16 χρόνια κλειστή η Γέφυρα Αργοστολίου!

⦿ Σαν χθες, το 2005, έκλεισε η Γέφυρα Αργοστολίου …για μια τρύπα και συνετελέσθη το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ποτέ σε βάρος του τόπου μας.

⦿ Από τότε, πέρασαν 16 ολόκληρα χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρξει κυκλοφοριακό έφραγμα στο κέντρο του νησιού μας και όλος ο κόσμος να βολοδέρνει στις λαιμητόμους του Κουτάβου και του Πετρία.

⦿ Πέραν από τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν χάσει και χάνουν καθημερινά οι συμπατριώτες και οι επισκέπτες μας για έξοδα κίνησης των 8 επιλπέον χιλιομέτρων αλλά και των καθημερινών κινδύνων που ελλοχεύουν

⦿ Παράλληλα με όλα αυτά, τα Χωριά μας από την Θηνιά μέχρι τα Ραζάτα δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα, καθώς οι περιουσίες σ’ αυτά έχασαν μεγάλο μέρος της αξίας τους, ενώ πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να κατέβουν στο Αργοστόλι πληρώνοντας ενοίκια.

⦿ Σήμερα, για την θλιβερή επέτειο της Γέφυρας καλούμε τις τοπικές ηγεσίες ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΠ στις ονομασίες «Γέφυρα Δεβοσέτου» και «οδός Δεβοσέτου», καθώς ο Δεβοσέτ, ο Ελβετός μηχανικός που επινόησε τη Γέφυρα έκανε δύο αθλιότητες σε βάρος του τόπου μας.

⦿ Πρώτον, υπήρξε στυγνός δικτάτορας και την Γέφυρα την έφτιαξε κάτω από τη σκληρή βία που επέβαλλε σε βάρος των συμπατριωτών μας, οι οποίοι έχυσαν ιδρώτα και αίμα για να γίνει το έργο αυτό και

⦿ Δεύτερον, φεύγοντας απο τη Κεφαλονιά ΕΚΛΕΨΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ Α ΛΑ ΕΛΓΙΝ και τα πήγε στην πατρίδα του την Ελβετία!

⦿ Οφείλουν, λοιπόν, ο δήμαρχος Αργοστολίου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. να συγκαλέσουν Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να βάλουν τέλος στις ονομασίες «Δεβοσέτου» και να δώσουν στην Γέφυρα το όνομα Αργοστολίου και στην Οδό ένα όνομα, που να τιμήσουν τους Κεφαλλήνες, που έδωσαν τη ζωή τους για να φτιαχτεί η Γέφυρα.

⦿ Πρέπει, επιτέλους, σ’ αυτόν τον τόπο να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

⦿ Τολμάς κάτι τέτοια, Θεόφιλε;

⦿ Αν τα τολμάς, εδώ είμαστε να σου πούμε μπράβο!

⦿ Όμως …τι να τολμήσεις; Εσύ στη Γέφυρα μόνο, για να στείνεις και να ξεστήνεις πινακίδες…I LOVE KEFALONIA απέναντί της ξέρεις…

Ιβάν