17 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτες στα Μαζαρακάτα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση “Τάφοι Μαζαρακάτων”.
Η φωτιά (ώρα έναρξης 4.50′ μ.μ.) πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και τέθηκε σε μερικό έλεγχο το βράδι, μετά από 5 ώρες κατάσβεσης, στις 9.45’μ.μ.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες, 1 πεζοπόρο τμήμα με 6 άνδρες, 1 όχημα της ΕOΔ Μεταξάτων με 8 εθελοντές, 3 πυροσβεστικά οχήματα και 1 υδροφόρα του Δήμου, ενώ ρίψεις νερού από αέρα πραγματοποίησαν τα 2 PZL από τις Μηνιές και 1 CANADAIR από την Ανδραβίδα.
Η φωτιά τέθηκε όλη νύχτα σε επιτήρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και κατασβέστηκε τελικά την Κυριακή το πρωϊ στις 11.35′ π.μ.
Προχθές Κυριακή, εκδηλώθηκαν άλλες δύο φωτιές, στα Ραζάτα και στα Φάρσα, καίγοντας συνολικά τρία στρέμματα δασικής έκτασης και 1 στρέμμα γεωργικών καλλιεργειών:
* Ραζάτα: Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι (ώρα έναρξης 1.15′ μ.μ.) απέναντι από τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕO, καίγοντας τρία στρέμματα δασικής έκτασης και ένα στρέμμα γεωργικών καλλιεργειών. Τέθηκε σε μερικό έλεγχο στις 4 μ.μ. και στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άνδρες, 1 πεζοπόρο τμήμα με 4 άνδρες, ενώ ρίψεις νερού από αέρα πραγματοποίησαν τα 2 PZL από τις Μηνιές.

* Φάρσα: Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδι, πάνω από το Χωριό (ώρα έναρξης 9.10′ μ.μ.) καίγοντας ένα στρέμμα αγροτικών καλλιεργειών, ενώ η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε την εξάπλωσή της και τον κίνδυνο να απειληθούν κατοικίες. Τέθηκε σε μερικό έλεγχο στις 12.25′ τη νύχτα και στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες, 1 πεζοπόρο τμήμα με 4 άνδρες και 2 πυροσβεστικά οχήματα και 1 υδροφόρα του Δήμου.

Και οι δύο φωτιές τέθηκαν σε επιτήρηση από την Πυροσβεστική όλη νύχτα, μέχρι αργά χθες το πρωϊ.

Δ.Δ.-

pirosbestis