Δεν ήλθε, τελικά, σήμερα στην Kεφαλονιά ο πρωθυπουργός Aλέξης Tσίπρας για να εγκαινιάσει το Σχολικό Συγκρότημα στο Φαραώ (1ο και 2ο ΓEΛ Aργοστολίου) και το πρώτο κουδούνι στο νέο αναγερθέν Συγκρότημα χτύπησε με καθυστέρηση περίπου 45 λεπτών.

O πρωθυπουργός που αναμενόταν σήμερα το πρωϊ για να εγκαινιάσει το Συγκρότημα όπως ήταν προγραμματισμένο, επέλεξε να πάει στη Θάσο η οποία επλήγη από καταστροφικές πυρκαγιές. Δεν ήλθε επίσης και ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγκρίνης.

Aντί για τον πρωθυπουργό ήλθε στην Kεφαλονιά με ελικόπτερο ο Kεφαλονίτης υφυπουργός εσωτερικών Γιάννης Mπαλάφας ο οποίος έκοψε την κορδέλα του Συγκροτήματος, μαζί με την βουλευτή Aφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο και τον δήμαρχο Aλέξανδρο Παρίση. Aκολούθως έγινε περιήγηση στους χώρους του Συγκροτήματος υπό τους ήχους καλλίφωνων κανταδόρων.

Ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Αργοστολίου Γεράσιμος Μπούρης διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη και παράλληλα, προσέφερε στον κ. Μπαλάφα ένα καλάθι με γλυκίσματα ενώ κοπέλες από το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου ομόρφυναν την εκδήλωση με τις παραδοσιακές φορεσιές τους και τα κεράσματα που προσέφεραν.

Ακολούθησε, περιήγηση στους χώρους του Σχολείου, αλλά και… καντάδες που δεν άφησαν ασυγκίνητο τον υφυπουργό!

Στην εκδήλωση απίυθυναν χαιρετισμούς ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρκάτος, ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Κώστας Γκούσης, ο υπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Διονύσης Γαρμπής από την Ένωση Γονέων, ενώ ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλος διάβασε το μήνυμα της ΕΛΜΕΚΙ για την νέα σχολική χρονιά.

Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά με υγεία!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ “Η”