Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας επέβαλε σ΄αυτόν και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο, γιατί απέκλεισαν την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» από τη δημοσίευη διακηρύξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επειδή τους ασκούσε και τους ασκεί κριτική, τη στιγμή που νόμος προβλέπει ίση κατανομή των δημοσιεύσεων

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον περιφερεάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στην αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος.
Την μήνυση είχει καταθέσει η τοπική εφημερίδα της Καλαμάτας «Ελευθερία» για τον αυθαίρετο, παράνομο και εκδικητικό τρόπο αποκλεισμού της από την δημοσίευση διακηρύξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως αντίποινα εκ μέρους Τατούλη – Νικολάκου της έντονης πολιτικής κριτικής που τους ασκούσε και συνεχίζει να τους ασκεί η εφημερίδα, στα πλαίσια των δημοσιγραφικών καθηκόντων της.
Σύμφωνα με το Ν. 3548/2007 προβλέπεται ίση κατανομή των δημοσιεύσεων στις εφημερίδες που έχουν το σχετικό από το νόμο δικαίωμα. Παρ’ όλα αυτά το ηγετικό δίδυμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αγνόησε επί διετία (2011-2012) το νόμο και τον εφάρμοσε μόνο με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Το αδίκημα όμως είχε συντελεστεί στην διάρκεια της πρώτης διετίας της θητείας τους.
Η προχθεσινή δίκη έγινε μετά από δύο αναβολές. Την πρώτη επειδή οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και την δεύτερη λόγω αποχής των δικηγόρων.
Η ποινή 12μηνης φυλάκισης έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
O Εισαγγελέας κ. Χαρίλαος Ράπτης πρότεινε την ενοχή τους και ποινή φυλάκισης ενός έτους, η οποία έγινε δεκτή από το Δικαστήριο.

 

tatoulis
Ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης
ntina - nikolakou
Η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου