ΕΚΤOΣ απ’τον Γνήσιο υπάρχει (ή μάλλον …υπήρχε) κι ένας άλλος υπέρμαχος της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Γέφυρα Αργοστολίου: ο σημερινός περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος!
Μάλιστα ο Θόδωρος ήταν και εφευρέτης του «δόγματος» «επανασύνδεση της Γέφυρας με τον κυκλοφοριακό ιστό», ενώ πρωτοσάτησε στο «ντού» που έκαμε ο λαός της Κεφαλονιάς στο ΥΠ.ΠO. για επανακυκλοφορία των οχημάτων στη Γέφυρα, τότε που ήταν γ.γ. του ΥΠ.ΠO ο αλήστου μνήμης ερωτύλος Χρήστος Ζαχόπουλος, ο οποίος όταν αποκαλύφθηκαν οι παράνομες ερωτικές του σχέσεις έπεσε από τον 4ο όροφο, πλην όμως διασώθηκε!vinieta papadatos xristos kali
O Θόδωρος, λοιπόν, μετά τις «επικές μάχες» που έχει δώσει για τα αεροδρόμια, τον Ερημίτη της Κέρκυρας και πολλά άλλα, έρχεται τώρα να καταγγείλει την ΕΤΑ για «αθλιότητες» και να μας πει ότι «ο Πλατύς Γιαλός ανήκει στο λαό της Κεφαλονιάς», μέσα από μια «ξεκάθαρη και διαχρονική θέση»!

Ξεπουλώντας και αυτός το θέμα της Γέφυρας για το οποίο, από τότε που ανέλαβε περιφερειάρχης, δεν το έχει αγγίξει καν, γιατί ξέρει ότι κάνει …τζιζ!
Προφανώς, για το θέμα αυτό δεν έχει «ξεκάθαρη και διαχρονική θέση», αφού άλλα μας έλεγε παλιότερα, ενώ σήμερα έχει βάλει …φερμουάρ.
Oύτε καν το «έργο-έκτρωμα» δεν τολμάει να καταγγείλει, αφού ως πολιτικός μηχανικός θα μπρούσε να το κρίνει. Εκτός και αν το θεωρεί …«στολίδι»!

Για την ιστορία δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Θόδωρου για τον Πλατύ Γιαλό:

O Πλατύς Γιαλός ανήκει στο λαό της Κεφαλονιάς. Με το πρόσχημα της “καλύτερης” και “προσφορότερης” για την ΕΤΑΔ συμφωνίας, η εταιρεία προσπαθεί να παραδώσει σε ιδιωτικά συμφέροντα την παραλία του Πλατύ Γιαλού στην Κεφαλονιά, η οποία επί δεκαετίες βρισκόταν υπό δημόσια χρήση.
Πρόκειται για αθλιότητες της ΕΤΑΔ, την οποία βρίσκουμε συνεχώς απέναντί μας, σε παραλίες, περιοχές φυσικού κάλλους και κτίρια απαράμιλλης αρχιτεκτονικής στα Ιόνια Νησιά, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ. O κ. Γαλιατσάτος έφερε ως παράδειγμα την ανακολουθία λόγων και πράξεων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και στην περίπτωση του κτιρίου της Βίλα Ρόσσα στην Κέρκυρα, όπου υπάρχει αδιαφορία και άρνηση παραχώρησης της χρήσης στην τοπική κοινωνία.

Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων έχει ξεκάθαρη και διαχρονική θέση για τον Πλατύ Γιαλό και εν γένει για τις εκτάσεις που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες της Ιόνιας γης:
* Η παραλία του Πλατύ Γιαλού πρέπει να μείνει στη χρήση της εκάστοτε δημοτικής αρχής και να γίνεται διαχείριση με κανόνες διαφάνειας, επ’ ωφελεία των πολιτών της Κεφαλλονιάς.
* Πρέπει να προστατευθεί ο δημόσιος χαρακτήρας, η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση και η δωρεάν χρήση των παραλιών και των θαλασσών του Ιονίου.
* Είμαστε πλήρως αντίθετοι στην φορολόγηση των πολιτών του τόπου και στην επιβολή εισφορών, κατ’ απαίτηση των δανειστών, μέσω του υπερταμείου που έχει συσταθεί αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.
Σε κάθε περίπτωση διαμηνύουμε ότι η παραλία του Πλατύ Γιαλού ανήκει στο λαό της Κεφαλονιάς, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει να έχει πρόσβαση και χρήση αυτής.

190
Η Γέφυρα Αργοστολίου, μέσα από το έργο-έκτρωμα
Ο κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος
Ο κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος