφιλε το …«όλα καλά καμωμένα και πάμε παρακάτω», όπως θέλεις να το περάσεις …σιωπώντας ηχηρά!

Και αυτό γιατί δεν μπορεί ο δήμαρχος για να είναι σοβαρός δήμαρχος και κυρίως αξιόπιστος δήμαρχος, να «πνίγει» τη υπόθεση και να «ξεπλένει» τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για το Κοιμητήριο Σπύρο Σαμούρη!

Η εξέλιξη των πραγμάτων τι δείχνει;

1ον. Είτε με την ανοχή, είτε εν αγνοία του αρμόδιου Σαμούρη, είχε στηθεί μια χωματερή στο κοιμητήριο του Δραπάνου!

2ον. Είτε «με τις πλάτες» του αρμόδιου Σαμούρη, είτε επειδή «κοιμόταν ολόρτος», γεγονός είναι ότι την ίδια ώρα που είχε στηθεί η χωματερή στο Δράπανο …γίδια την είχαν ανακαλύψει και ντερλίκωναν καθημερινά με φυσική κατάληξη το τραπέζι μας!

3ον. Αν δεν υπήρχε ο «Η» γύρευε πότε η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου θα έπαιρνε χαμπάρι την πρωτοφανή ιεροσυλία στον Δράπανο και θα αποκαθιστούσε τον σεβασμό που οφείλει να δείχνει στους νεκρούς της πόλης και ταυτόχρονα την υγειονομική ωρολογιακή βόμβα που είχε στηθεί!

4ον. Και το σημαντικότερο όλων: Ο Θεόφιλος ως δήμαρχος έδειξε με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση ότι «δεν έχει ιερό και όσιο» (στην κυριολεξία …ΙΕΡΟ και ΟΣΙΟ) και συγκεκριμένα έδειξε ότι ξεπέταξε την υπόθεση …σαν μια οποιαδήποτε καθημερινή υπόθεση!

Και εξηγούμαστε:

Σάββατο (6 Ιουλίου) ο «Η» κάνει πρωτοσέλιδο το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ στο περιβάλλον και κυρίως στην ιστορική μνήμη του Αργοστολίου και στους νεκρούς που βρίσκονται στο χώρο του Δραπάνου με την μετατροπή τμήματος του σε …χωματερή!

Δευτέρα (8 Ιουλίου) μεσημέρι ο χώρος λαμπίκο όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες!

Από την αποκάλυψη της χωματερής το Σάββατο μέχρι και σήμερα, η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, όπως πάντα, ΣΙΩΠΑ! ΣΙΩΠΑ ΕΝΟΧΑ!

Και ΣΙΩΠΑ ΕΝΟΧΑ, όταν για ψύλλου πήδημα βγάζει ανακοινώσεις και κάνει δηλώσεις και ΤΩΡΑ …φωνάζει δια της σιωπής της πως το πρόβλημά της …ΔΕΝ ΗΤΑΝ να καθαρίσει τον ιερό χώρο του Δραπάνου, αλλά στα μουλωχτά ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ την υπόθεση!!!

Αν πραγματικά γνωρίζει ο δήμαρχος τι είναι ο Δράπανος για τους Αργοστολιώτες και τι θέση έχει στην τοπική ιστορία ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ότι θα ενεργούσε διαφορετικά…

Με το που διάβασε ο δήμαρχος την απίστευτη αποκάλυψη του «Η» για την ύπαρξη χωματερής στο Δράπανο, θα έπρεπε ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σαμούρη!

Ο Θεόφιλος όμως, κατά την προσφιλή του τακτική, διάλεξε να τα κάνει όλα μουλωχτά! Με …μαλαγανιά!..

Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει και δεν έπραξε αυτό που θα έπραττε ο οποιοσδήποτε στη θέση του Θεόφιλου, δηλαδή «να τον στείλει από κει που ήλθε» τον Σαμούρη …αλλά αντίθετα έδωσε το έρεισμα στο Αργοστόλι να βουίζει πως «από κάπου τον κρατάει» ο «αντιδήμαρχος του 1.500άρικου»!

Και τα κατάφερε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μοντέλο δημάρχου σε όλη την Ελλάδα να γράψει ιστορία!

Όταν λοιπόν έχει τη δυνατότητα (ο δήμαρχος Αργοστολίου Μιχαλάτος πάντα…) από το νόμο «να ανακαλέσει οποτεδήποτε» τον αντιδήμαρχο που αυτός όρισε (όπως ρητά αναφέρει και στην απόφαση ορισμού του Σαμούρη) «έθαψε» το υγειονομικό και ιστορικό έγκλημα της χωματερής του κοιμητηρίου του Δραπάνου …και προχώρησε σαν να μην συνέβη τίποτε!

Βέβαια τα παπαγαλάκια του Ολιγάρχη διαδίδουν στην πιάτσα πως …τον προειδοποίησε ότι …«τώρα σου την χαρίζω, αλλά την επομένη φορά θα πας σπίτι σου»;

Θεόφιλε, το έχεις καταλάβει ότι είσαι υποχείριο αυτών που …ΕΣΥ δημιούργησες;

Έχεις καταλάβει Θεόφιλε ότι οι Σαμούρηδες και τα …Scraps Βoys που έχεις δίπλα σου με τον τρόπο που δημαρχεύεις σε κάνουν ό,τι θέλουν και το μόνο που τους νοιάζει είναι το …1.500άρικο (και βάλε);

Έχεις πάρει χαμπάρι σε τελική ανάλυση Θεόφιλε, ότι κάνοντας λαμπίκο τον Δράπανο και μένοντας μόνο σε αυτό και μην αποδίδοντας καμία ευθύνη στον αρμόδιο αντιδήμαρχο γίνεσαι …σούργελο;

Υ.Γ. Χθες ως υστερόγραφο θέταμε το ερώτημα: «Είναι αλήθεια ή όχι ότι οι δύο πολίτες που σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων επιτέθηκαν σε δύο τουρίστες το βράδυ της Παρασκευής στο Αργοστόλι και μάλιστα φέρονται να τους έκλεψαν και τα κινητά, είναι από την γνωστή ομάδα των κουμπάρων του συνεργάτη του Θεόφιλου που μεταδημότευσαν στο Αργοστόλι για τις …εκλογικές ανάγκες τους; Ναι ή όχι;» . Τελικά το γεγονός επιβεβαιώθηκε από την Αστυνομία επίσημα!

Δήμαρχε, εσύ μήπως έχεις να πεις και να κάνεις κάτι ή …μπαααα; Αφήνοντας τα εισαγόμενα «κουμπαράκια» να αλωνίζουν και να σπέρνουν την τρομοκρατία στο Αργοστόλι ανενόχλητα και μαζί με τον κουμπάρο τους το μόνο που σας νοιάζει είναι …τα ψηφαλάκια τους;