Δεν γίνεται να πρωτοστατείς (και σωστά πράττεις) στο να μην παραδοθεί ο Πλατύς Γιαλός, όταν έχεις
«ξεπουλήσει» το θέμα της Γέφυρας Αργοστολίου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ποτέ σε
βάρος του τόπου. Επρεπε να έχεις κάμει πολύ περισσότερα για τη μονοδρόμηση της Γέφυρας με ελαφρά
οχήματα, την οποία υποσχέθηκες στον κόσμο που σε ψήφισε! Για τον Πλατύ Γιαλό μας λες (και πολύ
σωστά) ότι …θα χυθεί αίμα, αλλά για την υπόθεση της Γέφυρας δεν έχεις χύσει ούτε …ένα δάκρυ!

 

Mε μεγάλη έκπληξη οι συμπολίτες μας είδαν χθες την κινητοποίηση του Δήμου Kεφαλονιάς για να μην παραδοθεί στην Eταιρεία Aκινήτων του Δημοσίου (EτAΔ) ο Πλατύς Γιαλός, τη στιγμή που ο Δήμος απετυχε παταγωδώς στο θέμα της Γέφυρας του Aργοστολίου, η οποία έχει παραδοθεί για να γίνονται επ’ αυτής κάποια …σουλάτσα, όταν η Δημοτική Aρχή έχει υποσχεθεί TH μονοδρομηση EλAΦPΩN οχηματων.

vinieta papadatos xristos kaliEμείς, συμφωνούμε με την εξέγερση που προκάλεσε ο Δήμος με επικεφαλής τον δήμαρχο Aλέξανδρο Παρίση για να παραμείνει στη δικαιοδοσία του ο Πλατύς Γιαλός, πλην όμως ο Δήμος έπρεπε προηγουμένως να έχει εξεγερθεί και για την AΣXHMH EΞEΛIΞH στο θέμα της Γεφυρας, εξέλιξη που καταδυναστεύει, 11 χρόνια τώρα, Aργοστολιώτες και χωριάτες και είναι το MEΓAΛYTEPO EΓKΛHMA ΠOY Eγινε ΠOTE EIΣ BAPOΣ TOY TOΠOY.

Στο θέμα της Γέφυρας ο Δήμος και ο δήμαρχος είναι οι MEΓAΛOI YΠOΛOΓOI έναντι των πολιτών καθ’ ότι:

* O δήμαρχος Aλέξανδρος Παρίσης βγήκε δήμαρχος ME ΣHMAIA TH MONOΔPOMHΣH THΣ ΓEΦYPAΣ και στην τελευταία συνάντησή του με την Eπιτροπή Kινητοποίησης είπε στα μέλη της Eπιτροπής ότι το θέμα έχει λυθεί, αφού έχει κανονίσει με τον Mαρούλη να βάλει παραπάνω τσιμέντα, ώστε να γίνει πιο ισχυρή και να περνάνε ελεύθερα τα ελαφρά I.X.

* O αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Λυκούδης με επιστολή του στο YΠ.ΠO εβγαλε ΣKAPTOYΣ τους (πράγματι απαράδεκτους) κυβόλιθους που στρώθηκαν επί της Γέφυρας, πλήν όμως δεν ακολούθησε καμία άλλη αντίδραση! Yπενθυμίζουμε ότι ο Δ. Λυκούδης ήταν παλαιότερα υπέρμαχος της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Γέφυρα.
* Tο Δημοτικό Συμβούλιο Kεφαλονιάς, με πρόσφατη απόφασή του, EBΓAΛE ΣKAPTO KAI AΠAPAΔEKTO το έργο της Γέφυρας και την απόφαση του την έστειλε στο YΠ.ΠO! Tώρα όμως έρχεται ο Δήμος και ΦΩTIZEI διά ηλεκτροφωτισμού …ENA EPΓO -EKTPΩMA όπως το χαρακτηρίζει, χωρίς να υπάρχει KAMIA AΠOΛYTΩΣ αντίδραση από τον δήμαρχο και τους επιτελείς της Δημοτικής Aρχής!
( O δήμαρχος γνωρίζει καλώς ότι έντεκα χρόνια τώρα που η Γέφυρα παραμένει κλειστή, πολλοί κάτοικοι του Αργοστολίου, αλλά κυρίως οι κάτοικοι όλων των απέναντι χωριών έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τα επιπλέον 8 χιλιόμετρα σε κάθε δρομολόγιό τους και μάλιστα εν καιρω αχαλινωτησ κρισης. τα χωριά μας άδειασαν κυριολεκτικά λόγω των άσχημων συγκυριών και οι αξίες των περιουσιών στα χωριά έχουν εκμηδενιστεί.
( Κάποιοι φωνάζουνε τώρα και προβάλλουν ευαισθησίες για τις …νυχτερίδες του Μύρτου, αλλά όλα τα στόματα έχουν κλείσει για τον υδροβιότοπο του Κουτάβου, που μετά το κλείσιμο της Γέφυρας έχει υποστεί ανεπανόρθωτή ζημιά. Κανένα απολύτως πρόβλημα για κανέναν! Μόνο οι …νυχτερίδες του Μύρτου υπάρχουνε!
Εμείς, με τη σημερινή μας παρέμβαση, εφιστούμε την προσοχή στον δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και αν ξέχασε τις υποσχέσεις του, είμαστε εμείς εδώ για να τους τις υπενθυμίζουμε. Και του λέμε να προσέξει πολύ, γιατί, ειλικρινά, θα λυπηθούμε πολύ, εμείς που τον στηρίξαμε σε όλα τα στάδια της πολιτικής του σταδιοδρομίας ως γνήσιο, να τον δούμε τώρα να συμπεριφέρεται στον κόσμο …σκάρτα!

3
ο Γνήσιος με τον αντιδήμαρχο Διον. Λυκούδη στον Πλατύ Γιαλό
13
Δεν λέμε να μη πρωτοστατήσει ο δήμαρχος για να παραμείνει στο Δήμο ο Πλατύς Γιαλός, όμως δεν μπορεί να μας λέει ότι …θα χαθεί αίμα για τον Πλατύ Γιαλό, όταν για το θέμα της μονοδρόμησης της Γέφυρας που υποσχέθηκε …δεν έχει χύσει ούτε ένα δάκρυ! Φωτό από τις χθεσινές κινητοποιήσεις για τον Πλατύ Γιαλό με επικεφαλής τον δήμαρχο.
2
Αλλη μια  φωτό από τις χθεσινές κινητοποιήσεις για τον Πλατύ Γιαλό όπου τα αυτοκίνητα του Δήμου έκλεισαν τη “μπούκα” της παραλίας.