ΚΑΤΑΣΤΡOΦΙΚO, με όλη της σημασία της λέξης, ήτανε για τα απένατι από το Αργοστόλι Χωριά, αλλά και για πολλούς Αργοστολιώτες, το κλείσιμο της Γέφυρας, στις 19 Ιουλίου 2005.
Την ημέρα εκείνη ο χρόνος γύρισε 200 χρόνια πίσω, δηλαδή στα χρόνια που κατασκευάστηκε η Γέφυρα, η οποία -όπως όλοι ξέρουμε- έγινε για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων και των οχημάτων εκείνης της εποχής, των κάρων.vinieta papadatos xristos kali
Κι’ ενώ από τις 19 Ιουλίου 2005 άρχισε ο χρόνος να σταματάει για τη ζωή στα χωριά, ήρθε 4 χρόνια μετά η αχαλίνωτη κρίση να τα ισοπεδώσει.
Δεν είναι μόνον τα 200.000.000 ευρώ που πετάχτηκαν στον Κούταβο λόγω των επιπλέον χιλιομέτρων, καυσίμων και φθορών των αυτοκινήτων. Δεν είναι μόνο ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε.
Είναι και ότι τα χωριά μαραζώσανε, αφού πολλοί κάτοικοι, μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν τα «χαράτσια» του Κούταβου, προτίμησαν να νοικιάσουν σπίτια στο Αργοστόλι, εγκαταλείποντας τα ωραία τους σπίτια στα Χωριά.
Επίσης όλες οι αξίες γης και κτισμάτων μηδενίστηκαν και ολοκληρες περιουσίες αφέθηκαν στην τύχη τους…
Oσο για επενδύσεις στα Χωριά, ούτε να το σκεφτεί κανείς, αφού ο όποιος επενδυτής εκ των προτέρων βλέπει ότι είναι χαμένος.
Και, βέβαια, όσοι χωριάτες απέμειναν αναγκαστικά, περνάνε «μαύρη ζωή», αφού παντού υπάρχει ερήμωση και πουθενά δεν φαίνεται φως.
Εδώ πρέπει να υπευθυμίσουμε ότι όλοι, ανεξαιρέτως, οι πολιτικοί μας, προκειμένου να υφαρπάζουν την ψήφο των πολιτών είχανε ταχθεί υπέρ της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Γέφυρα, όμως σήμερα κανένας δεν μιλάει για το «έγκλημα» το οποίο συνετελέσθη. Oλοι έχουνε λουφάξει.
Το ξαναλέμε: O Γνήσιος έκαμε πολλά για τη Γέφυρα. όμως κάποια στιγμή εγκατέλειψε τον Μεγάλο Αγώνα, λες και κάποιοι του έριξαν …αναισθητικό!

gefia karo
Η Γέφυρα, φτιάχτηκε απ’ την πρώτη μέρα για ανθρώπους και οχήματα…

gefira2

gefira
Η Γέφυρα, όπως είναι σήμερα, σκέτο έκτρωμα…