Εβγαλε OFF τη ΝΑΣΑ ο δαιμόνιος Κεφαλονίτης μιντιάρχης Γιώργος Κουρής, ο οποίος αποκάλυψε μέσω της εφημερίδας του Kontranews, ότι η μεγαλίτερη σε όγκο ελιά δεν βρίσκεται στην Κρήτη, αλλά στο Κτήμα της οικογένειας Κουρή στην Κρανιά!
Τα περασμένο Σάββατο οι επιστήμονες της ΝΑSΑ επέλεξαν και ανάρτησαν στην ηλεκτρονική τους σελίδα όπως καθημερινά έχουν καθιερώσει «την ωραιότερη και καλλίτερη φωτογραφία της ημέρας στον Πλανήτη» δημοσιεύοντας τη φωτογραφία μιας ελιάς στο χωριό Άνω Βουβές των Χανίων με περίμετρο 12,5 μέτρα παρουσιάζοντάς την σαν τη μεγαλύτερη σε ηλικία και όγκο ελιά στον πλανήτη.
Αμέσως μετά, ο Γιώργος Κουρής με επιστολή του μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ειδοποιούσε την ΝΑSΑ ότι έχει κάνει λάθος, γιατί η ελιά της οικογένειάς του που βρίσκεται στην Κρανιά, είναι μεγαλύτερη σε ηλικία και όγκο ή δε περίμετρός της στη βάση της είναι 16 μέτρα, δηλαδή έχει διάμετρο Τέσσερα μέτρα μεγαλύτερη από αυτή της Κρήτης.
Το εκπληκτικό σε αυτή την ιστορία είναι ότι όταν ο Γιώργος Κουρής έστειλε συνεργάτη του, για να μετρήσει ακριβώς την περιφέρεια της ελιάς, ο συνεργάτης του βρήκε άλλους 3-4 γείτονες και συμπατριότες μας να μετράνε την ελιά γιατί είχαν δει και αυτοί την ανάρτηση της ΝΑSΑ και είχαν σπεύσει να μετρήσουν τις διαστάσεις της σίγουροι ότι η Κεφαλονίτικη ελιά ήταν μεγαλύτερη!
Oλη αυτή η ιστορία δείχνει ότι όλοι εμείς οι Έλληνες είμαστε εκτός από δουλευταράδες, έξυπνοι και ικανοί άνθρωποι και πάντοτε βλέπουμε πιο μακριά γι’ αυτό και τα… μετράμε όλα!, αναφέρει στην Kontranews ο Γ. Κουρής.

* Η επιστολή στη ΝΑΣΑ
Η επιστολή που έστειλε στη ΝΑΣΑ ο Γ. Κουρής (στα Ελληνικά και Αγγλικά) αναφέρει:

ΑΓΑΠΗΤOΙ ΦΙΛOΙ ΤΗΣ ΝΑΣΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘOΣ!
Η δική μας ελιά έχει περίμετρο 16 μέτρα, 4 ολόκληρα μέτρα μεγαλύτερη περίμετρος από την ελιά που δείξατε προχθές, σαν ίσως την μεγαλύτερη ελιά στον κόσμο που έχει περίμετρο μόνο 12,5 μέτρα.
Αγαπητοί φίλοι
Σεβόμενος και τιμώντας την αξιοπιστία για την τεράστια προσφορά της ΝΑΣΑ στον παγκόσμιο πολιτισμό, θέλω να σας πω ότι στην προχθεσινή σας ανάρτηση που παρουσιάσατε ως την “καλύτερη φωτογραφία της ημέρας στον πλανήτη”, μία τεράστια ελιά, που βρίσκεται στο χωριό Βούβες στα Χανιά Κρήτης, η ηλικία της οποίας από την ανάλυση του κορμού της και δείχνει να είναι τουλάχιστον 2.000 χρόνων, σας στέλνουμε τρεις φωτογραφίες της ελιάς μας που βρίσκεται στην περιοχή της Κρανιάς στο κτήμα Κουρή έξω από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και έχει περίμετρο 16 μέτρα.
Νομίζουμε ότι αξίζει να διορθώσετε το λάθος, που σίγουρα έγινε εν αγνοία σας και σας ευχαριστούμε πολύ.
Σας προσκαλούμε μάλιστα να σας φιλοξενήσουμε στην Κεφαλονιά για να δείτε την πανέμορφη ελιά μας, καθώς και άλλα «περίεργα» γεωλογικά φαινόμενα που συμβαίνουν στο νησί μας, όπως είναι οι περίφημες καταβόθρες στο Αργοστόλι όπου χιλιάδες χρόνια τώρα τεράστιες ποσότητες θάλασσας μπαίνουν σε μία τρύπα στη γη και χάνονται.

Γ. Κουρής
Γ. Κουρής
elia-kef-color
Η ελιά της Κεφαλονιάς, στο κτήμα της οικογένειας Κουρή, με περίμετρο περίπου 16 μέτρα
elia-kriti-color
Η ελιά της Κρήτης, που παρουσίασε η ΝΑΣΑ, με περίμετρο 12,5 μέτρα