14χρονη κοπέλα από την Κίνα ζούσε σε internet cafe για 10 χρόνια ενώ τη θεωρούσαν νεκρή

Διάφοροι ερευνητές έχουν μελετήσει την επιρροή που μπορεί να έχει σε παιδιά και εφήβους ο εθισμός με την τεχνολογία ή τα διάφορα video games, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση ξεπεράστηκε κάθε όριο. Μια νεαρή κοπέλα από την Κίνα εξαφανίστηκε από το σπίτι της το 2005, όντας 14 χρονών και για 10 χρόνια ζούσε σε διάφορα internet cafe.

Στα 14 της λογομάχησε με τον πατέρα της και έκτοτε ζούσε σε internet cafe και δημόσιες τουαλέτες. Η 24χρονη σήμερα Xiao Yun, που χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα, συντηρούσε τον εαυτό της παίζοντας παιχνίδια και δουλεύοντας ως ταμίας στα cafe αυτά. Είναι fan του online παιχνιδιού Cross Fire, στο οποίο είναι πολύ καλή και άλλοι παίκτες την πλήρωναν για να παίξει για λογαριασμό τους.

Ενώ οι γονείς της θεωρούσαν ότι ήταν νεκρή, η ίδια δηλώνει ότι είχε ξαναφύγει από το σπίτι της αλλά επέστρεψε και όταν ζήτησε λεφτά από τους γονείς της και δεν της έδωσαν, τότε αποφάσισε να φύγει μια και καλή. Για 10 χρόνια οι γονείς της φρόντισαν να μην αλλάξουν αριθμό τηλεφώνου, μήπως αποφασίσει να τους τηλεφωνήσει.

Η αστυνομία την εντόπισε σε έναν έλεγχο ρουτίνας και της επέβαλε πρόστιμο γύρω στα 200 ευρώ για την πλαστή ταυτότητα.

Σε μια ανάλογη περίπτωση το 2013 και πάλι στην Κίνα, άνδρας εθισμένος στα video games βρέθηκε σε interet cafe μετά από 6 χρόνια.

(techblog.gr)