Μετά από ελάχιστα λεπτά εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Άβυθος στη Λειβαθώ, η οποία έκαψε περίπου 8 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και η έλλειψη δρόμων, δυσχέρανε το έργο της πυρόσβεσης και, όπως είπε ο κ.Σολδάτος, απόφεύχθηκαν τα χειρότερα, δεδομένου ότι κοντά υπήρχαν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ένα εστιατόριο με δεξαμενή υγραερίου.
Μάλιστα, ο κ. Σολδάτος ανέφερε, πως φέτος είναι περισσότερες σε σχέση με πέρυσι οι πυρκαγιές στην Κεφαλονιά, με τη μόνη διαφορά, ότι, όλες έχουν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, προκαλώντας πολύ λιγότερες ζημιές.
Καθοριστικό ρόλο για την άμεση κατάσβεση των πυρκαγιών, έχουν τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που σταθμεύουν στην Κεφαλονιά, τόνισε ο κ. Σολδάτος, προσθέτοντας, πως οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, είναι πάντα σε επιφυλακή, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών και της διαμόρφωσης του βαθμού επικινδυνότητας.
O κ. Σολδάτος κάλεσες όλους τους πολίτες να μην κινούνται σε δασικές περιοχές, όταν αυτό απαγορεύεται και να ενημερώνουν αμέσως την Υπηρεσία για οποιοδήποτε περιστατικό, με εξασφαλισμένη την απόλυτη μυστικότητα.

 

soldatosfotia