1,5 εκατ. Ευρώ για την Αστυνομία και την Πυροσβεστική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Θ. Γαλιατσάτος

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντη Ιονίων Νήσων, υποστράτηγο Γεώργιο Τσιρογιάννη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχο Ευθύμιος Γεωργακόπουλο είχε χθες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αναφορικά με την ένταξη δύο νέων έργων στο ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 για τον εξοπλισμό των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών στα Ιόνια Νησιά.

Συγκεκριμένα τα έργα που ενέταξε στο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης είναι:

1 «Εξοπλισμός αστυνομικών υπηρεσιών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για δράσεις οδικής ασφάλειας», προϋπολογισμού 999.900,00 €, με δικαιούχο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πράξη αφορά στην προμήθεια αστυνομικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και της τροχονομικής αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μέσω αυτής τη μείωση, πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων. Συνολικά, θα γίνει προμήθεια 37 αυτοκινήτων διαφόρων τύπων, 37 ασύρματων πομποδεκτών αυτοκινήτων και 4 φορητών ραντάρ, τα οποία θα κατανεμηθούν στις Αστυνομικές διευθύνσεις της ΠΙΝ.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2019.

2 «Πυροσβεστικός εξοπλισμός για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», με προϋπολογισμό 500.000,00 €, με δικαιούχο το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος. Μέσω του έργου θα γίνει προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στα Ιόνια νησιά, και πιο συγκεκριμένα:

  •  ειδικά διασωστικά οχήματα τύπου VAN 6 ατόμων εξοπλισμένα με ειδικό διασωστικό και λοιπό εξοπλισμό
  •  βοηθητικά οχήματα τύπου Pick-up με ειδικό εξοπλισμό.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2019.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Περιφερειακής Αρχής για τις υπηρεσίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και την άρτια λειτουργία τους και τόνισε ότι υπήρχε άμεση ανάγκη για την προμήθεια των οχημάτων και εξοπλισμού προκειμένου οι αστυνομικές και πυροσβεστικές υπηρεσίες να καλύψουν βασικές ελλείψεις. Ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε την ανάγκη προσεκτικής (σε κάθε λεπτομέρεια) προκήρυξης, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ενστάσεις που θα καθυστερήσουν την υλοποίηση των έργων.

Δύο φωτογραφίες από τη συνάντηση του περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου με τους περιφερειακούς διευθυντές Αστυνομίας Γ. Τσιρογιάννη και Πυροσβεστικής Ευθ. Γεωργακόπουλο