Την πεποιθησή του ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι και το 2024 επανέλαβε προχθές βράδι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, τονίζοντας παράλληλα ότι αν χρειασθεί θα είναι δήμαρχος μέχρι το 2032!
O κ. Παρίσης αναφέρθηκε και στις επικρίσεις για τις απουσίες του από το Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας προς την αντιπολίτευση που άφηνε αιχμές ότι …χάθηκε, πως …δεν τον βρήκε η Νικολούλη.
Επίσης ο κ. Παρίσης αναφέρθηκε και στην υγεία του, λέγοντας ότι χαίρει άκρα υγείας, επαναλαμβάνοντας ότι η μάνα του πήγε 100 χρονών.
Η χθεσινή «κατάθεση» του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο (σε ελέυθερο, σχεδόν, κείμενο), έχει ως εξής:
Αλ. Παρίσης: Τώρα όπως θα μιλήσω, αλλά με αναγκάζετε να μιλήσω, διότι είναι ωραία να κάθεσαι να λες 470.000, οι 470.000 είναι τα έξι χρόνια, δεν έκατσε πόσο πλήρωσε η Δημοτική Αρχή, μόνο το 2013 που έγινε η ζημιά 240.000 για να καθαρίσει την Αγία Ευφημία. Πως ο Γερόπουλος ο διαιτητής πολύ ωραία τα λέει, αλλά για να μην πνιγεί η Αγία Ευφημία δώσαμε εντολή και σπάσανε τα τοιχία της Παραλίας για να φύγουν τα νερά.
Oσον αφορά που μιλάς, μιά και με βρήκε η Νικολούλη, γιατί με είχατε χάσει και δεν ερχόμουνα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μα νομίζω ο Αντρέας ο Ζαπάντης, που χαίρει της εκτιμήσεως μου τουλάχιστον, είναι δίπλα και ο κ. Αραβαντινός που είναι γραμματέας ξέρει καλά ότι συνεδριάζει (Σ.Σ. η ΚΕΔΕ) στην Αθήνα όταν είχαμε τα Δημοτικά Συμβούλια. Με βρήκε όμως η Νικολούλη;
Β. Ρουχωτάς: Να μην σε χάσει μονάχα…
Αλ. Παρίσης: Δεν έχω ανάγκη, βγάλε τα απωθημένα σου Βασίλη Ρουχωτά, γιατί εγώ την άλλη εβδομάδα θα δώσω συνέντευξη Τύπου τί πλήρωσα. 2.300.000 για το Δήμο Αργοστολίου, τα δυό χρόνια και για σας προχθές ήρθε η απόφαση του Μοσχόπουλου 250.000 για το Δήμο Παλικής. Πόσες αποφάσεις ήρθαν από τα Δικαστήρια; Λοιπόν, είναι ωραία να λέμε ότι πήραμε τα 470.000, αλλά τι τα κάναμε;
Εν πάση περιπτώσει η διαχείρηση η δική μου, της σημερινής Δημοτικής Αρχής, είναι στη διάθεσή σας. Σας έχω πει ότι λάσπη στο πρόσωπο του Παρίση ποτέ δεν χωράει να πάει.
Από εκεί και πέρα ό,τι και αν λέτε, όσο και αν χτυπιόσαστε, αυτή τη στιγμή η διαχείρηση της Δημοτικής Αρχής δεν θα μπορούσε να γίνει και γι’ αυτό είδατε και το αποτέλεσμα. Oτι αυτή τη στιγμή  μας στηρίξανε για δεύτερη φορά. Και σας υποσχέθηκα ότι και το ‘24 ακόμα θα είμαι δήμαρχος. Και αν αποφασίσω θα πάω και στο ‘32 μετά. Επειδή, λοιπόν ρωτάτε, για την υγεία μου που χαίρει, γιατί η μάνα μου σας είπα έζησε μέχρι τα 100 και η διαχείρηση είναι άψογη.

Σας πληροφορώ τώρα ότι οι μελέτες οι περιβαλλοντολογικές επάνω στην Πύλαρο, καμία δεν εκτελέστηκε. Oλες ήταν χάλια. Σήμερα, λοιπόν, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή να βάλει τις Τεχνικές Υπηρεσίες, οι οποίες πήγανε και κάνανε την αυτοψία, το έργο είναι μεγάλο, τους φωνάξαμε, εδώ ήταν τότε και ο Μάρκος ο Κοτσιλίνης, την εταιρία να έρθει και ανέλαβε να τα φτιάξει και υποτίθεται ότι τα φτιάξανε. Απεδείχθη ότι δεν φτιάξανε τίποτα.

Τώρα λοιπόν τους έχει φωνάξει και ο περιφερειάρχης να έρθουν εδώ να καθίσουμε κάτω να δούμε τι φταίει και να το φτιάξουνε. Είμαστε υπεύθυνοι έναντι της Κοινωνίας της Πυλάρου και πρέπει να κάνουμε τα πάντα. Τώρα, ποιος έφταιξε για τις λεκάνες, ή για τους χείμαρρους, αυτά γίνανε, από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε. Το να λαϊκίζουμε είναι εύκολο.

un
Δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την παρέμβαση του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

untitled-1-copy