«Άρωμα» Κεφαλονιάς έχουν, εδώ και λίγους μήνες, τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα. Όχι ένας αλλά τρεις συμπατριώτες μας βρίσκονται σε καίριες θέσεις στον οργανωτικό ιστό της «γαλάζιας» παράταξης με καταβολές από τη Κεφαλονιά.
O Σπύρος Σταθάτος είναι σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν ακόμη γίνει βουλευτής στη Β Αθηνών. Από την ημέρα που εκλέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρόεδρος της ΝΔ, ο Σπύρος «μετακόμισε» στα κεντρικά γραφεία της Συγγρού και είναι στο στενό επιτελείο του νέου Προέδρου. Έχει καταγωγή από τα Κουρουκλάτα (χωριό της μητέρας του) και αυτό το διάστημα κάνει τις διακοπές του αθόρυβα στο νησί μας.
O Παναγής Φωκάς, γνωστός από τη θητεία του στο γραφείο του Αλέξανδρου Παρίση όταν αυτός ήταν βουλευτής Κεφαλονιάς την περίοδο 2007 – 09 με πλούσια εμπειρία στη δημοσιογραφία, ιδρυτής της τοπικής ιστοσελίδας  e-kefalonia.net, βρίσκεται εδώ και λίγους μήνες στο γραφείο του  Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι είναι απο τους στενούς του συνεργάτες και δεν πάει πουθενά ο Γραμματέας χωρίς να έχει δίπλα του τον Παναγή!
Η Μαρία Ξητάκη με καταγωγή από την Πύλαρο της Κεφαλονιάς και πολύ καλές σπουδές στο εξωτερικό  είναι, εδώ και λίγο καιρό, στο γραφείο τύπου και επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η όμορφη Μαρία – που τις προηγούμενες ημέρες εκθείασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τον αντιδήμαρχο Πυλάρου Μάκη Αλυσανδράτο για την καθαριότητα στις παραλίες της Πυλάρου-κάνει αυτό το διάστημα διακοπές στη Κεφαλονιά.
Και οι τρεις συμπατριώτες μας είναι νέα παιδιά που εμπιστεύτηκε η νέα ηγεσία της ΝΔ και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο κόμμα. «Άρωμα» Κεφαλονιάς λοιπόν στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και από τον Σεπτέμβρη και οι τρεις τους θα είναι στα νέα γραφεία στο Μοσχάτο.