ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ χρόνια μεγάλων αγώνων, αγωνίας, δικών – χιλιάδες δίκες και χιλιάδες καταδίκες – ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΑΔΙΚΕΣ να περάσει ο Γιώργος Κουρής, μέχρι που ήρθε ο Άρειος Πάγος με ΤΕΣΣΕΡΙΣ αποφάσεις τις υπ΄ αριθμ. 65/2003, 570/2004, 2149/2004, 1743/2007 και το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ με ΔΥΟ ιστορικές αποφάσεις του τις υπ΄ αριθμ. 1314/2016 και 1483/2016 και τον ΔΙΚΑΙΩΣΕ…

ΤΟ τι τράβηξε αυτός ο άνθρωπος που το κράτος τον είχε βάλει ΣΤΟΧΟ από τα 18 του χρόνια ίσως γιατί δεν ζήτησε ποτέ να… διοριστεί δημόσιος υπάλληλος(!), αλλά θέλησε να δοκιμάσει τις ικανότητές του για να γίνει ένας καλός αγρότης, χρήσιμος στην πολιτεία αλλά η πολιτική δεν τον άφησε ποτέ έστω για μια μέρα ήσυχο να ηρεμήσει και στα 19 του τον είχαν στείλει για… «εξοχή» στην Μακρόνησο (!) και μετά τον πήγαν για… βόλτα σε ΟΛΕΣ τις φυλακές της χώρας! ΔΕΝ περιγράφεται τι έχει τραβήξει αυτός ο άνθρωπος. Κάποτε θα γραφτεί βιβλίο και εκατοντάδες πολιτικοί θα ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για τη συμπεριφορά τους και τις παγίδες που του έστηναν… Και φυσικά οι περιπέτειες του Γιώργου Κουρή δεν αποκλείεται να γυριστούν και σε έργο, για να μάθει ο κόσμος ολόκληρος, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ κάποιος άνθρωπος έτσι και βάλει στόχο να τραβήξει για ψηλά, ή αγανακτισμένος από τις αδικίες που βλέπει γύρω του να προσπαθήσει να τις περιορίσει…

ΒΕΒΑΙΩΣ όσοι… ανόητοι τα έβαλαν με τον Γιώργο Κουρή την πάτησαν, γιατί τελικά τους ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕ όλους! Μπορεί τον Κουρή να τον έκλεισαν για 2-3 χρόνια φυλακή, αλλά, όχι μόνο τη χάρη δεν τους έκανε… να παραδοθεί ή να τα παρατήσει και να σηκωθεί να φύγει, αλλά από τους εχθρούς του δεν έμεινε… άσπιλος και αμόλυντος, όπως παρουσιαζόταν, ούτε ένας. Τους ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ όλους!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ από την κυβέρνηση να δούμε τώρα τι θα κάνει, υπενθυμίζοντάς της ένα πρωτοσέλιδο σχόλιο του παλιού καλού «ΕΘΝΟΥΣ» της 23ης Μαρτίου 1961, την ημέρα που είχε αθωωθεί από ένα στρατοδικείο η μεγάλη και έγκυρη αθηναϊκή εφημερίδα είχε γράψει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το Διαρκές Στρατοδικείον Αθηνών απήλλαξε χθες τον υπηρετούντα την θητείαν του Γ. Κουρήν, τέως εκδότην της εφημερίδος «Η φωνή της Κεφαλονιάς», της κατηγορίας ότι περιύβρισε τον κ. Πρωθυπουργόν δια σχολίου, το οποίον δεν εξέρχεται των ορίων του συνήθους δημοσιογραφικού ελέγχου και δια το οποίον δεν ήτο δυνατόν να θεωρηθή υπεύθυνος ο κ. Κουρής, εφ’ όσον, προ της στρατεύσεώς του, εξεχώρησε την εφημερίδα εις τον πατέρα του. Η απόφασις του στρατοδικείου προκαλεί βαθείαν ικανοποίησιν εις την Κοινήν Γνώμην, η οποία διαπιστοί, ότι η στρατιωτική Δικαιοσύνη, έδωκεν ένα μάθημα εις τους επιδιώκοντας να καταργήσουν την ελευθεροτυπίαν τις τον τόπον μας. ΘΑ ΗΜΕΘΑ ΑΡΑΓΕ ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΕΑΝ ΕΛΠΙΣΩΜΕΝ ΟΤΙ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΑΘΩΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΘΑ ΠΑΥΣΗ Ο κ. ΚΟΥΡΗΣ Ν’ ΑΠΟΤΕΛΗ ΣΤΟΧΟΝ ΔΙΩΓΜΟΥ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝΤΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ;».

ΟΧΙ, φίλοι, της παλιάς ιστορικής εφημερίδας των Κυριαζή και Νικολόπουλου. Δυστυχώς από το 1958 που ξεκίνησε αυτή η ιστορία των διωγμών ο Γιώργος Κουρής παρά τη δύναμη που απέκτησε χάρις στους αγώνες του, τη στήριξη και την αγάπη του λαού, τις διώξεις, τις αθλιότητες, τις δίκες, τις καταδίκες και την προσπάθεια για οικονομική του καταστροφή, ποτέ δεν τη γλίτωσε…

ΕΦΘΑΣΑΝ μάλιστα οι διώκτες του στο ΙΚΑ να κρύβουν τους νόμους και να καταπατούν το Σύνταγμα, για να τον ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ, επιβάλλοντάς του, να πληρώνει δύο ασφαλιστικές εισφορές για τον ίδιο εργαζόμενο, ΑΤΙΜΙΑ που κατήργησε τελικά ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας!

Για να δείτε δε το ΑΓΡΙΟ ΠΑΘΟΣ εναντίον του έφθασαν στο σημείο να αρνηθούν να δώσουν ασφαλιστική ενημερότητα στο «LOVE RADIO» εταιρεία του γιού του, επειδή ήταν γιός του και… χρώσταγε, υποτίθεται, ο πατέρας στο ΙΚΑ, όπως κατήγγειλε προχθές από την εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ, Κωνσταντίνος Καζάκος.

(Από την Kontranews)