1,8 εκ. Ευρώ της Δωρεάς Βεργωτή αναξιοποίητα

Πότε θα αξιοποιήσετε το υπόλοιπο της δωρεάς Βεργωτή (1.800.000 ευρώ) για το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας (Αργοστόλι), ρωτάνε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας.

Η ερώτηση αναφέρει τα εξής:

Κύριε υπουργέ,

Ερχόμαστε τώρα σε ένα μείζον πρόβλημα που αναδεικνύει το μέγεθος της κατασπατάλησης πολύτιμων πόρων για την Υγεία, με αποκλειστική ευθύνη δική σας και των τοπικών υφισταμένων σας: Η δωρεά του Ιδρύματος Γεωργίου και Λίλιαν Βεργωτή αναλώθηκε σε δομές που δεν έχετε στελεχώσει με προσωπικό, είτε μένει εδώ και τρία χρόνια ανεκμετάλλευτη.

Οφείλουμε να καταγγείλουμε τέλος, ότι επιπλέον δωρεά του ως άνω ιδρύματος, ύψους περίπου 1,8 εκ ευρώ, παραμένει μέχρι σήμερα αναξιοποίητη την ίδια στιγμή που τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Παρά τις εξαγγελίες δεν έχει έως τώρα γίνει καμία νομοθετική ρύθμιση για την εκμετάλλευση της δωρεάς.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

n Με ποιον τρόπο και πότε επιτέλους σκοπεύετε να αξιοποιήσετε το υπόλοιπο της δωρεάς 1,8 εκ ευρώ του Ιδρύματος Βεργωτή προς το ΓΝ Αργοστολίου, ώστε να ανακαινιστούν τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, τα οποία είναι σε τραγική κατάσταση; Γιατί δεν έχετε φέρει την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, ενώ η τοπική βουλευτής του Σύριζα υποστήριζε ότι θα συμπεριλαμβανόταν στο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που ψηφίσατε τον Αύγουστο του 2017; Μήπως επειδή δεν έχετε ούτε καν υπογράψει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου σας και του Ιδρύματος Γεωργίου και Λίλιαν Βεργωτή;

Οι ερωτώντες

βουλευτές

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΙΑΣΩΝ ΦΩΤΗΛΑΣ

Βασ. Οικονόμου
Iασ. Φωτήλας