19η Πανελλήνια Συνάντηση Ναυτομοντελιστών με ελεύθερες δοκιμές μοντέλων

Η 19η Πανελλήνια Συνάντηση Ναυτομοντελιστών άνοιξε την αυλαία της την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου το απόγευμα με ελεύθερες δοκιμές μοντέλων κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των περαστικών της παραλίας του Αργοστολίου.
Το Σάββατο το πρωϊ ξεκινήσαμε όλοι μαζί, διοργανωτές και διαγωνιζόμενοι, να καθαρίζουμε το λιμάνι από τα φύκια. Στις 10:00 π.μ. έμοιαζε το λιμάνι με περιοχή συλλογής “κόμποστ”. Παρά την ταλαιπωρία μας με τα φύκια, ο καιρός ήταν εξαιρετικός και η εκδήλωση άνοιξε με ελεύθερες δοκιμές σκαφών κι εντυπωσιακές ταχύτητες.

O χορός άνοιξε με τα Deep Vee Gas X και οι “συνήθεις ύποπτοι” ήταν εκεί. Ζευγόλης, Ευσταθίου, Βασιλόπουλος, Λύγκας, Γεωργίου, Παπαδόπουλος, Καραγιαννίδης σε ξέφρενο ανταγωνισμό σε όλα τα πεντάλεπτα των προκριματικών. O Σοφός κράτησε ένα πολύ σταθερό γυρολόγιο που του έδωσε μια σίγουρη πρόκριση στον τελικό. Το ίδιο ακριβώς κατάφερε και ο Παπαδόπουλος και ο Γεωργίου. Συμμετοχή έκπληξη των Deep Vee Gas X μετά από αρκετά χρόνια ήταν ο Κανάς, που ήταν αρκετα γρήγορος και ανταγωνιστικός αλλά με αρκετές ατυχίες. Η εκκίνηση του τελικού έθεσε το Σοφό εκτός αγώνα με χτυπημένο κουμπί στροφάλου και τον Καραγιαννίδη να έχει “χτίσει” μια σημαντική διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο, που για αρκετους γύρους ήταν ο Παπαδόπουλος, ο οποίος σταδιακά έχασε ισχύ, δίνοντας τη δεύτερη θέση στον ταχύτερο Ζευγόλη και αργότερα και στον Ευσταθίου. Προς το τέλος του αγώνα είχαμε μεγάλη ανατροπή στο βάθρο, με τον Καραγιαννίδη να τουμπάρει, ενώ προπορευόταν μισό γύρο και τον Παπαδόπουλο να βρίσκεται εκτός βάθρου στον τελευταίο γύρο από τον Γεωργίου.

Τα σκάφη της κατηγορίας Deep Vee Electric Open ολοκλήρωσαν το πρωϊνό του Σαββάτου με το πρώτο τους σκέλος με Γεωργίου, Παπαδόπουλο και Ζευγόλη να δίνουν ρεσιτάλ ταχύτητας και οδηγικής ικανότητας. O Λύγκας έκανε ανάδυση του “Στίγκρεϊ” με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη σύγκρουση με το Στελλάτο. O Νοντσερίνο κινήθηκε σε αυτό το σκέλος αρκετά καλά παρότι δεν είχε οδηγήσει ξανά το καραβάκι σε προηγούμενο αγώνα.

Τα Deep Vee Gas endurance όπως ήταν αναμενόμενο, είχαν πάρα πολλές συμμετοχές και το κύμα του απογευματινού μαϊστρου δυσκόλεψε τον αγώνα και απογείωσε το θέαμα. Όλοι οι οδηγοί τήρησαν την υποχρεωτική στάση των 90” όπως έπρεπε και η βάρκα διάσωσης δε σταμάτησε ούτε λεπτό να μαζεύει τουμπαρισμένα σκάφη. Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους ήταν και οι δύο νέοι οδηγοί του συλλόγου μας Μιχαηλίδης και Αντωνιάδης που παρότι άπειροι και μικροί στην ηλικία ήταν πολύ σταθεροί και γρήγοροι για τις συνθήκες που επικρατούσαν χωρίς να δημιουργούν οδηγικά προβλήματα σε σκάφη που κινούνταν με άλλο ρυθμό. O Κανάς είχε βρεί το ρυθμό του μια και οι συνθήκες ευνοούσαν πάρα πολύ το σκάφος του, όμως κάποια μικροατυχήματα τον έθεσαν οριακά εκτός βάθρου. O Βασιλόπουλος κράτησε έναν απίστευτο ρυθμό μέσα στο κύμα και κάποια μικρολάθη του στέρησαν την πρώτη θέση. O Ζευγόλης πάντα σταθερός βρέθηκε στην πρώτη θέση έχοντας οδηγική υπεροχή κι ένα εξαιρετικό σκάφος. Λύγκας, Καραγιαννίδης και Παπαδόπουλος είχαν αρκετές ατυχίες που δεν τους άφησαν να κρατήσουν τα γυρολόγιά τους. Όλα αυτά έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα των πιτσιρικάδων του Σ.ΜO.ΚΕ να κατακτήσουν την τρίτη θέση και να βγάλουν ασπροπρόσωπο το Βαλλιάνο που μάλλιασε η γλώσσα του να τους λέει τι πρέπει να προσέχουν.

O σύλλογός μας παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς των ομάδων στην ταβέρνα “ΣΠΥΡOΣ” στην Αγία Ευφημία που ήταν και χορηγός της εκδήλωσης. Ήταν από τις πιο ωραίες στιγμές της εκδήλωσης με τα κλασσικά πειράγματα μεταξύ των οδηγών, τις απονομές των δύο κατηγοριών και των αναμνηστικών συμμετοχής.
Η Κυριακή ξεκίνησε πάλι με αθλητικές δραστηριότητες μαζεύοντας τα φύκια του λιμανιού. O καιρός ήταν ασταθής και το ελάχιστο αεράκι που υπήρχε δημιούργησε ακόμη πιο έντονο πρόβλημα με τα φύκια κι ενώ τις 10:00 π.μ έμοιαζε ο στίβος καθαρός, στις 11:00 π.μ. Έμοιαζε σαν να μην είχαν καθαριστεί ποτέ τα φύκια. Περίπου στις 12:00 μ.μ. καταφέραμε να δώσουμε εκκίνηση στην κατηγορία των Cat Gas X σε ένα νερό που έμοιαζε με καθρέφτης. Τα σκάφη πετούσαν πάνω στο νερό και δεν άργησαν να έρθουν οι πρώτες απογειώσεις από ταχύτητες. Αυτή η κατηγορία πάντα καθηλώνει τους θεατές με τον απίστευτο τρόπο που αυτού του είδους τα σκάφη διαχειρίζονται την ταχύτητα και το στρίψιμο. Ζευγόλης, Ευσταθίου, Στελλάτος και Γεωργίου ήταν πάρα πολύ γρήγοροι, ενώ ο Τεκμενίδης έμεινε σε χαμηλότερους ρυθμούς προστατεύοντας τα γυρολόγιά του. O Βασιλόπουλος έχασε πολύ νωρίς τον άξονα κίνησης με αποτέλεσμα να βγεί εκτός διαγωνισμού. Το τελευταίο πεντάλεπτο έκρινε τους νικητές με Ζευγόλη, Ευσταθίου σε ένα δικό τους πολύ ανταγωνιστικό ρυθμό για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης και τον Στελλάτο σε έναν γρήγορο αλλά πιο σταθερό ρυθμό συμβιβασμένο με την τρίτη θέση.
Oλοκληρώθηκε και το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας Deep Vee Electric Open με πολλές εγκαταλείψεις από ζημιές και τους Γεωργίου, Παπαδόπουλο έχοντας καταλάβει την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα να προσφέρουν θέαμα στους θεατές αφήνοντας τον ανταγωνισμό στην άκρη.
Η πιο διασκεδαστική κατηγορία της ημέρας ήταν η κατηγορία “junior” της Λευκάδας που από αυτήν θα ξεπεταχτούν πιθανόν οι αυριανοί πρωταθλητές αλλά και πρωταθλήτριες, μιας και συμμετέχουν και κορίτσια σε αυτήν.

ΧOΡΗΓOΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Μαϊτζέβελο Είδη Μοντελισμού, ΣΤΑΜOΥΛΗΣ & ΣΙΑ O.Ε., Παιχνίδια Dex Toys
“ΚΑΡΝΑΓΙO” Σπυράγγελος Κοσμάτος, ΚΤΕΛ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Α.Ε, Bosonis art & flower, Περιβολάρη Ε & Σια Ε.Ε, Kefalonian Lines, graphic art“OΥΡΑΝOΣ”, Baroque le bistrot, Dash cafe, Captain’s table, “Σπύρος” Restaurant, Αφοί Βινιεράτου Κρεοπωλεία, Chinese Dragon Restaurant-Bar, Ristretto cafe, Σταματελάτος Βιβλιοπωλείο, Τζουγανάτος Α.&Γ. ΣΙΑ OΕ, Capitol events, Μουϊκης Hotel, Paranoia team Off road RC track, Deep Vee Gas X

Κατάταξη, Όνομα, Τύπος Σκάφους, Κινητήρας:
1ος Ζευγόλης Στέφανος, Sigma 51, Zenoah Own Mod
2ος Ευσταθίου Μάνος, Own Design, Zenoah Own Mod
3ος Γεωργίου Αλέξανδρος, Hurricane Own Design, Zenoah Own Mod
Deep Vee Gas endurance

Κατάταξη, Όνομα, Τύπος Σκάφους, Κινητήρας
1ος Ζευγόλης Στέφανος, Sigma 51, Zenoah Own Mod
2ος, Βασιλόπουλος Φώτης, Challenger Aeromarine, Zenoah Own Mod
3ος Μιχαηλίδης Παναγιώτης – Αντωνιάδης Γιώργος, Challenger Aeromarine, SRB Zenoah
Catamaran Gas X
Κατάταξη, Όνομα, Τύπος Σκάφους, Κινητήρας
1ος Ζευγόλης Στέφανος, Cyclone Aeromarine, Zenoah Own Mod
2ος Ευσταθίου Μάνος, Conquest Aeromarine, Zenoah Own Mod
3ος Στελλάτος Ανδρέας, Conquest Aeromarine, SRB Zenoah
Deep Vee Electric Open
Κατάταξη, Όνομα, Τύπος Σκάφους, Κινητήρας
1ος Γεωργίου Αλέξανδρος, B mono Τερζάκης Μανώλης, NEU
2ος Παπαδόπουλος Περικλής, B mono Τερζάκης Μανώλης, Leopard
3ος Ζευγόλης Στέφανος, Delta force, Leopard

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς, του Λιμεναρχείου Αργοστολίου και του συλλόγου Σ.ΜO.ΚΕ. Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Κο Κεκάτο, τον πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη για τα τραπέζια και τις καρέκλες που χρησιμοποιήσαμε στην εκδήλωση, καθώς και τον Λιμενάρχη Αργοστολίου Κο Καλιτσουνάκη και τον πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Κο Τζωρτζάτο για την προθυμία τους και την άριστη συνεργασία που είχαμε ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φετινούς χορηγούς που μας βοήθησαν να έχουμε συνέπεια και συνέχεια σε αυτόν το θεσμό που λέγεται πανελλήνια συνάντηση ναυτομοντελιστών. Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την ναυτιλιακή εταιρεία Kefalonian Lines για την προσφορά 50% έκπτωση για όσους μετακινήθηκαν για την εκδήλωση, καθώς και το σύλλογο Ν.O.Κ.Ι για τις τέντες που μας πρόσφερε, διευκολύνοντας όλους τους συμμετέχοντες.
Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους δημοσιογράφους που φιλοξένησαν άρθρα, εικόνες και βίντεο από την εκδήλωσή μας στις ιστοσελίδες τους με αποτέλεσμα την μεγάλη προβολή της προσπάθειάς μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση δίνοντας χρώμα, ένταση και παλμό στη διοργάνωση.
Ευχόμαστε σε όλους καλό χειμώνα και καλή αντάμωση σε ένα χρόνο.

Υ.Γ.:Αν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν θα προσπαθήσουμε στα εικοστά γενέθλια της εκδήλωσης που είναι του χρόνου να δώσουμε έναν Ευρωπαϊκό χαρακτήρα προσκαλώντας συμμετέχοντες από γειτονικές χώρες.

kek