Ξεκίνησε ξαφνικά χθες το πρωϊ το έργο της Ανάπλασης της Παραλίας στο Αργοστόλι, από τη Γέφυρα μέχρι το Κλειδαράδικο του Παπαδάτου, μετά από απόφαση του ανάδοχου κ. Γιώργου Βαγγελάτου, αρχικού προϋπολογισμού 1 εκατ. Ε., με την έκπτωση 530.000 Ευρώ.

Ο κ. Βαγγελάτος, σύμφωνα με όσα είπε χθες στον “Η”, μπόρεσε και ξεπέρασε τον “σκόπελο” της διαχείρισης των μπάζων, που έχουν ήδη πάνω από ένα μήνα σταματήσει τα έργα της Πλατείας και της Π. Βαλλιάνου.

Dimitra vinietaΠροκειμένου να “τρέξει” το έργο, ενοικίασε από την Καλαμάτα βαρύ μηχάνημα που, ενώ κάνει την εκσκαφή στην υπάρχουσα τσιμεντένια επίστρωση της Παραλιακής Ζώνης, ταυτόχρονα “σπάει” τα υλικά (μπάζα) που βγαίνουν σε ψιλό χαλίκι και άμμο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί (ανακυκλωμένο) στην κατασκευή του έργου.

Ο κ. Βαγγελάτος, ως εργολάβος Δημοσίων Εργων, ανέτρεξε στην κείμενη νομοθεσία, και βρήκε τη λύση!

Από χθες το μηχάνημα και το συνεργείο του ανάδοχου δούλεψαν φουλ, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου, το ξεμπάζωμα της Παραλιακής Ζώνης!

Ταυτόχρονα, με άλλο μηχάνημα γινόταν και η αποξήλωση ξύλινων δαπέδων που είχαν εγκαταστήσει καταστηματάρχες της Αγοράς.

Οσον αφορά το περίπτερο της Γέφυρας του κ. Παναγή Πεφάνη, θα παραμείνει στη θέση του, έως ότου ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και εγκρίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα βρίσκεται στην αρμόδια Επιτροπή του ΥΕΝ και αναμένεται η τελική έγκριση σχετικά με την μετακίνησή του στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Ο κ. Βαγγελάτος, όπως είπε, το περίπτερο προς το παρόν δεν εμποδίζει την εξέλιξη του έργου, και μόλις μετακινηθεί, το έργο θα ολοκληρωθεί και στο σημείο αυτό, ενώ ο ίδιος προβλέπει ότι το έργο θα έχει παραδοθεί τον Ιούνιο του 2017.

Το έργο περιλαμβάνει την πλακόστρωση με βότσαλο και αντιολισθητική πέτρα, στο σχεδιασμό που είναι η Παραλιακή Ζώνη από το Rock Cafe μέχρι το Λιμεναρχείο, φωτισμό και παρτέρια.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-1
Το μηχάνημα διάσπασης μπάζων
%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-2
Το μηχάνημα ανακυκλώνει τα μπάζα σε χαλίκι και άμμο
%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-4
Η αποξήλωση των ξύλινων δαπέδων στην Παραλιακή Ζωνη
%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-5
Ο εργολάβος Γιώργος Βαγγελάτος, επί τω έργω
%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-15
Ο κ. Παναγής Πεφάνης, περιμένει στωϊκά, τις …χωρίς τέλος υπογραφές και εγκρίσεις για τη μετακίνηση του περιπτέρου του απέναντι, με τον όρο της επανόδου του στην αρχική του θέση!
%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-16
Η εκσκαφή έχει φθάσει ήδη στο περίπτερο του Παναγή Πεφάνη.
prwto
Το πρωτοσέλιδο του «Η» (20-7-14 αρ.φ. 5841) που ανήγγειλε από τότε το έργο.