Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας σ’ όλη τη χώρα αλλά και στο Νομό μας, δείχνει το πιό αποκαλυπτικό παράδειγμα για την τραγική αποτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτό τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣoΚ, υπογραμμίζοντας ότι η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου παραμένει άφαντη, ενώ ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Βιβλάκης είναι έγκλειστος στους τέσσερις τοίχους του γραφείου του και προσδοκά σε κάποιο θαύμα!
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Μετά από δύο σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας, σε ολόκληρη την χώρα αλλά και στον Νομό μας, αποτελεί το πιο αποκαλυπτικό παράδειγμα της τραγικής και παταγώδους αποτυχίας τους.
Με την απερίγραπτη ανικανότητα τους, τα τεράστια λάθη τους και παραλείψεις τους, οδήγησαν τα Νοσοκομεία του Νομού μας στην πλήρη αποδιοργάνωσή τους.
Ότι κατακτήθηκε τα τελευταία χρόνια, χάνεται μέρα με την μέρα. Αντί να φροντίσουν να διοριστούν και άλλοι γιατροί και νοσηλευτές όπως στο παρελθόν εμείς πράξαμε, επιδίδονται σε ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία της χώρας τακτοποιώντας τις κομματικές τους υποχρεώσεις. Έτσι το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο απογυμνώνεται συνεχώς από προσωπικό οδηγούμενο στον πλήρη μαρασμό του.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι συμπολίτες μας σήμερα πλέον αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι από τα φαρμακεία βασικά είδη νοσηλείας (γάζες, επιδέσμους κ.τ.λ.) γιατί τα νοσοκομεία μας αδυνατούν να τα προσφέρουν. οι λίστες αναμονής ακόμα και για απλές χειρουργικές επεμβάσεις έχουν ξεπεράσει κάθε χρονικό περιορισμό και ιατρικά μηχανήματα που έχουν υποστεί βλάβες παραμένουν παροπλισμένα.
Δεν είναι σε θέση ούτε καν να προχωρήσουν στις κτιριακές επισκευές των δύο νοσοκομείων εξαιτίας των σεισμών όταν στο Υπουργείο Υγείας εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν κατατεθεί πλήρεις οικονομοτεχνικές μελέτες. Αντιθέτως επαίρονται οι τοπικοί ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ για το 1.650.000 ευρώ για την αντισεισμική θωράκιση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, όταν κάποιοι άλλοι από το 2014 είχαν καταθέσει την σχετική μελέτη του έργου και όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Μέσα σε αυτήν την ζοφερή κατάσταση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με πρώτο ένα απίστευτο πολιτικό, ονόματι Πολάκης (χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της κυβέρνησης) προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα είναι τέλεια.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Νομού παραμένει άφαντη. Μόνο κατά καιρούς υπόσχεται ότι γιατροί έρχονται αλλά γιατρούς δεν βλέπουμε. Ας απαντήσει λοιπόν η ίδια ποιές είναι οι παρεμβάσεις της έως σήμερα για τα θέματα Υγείας του Νομού μας.
O Διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλληνίας έγκλειστος στους τέσσερις τοίχους του γραφείου του προσδοκά σε κάποιο θαύμα. O Θεός φαίνεται θα στείλει γιατρούς και νοσηλευτές , θα στείλει γάζες και επιδέσμους.
Καλούμε τους συμπολίτες μας σε πλήρη συστράτευση και σε κοινό αγώνα για να μην ερημώσουν τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές μονάδες του τόπου μας. να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο.
Να αγωνιστούμε όλο μαζί για τη ανατροπή αυτής της κατάστασης που κάθε μέρα συσσωρεύει δεινά και αδιέξοδα στην πατρίδα και στον λαό μας.

ΝOΜΑΡΧΙΑΚΗ
ΕΠΙΤΡOΠΗ ΠΑΣOΚ
ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

H βουλευτής κ. Aφροδίτη Θεοπεφτάτου
H βουλευτής κ. Aφροδίτη Θεοπεφτάτου
vivlaki
Ο κ. Νίκος Βιβλάκης
nosokomeio color
Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αργοστολίου