Αγριος καβγάς έλαβε χώραν στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής μεταξύ του τ. δημάρχου κ. Βασίλη Ρουχωτά και του δ.σ. της Συμπολίτευσης κ. Ηλία Κουρκουμέλη.

Κατά τους διαξηφισμούς παρενέβησαν ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Διονύσης Λυκούδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης.

Οι διάλογοι:

B. Ρουχωτάς: Oποιος είπε ότι είμαι παλαβός, αφορά τον ίδιο και την οικογένειά του. Και όποιος έχει νευροσιμότητα πάνω του. Εσύ το’ πες;

Η. Κουρκουμέλης: Εγώ το’ πα, ναι. Και, δεν σε πείραξε η οικογένειαά μου και πάρτο πίσω. Πάρτο πίσω τώρα.

B. Ρουχωτάς: Δεν παίρνω πίσω τίποτα.

Η. Κουρκουμέλης: Πάρτο τώρα.

B. Ρουχωτάς (προς πρόεδρο Δ.Σ): Μάζεψέ τονε.

Η. Κουρκουμέλης: Πάρτο πίσω.

B. Ρουχωτάς: Μάζεψέ τονε, πρόεδρε

Η. Κουρκουμέλης: Πάρτο πίσω, ρε.

B. Ρουχωτάς: Ασε μας από εκεί ρε.

Η. Κουρκουμέλης: Πάρτο πίσω.

B. Ρουχωτάς: Δεν παίρνω τίποτα πίσω. Δεν σας έχει μείνει τίποτα παρά μόνο βρίζετε.

Η. Κουρκουμέλης: Να το πάρει πίσω.

Ν. Ανουσάκης (δια Ρουχωτά): Επειδή έχει ψυχολογικό φαινόμενο και δεν μπόρεσε να κατακτήσει το όνειρό του να μπορέσει να ξαναγίνει δήμαρχος ή έστω αντιδήμαρχος, βγάζει μίσος, κακία, κομπλεξισμό, τοξικότητα προς όσους είναι στη Δημοτική Αρχή. Το βιώνουμε και το ξέρουμε όλοι. Λοιπόν, ο κόσμος δεν τον έφερε στην Δημοτική Αρχή, ας κάνει υπομονή, ας κάνει μία προσπάθεια καλύτερη, να βελτιωθεί μήπως κάποια στιγμή, τον μαζέψουμε και ξαναγίνει Δημοτική Αρχή.

B. Ρουχωτάς: Κύριε Πρόεδρε, του έχεις δώσει το λόγο;

Ν. Ανουσάκης: Δεν θα ξαναγίνει δήμαρχος ποτέ ο Ρουχωτάς. Δεν πα να λυσσάει. Δεν πα να τραβάει τα μαλλιά του. Δεν πα να ουρλιάζει. Δεν πα να κάνει καταγγελίες, να κάνει μηνύσεις… Δήμαρχος δεν θα ξαναγίνει ποτέ. Ας το καταλάβει. Ας πάει σπίτι του ήρεμος να κοιμηθεί γαλήνιος. Δεν θα ξαναγίνει δήμαρχος. Τέλειωσε.

Β. Ρουχωτάς: Να σου εξηγήσω μία διαφορά

Ν. Ανουσάκης: Δεν θα γίνεις δήμαρχος ποτέ. Ποτέ ξανά. Πάρ’ το απόφαση. Και ηρέμησε, ηρέμησε. Κοιμήσου ήσυχος, γαλήνιος. Τέλειωσε.

Β. Ρουχωτάς: Εχουμε μία διαφορά. Εγώ μία φορά, έγινα. Το κακό είναι ότι εσύ κολαούζος θα είσαι.

Ν. Ανουσάκης: Εμένα με βγάζει ο λαός με εφτακόσες τόσες ψήφους. Εσύ είσαι ένα νούμερο που ήσουν δήμαρχος και σε απέρριψε η κοινωνία με ποσοστό 53% κι’ έβγαλε τη Νόπη, γιατί δεν σε αντέχανε άλλο. Δεν σε ήθελε άλλο το Ληξούρι, σε βαρέθηκε. Σε σιχάθηκε, σε απέρριψε. Σε έσκισε η Νόπη. Σε ενοχλεί που είμαστε Δημοτική Αρχή και έχουμε ρόλο και η κοινωνία μας επιβράβευσε. Oλα αυτά τα χρόνια έριχνες λάσπη και ψέματα, αλλά τώρα έμεινες στο περιθώριο, εκεί που ανήκεις. κύριε Μιχαλάτε, εμείς για τον κ. Ρουχωτά, είμαστε κολαούζοι.

Δ. Λυκούδης (προς Ρουχωτά): Βασίλη, ειλικρινά τώρα, άν ήξερα το 2012 ότι διώχνοντάς σε από αντιδήμαρχο ο Παρίσης θα έκανες όλο αυτό το σκηνικό εδώ και 7 χρόνια και δεν θα άφηνες την Κεφαλονιά να προχωρήσει, ειλικρινά θα το εισηγούμην τότε που έκανα τον σύμβουλό του, να σε αφήσει και ας πήγαινε και το παλιάμπελο, γιατί όσες εντάσεις γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο οι 9 στις 10 των εντάσεων έχουν πηγή εσένα. Πως γίνεται αυτό; Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Β. Ρουχωτάς: Θέλεις να ακούσεις; O μόνος που σε ενοχλεί είναι ο Ρουχωτάς. Ψήφισα την πρότασή σας.

Δ. Λυκούδης: Εάν ήσουν αντιδήμαρχος, θα έκανες την πάπια για όλα αυτά που λες τώρα. Και το ξέρουν όλοι.

Ν. Ανουσάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε ένα αντίσκηνο, να βάλουμε τίτλο «Ρουχωτάς αντιδήμαρχος», να κάτσει μες στο αντίσκηνο να κάνει τον αντιδήμαρχο, να ηρεμήσει και η κεφαλονιά, να σταματήσουν οι καταγγελίες. Επιτέλους, δώστε του ένα ρόλο, μία θέση, μία σφραγίδα, δώστε του κάτι. Αντιδήμαρχος γενικών καθηκόντων-Ρουχωτάς Βασίλης.

B. Ρουχωτάς: Θέλεις να σου θυμίσω κάτι; Εγώ στηρίζω πάντα τους φτωχούς.

Ν. Ανουσάκης: Από την Oικογένεια του κ. Κουρκουμέλη να ζητήσεις συγγνώμη τώρα. Δεν θα παιρνάνε έτσι αυτά τα πράγματα.

B. Ρουχωτάς: Πρόεδρε, θέλω να πω κάτι.

Γ. Παπαναστασάτος: Oσον αφορά την οικογένεια ανακάλεσε, ανακάλεσε.

Ν. Ανουσάκης: Είναι άντρας, βρίζει τις οικογένειες των ανθρώπων και δεν ανακαλεί. Είναι άντρας, είναι μάγκας. Αντί να ζητήσει συγγνώμη γονατιστός που είπε κάτι για την οικογένεια του κ. Κου-ρκουμέλη και έχει το θράσσος και κάνει το κουτσαβάκι. Ζήτα συγγνώμη.

B. Ρουχωτάς: Θα πω το εξής. Εδώ μέσα επανειλημμένα έχει προσβάλλει και πρώτος ο αντιδήμαρχος εμένα και την οικογένειά μου. Και ο συνήγορος υπεράσπισης.

Ν. Ανουσάκης: Ποτέ ποτέ.

Η. Κουρκουμέλης: Ποτέ εγώ δεν έβρισα την οικογένειά σου. Δέχομαι να με βρίσεις. Την οικογένειά μου, ποτέ.

Β. Ρουχωτάς: Oσοι ώρα βρίζετε, εγω δεν σας διέκοψα. Ακούστε λοιπόν…

Η. Κουρκουμέλης: Εγώ δεν έβρισα την οικογένειά σου ποτέ.

B. Ρουχωτάς: Εβρισες εμένα προσωπικά.

Ν. Ανουσάκης: Αλλο αυτό, Βασίλη.

Η. Κουρκουμέλης: Προσωπικά δέχομαι να με βρίσεις, την οικογένειά μου ποτέ.

B. Ρουχωτάς: Λοιπόν, λέω το εξής. O συνήγορος υπεράσπισης, εν προκειμένω ο κ. Ανουσάκης, παίρνει όποτε θέλει το ρόλο του δικανικού υποστηρικτή των αδυνάτων, δεν τον είδα να το κάνει τον καιρό που εγώ είχα εξυβρισθεί επανειλημένως. Θα θυμίσω, λοιπόν, εν προκειμένω, ότι εψήφισα την πρόταση του κ. Γάκη, καταψήφισα την πρόταση της ΚΕΔΗΚΕ μονολεκτικά, όταν το θράσσος περίσσεψε, προσπάθησα να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Και εσύ κ. πρόεδρε, αν δεν άφηνες τον κ. Κατσιβέλη να μη με διακόψει 100 φορές, να λέει ό,τι είχε στο μυαλό του, ενώ είναι γνωστό ότι εφύτευε αγριάδα στο Ληξούρι και ό,τι άλλο. Ενώ είναι γνωστό ότι το Γήπεδο εγώ το βρήκα όσον αφορά τη θέση του, εκεί που είναι. Σταμάτα λοιπόν και άκουγε και όλο αυτό το σιγόντο και όλη αυτή την πίεση για να σταματήσω. Μπορώ να τους αντιμετωπίσω και άλλους τόσους. Εάν ζητήσει συγγνώμη ο κύριος από κει γιατί με έβρισε, όσο δεν ζητάει, δεν ζητάω κι εγώ, την κουβέντα την είπα για να βγάλω τον πονηρό στην επιφάνεια. Εάν ζητήσεις συγγνώμη, θα σου ζητήσω και εγώ εν συνόλω.

Η. Κουρκουμέλης: Να σου ζητήσω συγγνώμη ως προς τι κ. Ρουχωτά; Δεν έχω μάθει να ζητάω συγγνώμη σε παλαβούς ανθρώπους. Και το επαναλαμβάνω. Δεν θα σου ζητήσω συγγνώμη. Είσαι υποχρεωμένος να ζητήσεις συγγνώμη εσύ. Από το μόνο που θα ζητήσω συγγνώμη είναι από τον Κεφαλονίτικο λαό, που με είδε σ’ αυτή την έξαρση. Μόνο από αυτούς θα ζητήσω συγγνώμη. Και ποιος είναι ο αίτιος; Oλοι αυτοί που παρακολουθούν τόση ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο, ξέρουν είναι ξύπνοι, έχουν κρίση είναι ξύπνοι και καταλαβαίνουν. Αν θες να βρίζεις την οικογένειά σου, κράτησέ τη. Είσαι μαθημένος ίσως και στα χρόνια σου, και στα παλιά και στα καινούρια, κάποτε μπορεί να εξαπάτησες το Ληξουριώτικο λαό και σε έβγαλε δήμαρχο, αλλά σε έριξε την άλλη μέρα. Με συγχωρείς, αυτή είναι η προσωπικότητά σου. Αυτή είναι η μόρφωσή σου. Αυτή χαίρεσαι. Αυτή απολαμβάνεις. Αυτή προσφέρεις. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

Β. Ρουχωτάς: κ. Πρόεδρε, αφήνεις τον καθένα να συνεχίζει το υβρεολόγιο. Αν θα παίξουμε μην πω τι απόψε, εγώ θα συνεχίσω. Είναι όλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Τώρα γιατί και πως, το αντιλαμβάνεσαι και μόνος σου. Στη χλεύη της κοινωνίας είναι όσοι μιλάνε για να βρίσουνε. Εγώ πάντα έχω άποψη και την καταθέτω. Oταν κρύβονται πίσω και βρίζουν πάντα προσβάλλονται. Σιγά μην στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Και την έχει κάνει και επανειλημμένως ο κύριος που προσβάλλεται.