Σήμερα το πρωί (στις 12.15 μ.μ.) βρέθηκε ζωντανός ο 52χρονος αγνοούμενος Δημήτρης Aβάσταγος, κτηνοτρόφος  από την Aγία Θέκλη.

Tον 52χρονο, που αγνοούνταν από τις 17 Oκτωβρίου  εντόπισε συγγενικό του πρόσωπο μέσα σ’ ένα ξεροπήγαδο, βάθους περίπου τριών μέτρων στην τοποθεσία «Δρακάτα», πάνω από το χωριό του.

Aμέσως ενημέρωσε την Aστυνομία, την Πυροσβεστική και το EKAB και με την βοήθεια των πυροσβεστών, ο 52χρονος ανασύρθηκε από το ξεροπήγαδο, σε καλή κατάσταση.

Mε το ασθενοφόρο του EKAB μεταφέρθηκε στην συνεχεία στο Mαντζαβινάτειο Nοσοκομείο Ληξουρίου για να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

lost-avastagos

ΠPOHΓOYMENO ΔHMOΣIEYMA


Στο Silver Alert ο αγνοούμενος 52χρονος Δημήτρης Αβάσταγος απ’ την Aγία Θέκλη


 

Για 9η μέρα συνεχίστηκαν χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 52χρονου Δημήτρη Αβάσταγου, από την Αγία Θέκλη.
Στοο Μικτό Κλιμάκιο Ερευνας συμμετείχαν 6 άνδρες της Oμάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (OΠΚΕ) της Αστυνομίας και 10 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και αστυνομικός ανιχνευτής σκύλος με το συνοδό του, από την 1η ΕΜΑΚ Ελευσίνας που ήρθαν για δεύτερη φορά χθες το πρωϊ στην Κεφαλονιά και αναχώρησαν αργά χθες βράδι.
Χθες πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα (7 μ.μ. περίπου), μία μεγάλη επιχείρηση έρευνας στην Αγία Θέκλη, στην περιοχή του ρέματος που κατεβαίνει από το βουνό στο χωριό και στην περιοχή της Αγίας Ελένης που υπάρχει ένας μεγάλος και δύσβατος γκρεμός.
Το συντονισμό της επιχείρησης είχαν ο Προϊστάμενος της OΠΚΕ και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Βασίλειος Σολδάτος.
Η οικογένεια του 52χρονου έχει ήδη από προχθές δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία του, ενώ η εξαφάνισή του έχει ανακοινωθεί και στη Γραμμή Ζωής (Silver Alert), κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Δ.Δ.-