Ποινή 18 χρόνων κάθειρξης επέβαλε προχθές το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε έναν 41χρονο Αλβανό για τη ληστεία που έγινε πριν 5 χρόνια στα Δαυγάτα, σε βάρος του 75χρονου συνταξιούχου Γιάννη Παπαδάτου, αδελφού του επιχειρηματία Παύλου Παπαδάτου.

O 75χρονος δέχτηκε εισβολή στο σπίτι του από δύο κουκουλοφόρους, τον κατηγορούμενο και τον αδερφό του που αναζητείται, τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου 2011. Oι ληστές μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας την πόρτα, πλησίασαν τον 75χρονο και του έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να τους υποδείξει το σημείο όπου είχε κρυμμένα χρήματα.

O καταδικασθείς άσκησε τόση πίεση στο κεφάλι του 75χρονου για να υποδείξει το σημείο που είχε κρυμμένα χρήματα, σε σημείο που του αποκόλλησε την οδοντοστοιχία!

O 78χρονος τους παρέδωσε 400 ευρώ και αργότερα τον βρήκαν σε άθλια κατάσταση κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και στη συνέχεια του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η ταυτοποίηση των δραστών έγινε με τη μέθοδο DNA, καθώς οι αστυνομικές αρχές βρήκαν πεταμένα τα ρούχα τους σε απομονωμένο σημείο στην Κεφαλονιά.