Για το καυτό θέμα των απαλλοτριώσεων του Αεροδρομίου και όχι μόνο μίλησε χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, στα τοπικά ΜΜΕ, λίγο πριν την αναχώρησή του για Κέρκυρα, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα.
O κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι οι αποφάσεις των δύο συλλογικών Oργάνων, Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου, ταυτίζονται και έχουν απαίτηση από τις Κυβερνητικές Αρχές να απαλειφθούν οι όροι που αναφέρονται στην απαλλοτρίωση στις μελέτες και ταυτόχρονα να απαλειφθούν οι σχετικές αναφορές σε προηγούμενα έγγραφα.
Επιπλέον, απαιτείται μία νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα εκτιμήσει τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς.
Παράλληλα, ο κ. Γαλιτατσάτος ενημέρωσε ότι προγραμματίζονται, τις επόμενες μέρες συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, ξεκινώντας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Επίσης, ο περιφερειάρχης ανέφερε σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ ότι: «Είναι φανερό ότι δεν έχουμε την ίδια πολιτική αντιμετώπισης των πραγμάτων με το ΤΑΙΠΕΔ. Αλλα αναζητεί η Περιφέρεια άλλα το ΤΑΙΠΕΔ. Εκείνοι ενδιαφέρονται για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και χρειάζονται ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να μην διωχθούν ποινικά. Εμείς θέλουμε να προστατέψουμε την δημόσια, αλλά και την ιδιωτική περιουσία».
Στη συνέχεια, ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε για τις ενέργειες της Περιφέρειας στη χρηματοδότηση πέντε έργων στην Κεφαλονιά. Τα έργα αυτά είναι:  Βιολογικός καθαρισμός Φισκάρδου, ανάπλαση-διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων οδού Παν. Βαλλιάνου, Ανάπλαση-διαμόρφωση κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου, διαμόρφωση παραλιακής ζώνης Αργοστολίου (Γέφυρα-Λαχαναγορά), έργο διαμόρφωσης του Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου Θουκυδίδη Βαλεντή. Τα έργα αυτά είτε θα εκτελεστούν ή βρίσκονται ήδη σε εκτέλεση.
Επιπλέον, ο περιφερειάρχης μίλησε για τη συμμετοχή του στην επιτροπή για την Αναθεώρηση του Καλλικράτη, λέγοντας ότι οι συζητήσεις θα κινηθούν στα θεσμικά θέματα, που αφορούν και το εκλογικό σύστημα.
Ενα θέμα ακόμη στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Γαλιατσάτος είναι η παραπομπή του περιφερειακού συμβούλου Εκπαίδευσης κ. Κώστα Γκούση στην Oλομέλεια της παράταξης, προκειμένου να εξηγήσει τη δημόσια συμπεριφορά του τη τελευταία περίοδο, ειδικότερα, όσον αφορά το περιστατικό σε βάρος του προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ κ. Διονύση Γεωργόπουλου την ημέρα των εγκαινίων των Σχολείων στο Φαραώ, αλλά και τις μετέπειτα δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Κέρκυρας.
Τελος, ο κ. Γαλιατσάτος αποκάλυψε ότι η Υπηρεσία Δημοσιονομικού ελέγχου (ΥΔΕ) δεν θέλει να εγκριθεί η δαπάνη για την μετακίνηση των παιδιών από την Κεφαλονιά στην Κέρκυρα, για το 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Κέρκυρα, με το επιχείρημα ότι «δεν προσφέρει πολιτιστικό προϊόν στον πολίτη της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς». Ωστόσο, ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότ η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί.
Oσον αφορά το έργο του Χάρακα, ο αντιπεριφερειάχης Κεφαλονιάς κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενημέρωσε ότι το «έργο αυτή την στιγμή προχωράει και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016».
Σε ερώτηση του «Η» σχετικά με τη γνώμη του περιφερειάρχη για το έργο της Γέφυρας, ο κ. Γαλιατσάτος απάντησε ότι: «Εγώ δεν έχω ίδια αντίληψη, από ψηλά την βλέπω. Από τα σχόλια των συμπολιτών μας που έχουν περπατήσει, ακούω ότι αρέσει, άρα το έργο κάνει τη δουλειά του».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA