Παραιτήθηκε χθες, με την αιτιολογία «λόγω συνθηκών», ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Τζωρτζάτος.
O κ. Τζωρτζάτος, που είχε παλαιότερα προειδοποιήσει τη Δημοτική Αρχή για μια τέτοια ενέργεια εφ’ όσον δημιουργηθούν «αρνητικές καταστάσεις», έστειλε χθες στο δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση την επιστολή παραίτησής του, στην οποία αναφέρει τα εξής:

ΠΡOΣ
Δήμαρχο Κεφαλλονιάς
κ. Αλέξανδρο Παρίση
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από την θέση, ως Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφ/νίας-Ιθάκης για προσωπικούς λόγους. Σας ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία μας και για την εμπιστοσύνη που με περιβάλατε, κατά το διάστημα της θητείας μου.
Γνωρίζω ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, υπάρχουν έργα που είναι ημιτελή ή έχουν δρομολογηθεί καθώς και ότι οι ανάγκες των λιμανιών για επίβλεψη και συντονισμό είναι αυξημένες, αλλά λόγω συνθηκών, είμαι αναγκασμένος να προβώ στην πράξη αυτή. Κατά την θητεία μου, προσπάθησα με το καλύτερο δυνατό τρόπο να προωθήσω και να προασπίσω τα συμφέροντα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφ/νίας-Ιθάκης, καθώς και του Δήμου μας.
Θα είμαι πάντα αρωγός στην προσπάθεια, που κάνετε για το τόπο μας και θα είμαι πάντα πλάι στους συμπολίτες μας, όποτε χρειαστεί.
Αργοστόλι 28-7-16
O Πρόεδρος Δ.Λ.Τ. Κεφ/νίας-Ιθάκης
Τζωρτζάτος Γεώργιος

Συνημμένα:
Πίνακας με υλοποιημένα, εν εξελίξει, προγραμματισμένα κ.λπ. έργα κατά την διάρκεια της θητείας μου.
Απαντώντας στον κ. Τζωρτζάτο, ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, του έστειλε την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή:
Αργοστόλι 29 Ιουλίου 2016
Αγαπητέ φίλε Γιώργο,
Με λύπη μου παρέλαβα την επιστολή σου, με την οποία δηλώνεις την επιθυμία για την απαλλαγή σου από τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, θέση την οποία υπηρέτησες μέχρι σήμερα επάξια και ανταποκρινόμενος στις δύσκολες απαιτήσεις της.
Είναι απόλυτα σεβαστή η προτεραιότητα των προσωπικών λόγων ενός στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τα κοινά με συνείδηση και ευθύνη, ιδιαίτερα όταν αυτοί συνοδεύονται και με επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Η κοινωνία μας είναι περήφανη που άνθρωποι σαν και εσένα έχουν επίγνωση της ευθύνης της θέσης που αναλαμβάνουν και δεν κάνουν εκπτώσεις για ιδίο όφελος.
Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί ενωμένοι τις μάχες της δημοτικής μας παράταξης «Ισχυρή Κεφαλλονιά» για την ευημερία του τόπου μας σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές.
Με απεριόριστη εκτίμηση
Αλέξανδρος Παρίσης
Σχετικά με την παραίτηση του κ. Τζωρτζάτου,ο Δήμος Κεφαλονιάς ανακοίνωσε χθες τα εξής:
ΘΕΜΑ:

Αντικαταστάθηκε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου
Παραιτήθηκε για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Γιώργος Τζωρτζάτος.

Η αντικατάστασή του θα γίνει από τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, ο οποίος αναλαμβάνει με τη σημερινή απόφαση του Δ.Σ. Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.


Oι «συνθήκες» της παραίτησης


Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η παραίτηση του κ. Τζωρτζάτου οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους:
* Τις πιέσεις που δεχόταν σχετικά με θέματα που συσχέτιζονται με την διαχείρηση του Λιμενικού Ταμείου και
* Για το θέμα της Γέφυρας, στο οποίο, ενώ ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί τη μονοδρόμηση, απέτυχε παταγωδώς.

Kι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση ότι το έργο της Γέφυρας είναι έκτρωμα, ο Δήμος δέχθηκε …να το φωταγωγήσει.