Σάλος έχει ξεσπάσει πανελληνίως με τα βοσκοτόπια της Ιθάκης που έχει βάλει στην περιουσιακή του κατάσταση ο Χρήστος Καλογρίτσας, ένας από τους υπερθεματιστές για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.
Ετσι, δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο αντί να ξεκαθαρίζει, περιπλέκεται όλο και περισσότερο με τις διεργασίες μεταξύ νέων και παλαιών καναλαρχών να εντείνονται και με τη διαδικασία αδειοδότησης των νέων καναλιών να βρίσκεται ακόμα στον αέρα.
Oι εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, έλαβαν προχθές αντίγραφα των στοιχείων που προσκόμισαν οι συνυποψήφιοί τους και καταγγέλλουν ήδη την εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα, ότι συμπεριέλαβε στον φάκελο της περιουσιακής της κατάστασης, μια δωρεά αγροτεμαχίου εκτάσεως 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα απαιτούμενα κεφάλαιά της.

Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκε ότι λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η εταιρεία «ΑΓΥΙΑ» με νόμιμο εκπρόσωπό της τον δικηγόρο Σπύρο Καραμπάτσο, δώρισε στην εταιρεία Καλογρίτσα το 82% της εταιρείας, αλλά και τρία αγροτεμάχια στην Ιθάκη συνολικής έκτασης 5.029 στρεμμάτων. Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, στον φάκελο της εταιρείας Καλογρίτσα, δεν αναφέρεται πώς θα καλυφθούν τα εννέα από τα δεκαοκτώ εκατομμύρια που θα πρέπει να καταβάλλει εντός δεκαπέντε ημερών ως πρώτη δόση του τιμήματος που πρόσφερε για την τηλεοπτική άδεια.
O «Η» επικοινώνησε χθες με τον δήμαρχο Ιθάκης κ. Διονύση Στανίτσα, ο οποίος μας είπε:
1. Η επίμαχη περιοχή των 5.029 στρεμμάτων ανήκει όντως στον επιχειρηματία κ. Σπύρο Καραμπάτσο, ο οποίος έχει και τα σχετικά συμβόλαια.

2. O Δήμος Ιθάκης δεν διεκδικεί την περιοχή ως καταπατημένη, όπως διαδίδεται.

Εξ’ άλλου, ο Χρήστος Σκληρός, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης, ξέσπασε σε γέλια όταν ενημερώθηκε από τον ρεπόρτερ του Star, ότι η συγκεκριμένη έκταση προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την παροχή δανείου και την αγορά τηλεοπτικής άδειας. Όπως δήλωσε στην κάμερα, η συγκεκριμένη έκταση ξεκίνησε για να γίνει μία μεγάλη κτηνοτροφική επένδυση.
Κι ενώ πέφτει άφθονο γέλιο για την υπόθεση αυτή στην Ιθάκη και σε όλη τη Χώρα, χθες βράδι αποκαλύφθηκε ότι όταν ζητήθηκαν συμπληρωματικά δικαιολογητικά από την επιτροπή του διαγωνισμού των αδειών από τον επιχειρηματία Καλογρίτσα και ειδικότερα ένα έγγραο που να φαίνεται αν έχει εξουσία διάθεσης της περιουσίας της ΑΓΥΙΑ, του κ. Καραμπάτσου, αυτός απάντησε θετικά και προσέφερε εγγύηση ενός ακόμη ακινήτου, ιδιοκτησίας Ανδρέα και Αντωνίας Δενδρινού, το γένος Νικολαϊδου, με πληρεξούσιο της δεύτερης.

Η γυναίκα, που ήταν ζωγράφος, έχει πεθάνει από το 2011 και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να εκπροσωπείται την περασμένη εβδομάδα από τον κ.Καραμπάτσο!

untitled-1-copy
Xρ. Καλογρίτσας
stak
Διον. Στανίτσας