Ενας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που σταμάτησαν τα έργα στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, λόγω των καταγγελιών, ενώ είχε προηγηθεί και ο «ανεμορούφουλας» που εκσφενδόνισε τις λαμαρίνες του έργου της Παραλίας, αλλά και του έργου της Πλατείας.

Πρόκειται για έναν «χαμένο μήνα» στην «κούρσα» για το τελείωμα των έργων της Πλατείας και της Oδού Παναγή Βαλλιάνου, των οποίων η ημερομηνία παράδοσης έχει καθοριστεί από τη Δημοτική Αρχή στις 18 Ιουνίου του 2017.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Διονύσης Λυκούδης όταν τέθηκε το καυτό αυτό θέμα του στοπ στα έργα είχε πει ότι θα γίνει ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο.

Oμως στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. είπε ότι ο Δήμος για την κύρια καταγγελία (εναπόθεση μπάζων) υπέγραψε προσύμφωνο με τον Εθνικό Oργανισμό Ανακύκλωσης, το οποίο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση την προσεχή Δευτέρα (28/11) στο Δ.Σ. του οργανισμού Ανακύκλωσης.

Χθες ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση ότι την προσεχή Δευτέρα (28/11) θα συνεδριάσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο, πλην όμως το θέμα των έργων δεν συμπεριλήφθη, προφανώς γιατί αναμένεται η απάντηση του Εθνικού Oργανισμού Μπάζων.

Στο μεταξύ, ο ήδη «χαμένος μήνας» για τα έργα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ την ανησυχία των επιχειρηματιών της Πλατείας, της Παν. Βαλλιάνου και της Παραλίας, που φοβούνται μήπως η απραξία αυτή προσβάλλει ακατάσχετα την επόμενη τουριστική σεζόν, αφού υπολογίζουν ότι και σήμερα να ξανάρχιζαν τα έργα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Δημοτικής Αρχής θα τελείωναν, στην χειρότερη περίπτωση, στις 18 Ιουλίου 2017.