Σε πεδίο άγριας και σκληρής κόντρας πέρασε από προχθές το βράδι η πολύχρονη αντιπαλότητα του Δήμου Κεφαλονιάς με την ιστοσελίδα kefalonianpress της κ. Ελένης Χιόνη, ενώ οι νέες «συγκρούσεις» συσχετίζονται και με την 62σέλιδη καταγγελία κατά του Δήμου, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Hot Doc. (Βλ. «Η» 8/7/16, αρ. φ.6353).

Σε χθεσινή πρωϊνή του ανάρτηση το kefalonianpress κατήγγειλε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκο Ανουσάκη ότι προχθές, αργά το βράδι, στην οδό Χαροκόπου επιχείρησε λεκτική αλλά και σωματική επίθεση στην ιδιοκτήτριά του κ. Χιόνη, η οποία αργότερα πήγε στην Αστυνομία με το δικηγόρο της και κατέγειλε την ενέργεια του κ. Ανουσάκη.

Σε απάντησή του ο κ. Ανουσάκης κατηγόρησε την κ. Χιόνη για φαντασιώσεις και ότι «κινείται μεταξύ γραφικότητας και άλλων καταστάσεων που είναι υπό διερεύνηση».
Προηγουμένως, είχε αναδημοσιευθεί στο kefaloniapress δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc. του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για την 62σέλιδη καταγγελία κατά του Δήμου Κεφαλονιάς.

Η ανάρτηση του kefaloniapress με την καταγγελία της κ. Χιόνη αναφέρει τα εξής:
ΤΙΤΛOΣ:
ΣOΚ!! Ανανδρη επίθεση σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας της διαχειρίστριας του Kefaloniapress.gr
ΚΕΙΜΕΝO:
Ένα περιστατικό που καταγράφεται στα μελανότερα γεγονότα της πολιτικής ιστορίας και της ελευθεροτυπίας της Κεφαλονιάς, διαδραματίστηκε χθες Δευτέρα βράδυ με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη σε βάρος της διαχειρίστριας του kefaloniapress Ελένης Χιόνη.

Γύρω στις 10 μ.μ. χθες Δευτέρα βράδυ, η κα Χιόνη ενώ περπατούσε αμέριμνα στην οδό Χαροκόπου δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από τον κ . Ανουσάκη «Μωρή π&@@να θα πεθάνεις, θα σε σκοτώσω μωρή για αυτά που γράφεις» και άλλα πολλά… Όρμησε εναντίον της ως μαινόμενος ταύρος κτυπώντας την δυνατά στο χέρι και διαλύοντας το κινητό της τηλέφωνο. Κάποια κυρία θορυβημένη από τις φωνές του κατέβηκε από τη πολυκατοικία και τον συγκράτησε. Με μεγάλη δυσκολία τον απομάκρυνε προς την είσοδο της πολυκατοικίας. Το περιστατικό συνεχίστηκε όμως και σε δεύτερη εκτέλεση. Ύστερα από λίγο ξαναεμφανίστηκε ο κ. Ανουσάκης στο δρόμο και με σφιγμένες γροθιές κατευθύνθηκε απειλητικά προς τη κυρία Χιόνη, την πλησίασε σε απόσταση αναπνοής με τις ίδιες απειλές «μωρή π@τα@@ είσαι ακόμα στο δρόμο μου; Θα πεθάνεις, το ακούς? Θα πεθάνεις για αυτά που γράφεις»… Η τυχαία διέλευση αυτοκινήτου από το δρόμο απέτρεψε τα χειρότερα.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή επίθεση σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής μιας γυναίκας, μιας πολίτη που δημοσιογραφεί και ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή. Hταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του συστηματικού bullying που δέχεται η κυρία Χιόνη απο εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και ΜΜΕ που την υπηρετούν. Μοναδικός στόχος της επίθεσης ήταν να φιμωθεί τόσο το Kefalonia press, όσο και να σταλεί “μήνυμα” στον κ. Νοδάρο και στον κ. Βαξεβάνη εκδότη του HotDoc να μη προχωρήσουν περαιτέρω την έρευνα για το Δήμο.

Τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό σκηνικό στο νησί μας είναι ιδιαίτερα οξυμένο εξαιτίας του δημοσιεύματος του HOTDOC και της αποκάλυψης του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου για την 62σελιδη καταγγελία για κακοδιαχείριση στο Δήμο Κεφαλονιάς. Η αναδημοσίευση του άρθρου στο Kefaloniapress -όπως και σε άλλα τοπικά ΜΜΕ- ενόχλησε τη δημοτική αρχή ενώ φιλικά προσκείμενες προς τη δημοτική αρχή ιστοσελίδες εξαπέλυσαν όλο το Σαββατοκύριακο ένα απίστευτο πογκρόμ δημοσιευμάτων τόσο εναντίον της κας Χιόνη αλλά και «φωτογραφίζοντας» ανθρώπους που κατά την φαντασία τους θεωρούν μέλη της Συντακτικής Oμάδας του Kefalonia press ή και συνεργάτες του Hot Doc. H άνανδρη, βίαιη απροκάλυπτη, τρομοκρατική επίθεση του κ. Ανουσάκη σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας και οι απειλές κατά της ζωής της κας Χιόνη είναι δείγμα του κατήφορου και της ασυδοσίας της δημοτικής αρχής που θέλει να κλείσει -όπως αποδείχτηκε- με κάθε τρόπο τόσο τη φωνή κριτικής του Kefalonia press, του HotDoc, όσο και κάθε άλλη φωνή στα ΜΜΕ. Τους διαβεβαιούμε οίτι δεν πρόκειται να το πετύχουν.

Η τρομοκρατία, τα άνανδρα κτυπήματα, οι απειλές κατά της ζωής ανθρώπων δεν θα περάσουν ούτε μας φοβίζουν. Η τοπική κοινωνία θα απαντήσει καταδικάζοντας αυτές τις ενέργειες που δεν έχουν ουδεμία σχέση με το ήθος και το πολιτισμό της Κεφαλονιάς και της ιστορίας του νησιού μας.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
ΥΓ. ο κ. Ανουσάκης κλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα με τη διαδικασία του αυτόφωρου, αφέθηκε ελεύθερος γύρω στις 12 μ.μ.

Απάντηση του Ν. Ανουσάκη
Στη συνέχεια ο κ. Ανουσάκης, απάντησε τα εξής:
Oι φαντασιώσεις της κυρίας Χιόνη με διασκεδάζουν αφάνταστα… Θεωρώ ότι όλοι οι Κεφαλονίτες μπορούν να πιθανολογήσουν τους λόγους και τις αιτίες των φαντασιώσεων της κυρίας Χιόνη του kefaloniapress, ενός προσώπου που κινείται στην τοπική κοινωνία μας μεταξύ της γραφικότητας και αλλά και άλλων καταστάσεων που είναι υπό διερεύνηση… Το σημερινό δημοσίευμα του γνωστού «βούρκου» της τοπικής δημοσιογραφίας, πίσω από τον οποίο κρύβονται γνωστοί απελπισμένοι αντιπολιτευόμενοι την δημοτική αρχή, κινείται στα γνωστά πλαίσια της λάσπης, του ψεύδους, της σκόπιμης αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας κι όλων των σχετικών που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο site του οποίου ο ρόλος και πρακτικές είναι υπό έλεγχο…
Σημειώνω απλά ότι τα περί αυτοφώρου είναι αστειότητες, όποιος θέλει να με βρει είμαι στο γραφείο μου, κι όλο το σκηνικό αποτελεί ακόμα ένα μύθευμα της κυρίας Χιόνη κι επιφυλάσσομαι κάθε δικαιώματός μου… Κατά τα λοιπά η κυρία Χιόνη εξακολουθεί να είναι το απόλυτο «τσίρκο» της τοπικής παραδημοσιογραφίας κάτι που άλλωστε το ξέρουν όλοι οι σοβαροί άνθρωποι του νησιού…

Νίκος Ανουσάκης
Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ-
Δημοτικός Σύμβουλος-Δικηγόρος

Ανακοίνωση του Ν. Ανουσάκη
Ακολουθώς ο κ. Ανουσάκης ανακοίνωσε τα εξής:
Ελένη Χιόνη του Kefaloniapress, σε καλώ να παραδοθείς στην Αστυνομία.
Γνωστοποιώ σε όλους τους συνδημότες μας ότι έχω υποβάλει μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση στην διαχειρίστρια του «Kefaloniapress.gr» Ελένη Χιόνη για όσα ψευδή έχει καταθέσει και έχει ανακοινώσει εναντίον μου. Την καλώ δημόσια να παραδοθεί στην Ελληνική Αστυνομία, όπως την ερωτώ δημόσια για ποιο λόγο κρύβεται. Όλοι γνωρίζουμε ότι όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια και όσοι δεν ζουν στον «βούρκο» της «παραδημοσιογραφίας « δεν κρύβονται από την Αρχές. Τα ψέματα τελείωσαν, το «απόστημα» της «παραδημοσιογραφίας» από σήμερα «σπάει».

Νίκος Ανουσάκης
Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ-
Δημοτικός Σύμβουλος-Δικηγόρος


Και κόντρα «Κουτιού της Πανδώρας» με το Δήμο Κεφαλονιάς


Πρώτο θέμα, όπως ήταν φυσικό, έγινε χθες στο «Κουτί της Πανδώρας», την ιστοσελίδα του περιοδικού HotDoc. του Κώστα Βαξεβάνη, η καταγγελία της κ. Ελένης Χιόνη, ότι δέχτικε επίθεση από τον κ. Ανουσάκη.

Το περιοδικό τονίζει ότι η επίθεση στην κ. Χιόνη έγινε με στόχο να φιμωθούν οι αποκαλύψεις του Hot Doc. για κακοδιαχείρηση στο Δήμο Κεφαλονιάς, όσο και να στείλει «μήνυμα» στον Μάκη Νοδάρο (δημοσιογράφο τoυ HotDoc.) και στον Κώστα Βαξεβάνη (εκδότη του HotDoc.) να μην προχωρήσουν περαιτέρω την έρευνα για το Δήμο. Στη συνέχεια το «Κουτί της Πανδώρας» αναφέρθηκε στο περιστατικό όπως το αναφέρει το kefaloniapress.

• Απάντηση από το Δήμο
Στο «Κουτί της Πανδώρας» απάντησε ο Δήμος Κεφαλονιάς ως εξής:

ΘΕΜΑ: Κύριοι του «Κουτιού της Πανδώρας» και του HOTDOC: Γνωρίζετε τι σημαίνει kefaloniapress και Ελένη Χιόνη; Γιατί αναπαραγάγετε τα ψεύδη της; Ξέρετε ότι κρύβεται από το αυτόφωρο;
Με απορία, έκπληξη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι το site σας αναπαραγάγει δημοσιεύματα της πλέον αναξιόπιστης και υπό έλεγχο ιστοσελίδα της Κεφαλλονιάς, δηλαδή του γνωστού λαθρόβιου παρα-press υπό την επωνυμία “kefaloniapress”.
Γνωρίζετε ότι η διαχειρίστρια του Kefaloniapress Ελένη Χιόνη κατά το χρόνο σύνταξης του παρόντος δελτίου τύπου αναζητείται από τη αστυνομία στα πλαίσια του αυτοφώρου και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί;
Γνωρίζετε ότι στο παρελθόν έχει ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις συκοφαντίες που είχε αναρτήσει κατά του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου;
Γνωρίζετε ότι ήδη εκκρεμούν εις βάρος της μηνύσεις και αγωγές, όπως π.χ. από τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Γεώργιο Τζωρτζάτο;
Αλήθεια, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η δική σας άκριτη και αδιασταύρωτη δημοσίευση όλων των ψευδών του Kefaloniapress; Πόσο δεοντολογικό είναι εκ μέρους σας αυτό και τι εντυπώσεις νομίζετε ότι δίνετε;;
Αυτό προς το παρόν για την αποκατάσταση της αλήθειας και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για την ηθική βλάβη και κάθε ζημιά που έχετε προκαλέσει στο Δήμο μας.

Από τo Γραφείo Επικoινωνίας τoυ Δήμoυ Κεφαλλoνιάς

• Δήμος Κεφαλονιάς για Νοδάρο:
Ακολουθώς ο Δήμος Κεφαλονιάς ανακοίνωσε τα εξής:
Θέμα: O Δήμoς Κεφαλλoνιάς δεν τρoμoκρατείται από… «εισαγόμενoυς εξυγιαντές» από την Αμαλιάδα.
Ξαφνικά εμφανίστηκε στο νησί μας ένας… «αυτόκλητος εξυγιαντής» από την Αμαλιάδα Ηλείας ορμόμενος, ονόματι Μάκης Νοδάρος, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
O παντελώς αυτός άγνωστος στην τοπική μας κοινωνία άνθρωπος αντιγράφοντας λέξη προς λέξη μία ανώνυμη και κακόπιστη καταγγελία η οποία, όπως έχουμε ήδη τονίσει έχει μπει στο αρχείο από τις αρμόδιες αρχές ως αναξιόπιστη και αβάσιμη, επιδιώκει με επιμονή να συκοφαντήσει τον Δήμο Κεφαλονιάς.
Τονίζουμε στον κ. Νοδάρο ότι δώσαμε επί της συγκεκριμένης δόλιας καταγγελίας όλες τις δέουσες απαντήσεις στους κρατικούς μηχανισμούς, οπότε δεν πρόκειται να δεχθούμε τον κ. Νοδάρο σε ρόλο “ζηλωτή”- “ιεροεξεταστή”!!!
Μάλιστα μας κάνει εντύπωση ότι σε σχετική ανακοίνωσή του εμφανίζεται ακόμα και ως αυτόκλητος συνήγορος της φυγοδίκου Ελένης Χιόνης του γνωστού παρα-site Kefaloniapress, η οποία κρύβεται από την αστυνομία για να μην απολογηθεί για τις πράξεις της.
Κατόπιν των παραπάνω δηλώνουμε στον κ. Νοδάρο και σε κάθε πρόσωπο που νομίζει πως μπορεί να συκοφαντεί κρυπτόμενος πίσω από την δημοσιογραφική του ιδιότητα ότι η επιχείρηση απαξίωσης του Δήμου Κεφαλονιάς από γνωστούς κύκλους δεν πρόκειται να περάσει.

Από τo Γραφείo Επικoινωνίας τoυ Δήμoυ Κεφαλλoνιάς