16 προσλήψεις στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο

Την πλήρη και λεπτομερή αποτύπωση της κατάστασης που ισχύει με τις προσλήψεις επικουρικών γιατρών και λοιπού προσωπικού στις δομές δημόσιας υγείας στα Ιόνια Νησιά, αλλά και την κάλυψη του σχετικού μισθολογικού κόστους από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έδωσε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη, απαντώντας σε σχετική επερώτηση της παράταξης «ΑΝ.Α. Σ.Α.» στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στην Κέρκυρα.

Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τις συνολικά 170 προσλήψεις, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα λόγω των ιδιαίτερων αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία Covid19 και αφορούν στα νοσοκομεία Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ληξουρίου (Μαντζαβινάτειο), στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΠΥΥ, στον ΟΚΑΝΑ και στην 6η Υ.ΠΕ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι 7 Φεβρουαρίου 2022, οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν ανέρχονται συνολικά σε ποσό ύψους 7.675.730 €. Αυτό είναι το ποσό, το οποίο προκύπτει βάσει απορρόφησης από την αρχική απόφαση ένταξης και μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, καθώς από εκεί και πέρα τα ποσά δεν είναι επικαιροποιημένα βάσει υλοποίησης, αλλά κατά εκτίμηση ενδεικτικού κόστους.

Το ενδεικτικό κόστος της παράτασης υπολογίστηκε κατ’ εκτίμηση με μέσο όρο τους έξι μήνες και η τροποποίηση της απόφασης έλαβε χώρα στις 3 Ιουνίου 2022 και αφορά την παράταση με καταληκτική ημερομηνία των συμβάσεων στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε ότι η περίοδος Covid19 δεν έχει λήξει επίσημα ακόμα και το Υπουργείο Υγείας κατευθύνεται στο να δοθούν παρατάσεις στο χρόνο λήξης των εν λόγω συμβάσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα παρακολούθησης χρηματοροών της πράξης, το έργο αρχικά εντάχθηκε με προϋπολογισμό ύψους ποσού 8.160.800 €. Στην πορεία το ύψος της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε (συμπεριλαμβανομένης και της παράτασης) στα 9.502.505 €, για να διαμορφωθεί τελικά στα 12.188.675 € μετά την τροποποίηση.

Ως εκ τούτου, από τα επίσημα στοιχεία και μέχρι τις 7/2/22, το ποσό που έχει απορροφηθεί ανέρχεται στα 7.675.730 € ήτοι 94% από τα 8.160.800 €.

Ακολουθούν αναλυτικά τα στοιχεία με τις προσλήψεις στις δομές δημόσιας υγείας του Νομού μας:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ (ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ)

Προσλήφθηκαν με την αρχική απόφαση ένταξης 3 άτομα, εκ των οποίων οι 2 έχουν παραιτηθεί και έχουν προστεθεί επιπλέον 4 άτομα μετά την τροποποίηση.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Προσλήφθηκαν με την αρχική απόφαση ένταξης 16 άτομα, εκ των οποίων οι 3 έχουν παραιτηθεί και έχουν προστεθεί επιπλέον 77 άτομα μετά την τροποποίηση.