Από προχθές που ξεκίνησε ο μήνας των διακοπών, ο Αύγουστος, άρχισε να συρρέει πολύς κόσμος στα Νησιά μας Κεφαλονιά και Ιθάκη, αφού οι πολίτες κατά κύματα φεύγουν άρον-άρον με κάθε μέσον από την Αθήνα, αλλά και από άλλες περιοχές της Χώρας.
Ηδη -όπως γράψαμε χθες- ο Ιούλιος ήταν ιδιαίτερα ανοδικός για τα Νησιά μας, αφού η άνοδος στους επιβάτες πλοίων στα λιμάνια μας έφτασε το 36%, ενώ η άνοδος στα οχήματα έφτασε το 46%. Oπότε, ο φετινός Αύγουστος αναμένεται να σημειώσει ρφεκόρ αφίξεων.
Χαμός γίνεται αυτές τις μέρες στο σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό  ενώ τα δρομολόγια είναι αυξημένα κατά 50%, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και η πληρότητα των λεωφορείων αγγίζει το 100%.
Την ίδια ώρα οι άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να σπεύσουν και να ομολαποιήσουν την κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Oδό Αθηνών-Κορίνθου.
Στη μεγάλη άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τα Νησιά μας έχει συμβάλει τα μέγιστα η Εταιρεία Ionian Group με την επαναλειτουργία της ιστορικής γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, κυρίως με το πλοίο-βολίδα «speed-runner 3», καθώς και η τηλεοπτική διαφημιστική προβολή των Νησιών μας από το 11.880.