Συνεχίζεται το μπλόκο στα έργα της Ανάπλασης της Πλατείας, της Oδού Παναγή Βαλλιάνου και της Λαχαναγοράς, μετά το αδιέξοδο που επήλθε από την καταγγελία στην Αστυνομία για παράνομη και μη αδειοδοτούμενη ρίψη μπαζών, αλλά και σωρεία άλλων παραβάσεων!

Τα έργα στην Πλατεία και την Π. Βαλλιάνου έχουν σταματήσει από το περασμένο Σάββατο και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση, επιφέροντας μεγάλη ανησυχία στους πολίτες, αλλά και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές των έργων! Το δε έργο της Λαχαναγοράς, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει επί της ουσίας, αν δεν βρεθεί νόμιμη λύση για τη ρίψη των μπάζων!

Oμάδα επιχειρηματιών, μας ανέφερε χθες ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την προχειρότητα με την οποία έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες πριν καλά-καλά ξεκινήσουν τα έργα, αμφισβητώντας και το τελικό απότελεσμά τους.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι όμως με τον χρονικό ορίζοντα αποπεράτωσής τους, εφόσον πριν ακόμα ξεκινήσουν οι αποξηλώσεις, έχουμε μπλόκα και χάσιμο χρόνου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Η”, η 8σέλιδη καταγγελία που έφθασε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αστυνομία, μιλάει για σωρεία παραβάσεων που γίνονται στο έργο της Ανάπλασης στην Πλατεία, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, και όπως γράψαμε και στον χθεσινό “Η”, η Αστυνομία σε επιτόποιο έλεγχο το περασμένο Σάββατο εντόπισε ανασφάλιστο χωματουργικό μηχάνημα και συνέλαβε με την αυτόφωρο διαδικασία τον οδηγό ενός φορτηγού που έκανε παράνομη και μη αδειοδοτούμενη ρίψη μπαζών στη Λαγγάδα.

Στην Κεφαλονιά πάντως δεν υπάρχει αδειοδοτούμενο σημείο ρίψης-εναποθέτησης στερεών αποβλήτων (μπάζων), εκτός από τη θέση στον Αγιο Αντώνιο στο Ληξούρι, για την οποία έχει πάρει ο Δήμος άδεια, αλλά με συγκεκριμένο χρόνο λειτουργίας και μόνο για τη ρίψη μπάζων που προέρχονται από τα έργα των κατεδαφίσειων των σεισμόπληκτων κτιρίων. Στον Αγιο Αντώνιο απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε άλλη ρίψη στερεών αποβλήτων.

Η 8σέλιδη καταγγελία, φέρει την υπογραφή “Κάτοικοι Ιστορικού Κέντρου Αργοστολίου” και σε κάθε αναφορά της είναι στοιχειοθετημένη με τον αντίστοιχο νόμο που ισχύει σε κάθε περίπτωση!

Το μεγάλο θέμα βέβαια που απασχολεί την τοπική κοινωνία, είναι κατά πόσο είναι διασφαλισμένες οι πιστώσεις για την ολοκλήρωση των τριών έργων, συνολικού προ’ϋπολογισμού περίπου 3.000.000 Ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα Ταμεία υπάρχουν αυτή την στιγμή περίπου 300.000 Ευρώ, 100 για το κάθε έργο, ενώ για τα υπόλοιπα 2.700.000 Ευρώ, η Δημοτική Αρχή, πρέπει να δώσει “μεγάλη μάχη” ώστε να μπουν και να εκταμιευθούν τα χρήματα στους αντίστοιχους Κωδικούς από το Υπουργείο και για να πληρωθούν τα εν εξελίξει έργα.

 

img_2287 %ce%b2%ce%b1%ce%b6%ce%b1-3