1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου από 19-20/7

Στ. Σπαθής

Το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, τη Λέσχη Κεφαλλονίτικης Γαστρονομίας, τοπικούς φορείς και παραγωγούς πραγματοποιεί το Πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου στην Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου σήμερα και αύριο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι αφ’ ενός να καθιερωθεί η Κεφαλονιά σαν γαστρονομικός προορισμός και αφ’ εταίρου να αναδειχθεί ο πνευματικός πολιτισμός της Παλικής.

Η προσπάθεια όλων μας θα επικεντρωθεί στο να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα σαν αναπόσπαστο κομμάτι της Κεφαλλονίτικης Γαστρονομίας. Θα μαγειρέψουν διακεκριμένοι Αρχιμάγειρες αλλά και νοικοκυρές σε μία προσπάθεια να αναβιώσουμε ξεχασμένες συνταγές βασισμένες στην απλότητα και την αμεσότητα της γεύσης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει επίσης έκθεση τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς, ενώ στην τελετή έναρξης θα δώσουν συναυλία οι Master Tempo.

Σας περιμένουμε όλους να γευτούμε τα Κεφαλλονίτικα φαγητά και κρασιά, να ανταλλάξουμε απόψεις και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών προϊόντων από τους παραγωγούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Σήμερα

  •  20:00: Έναρξη με το χορευτικό συγκρότημα Χωροπούλα
  •  21:00: Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Σταύρο Σπαθή, τον Αντιπρόεδρο κ. Ανδρέα Παντελιό και τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Τάσο Πρωτοψάλτη.
  •  21:20: Βράβευση της κ. Νιόβης Φωτεινάτου – Καμπίτση, της κ. Τασίας Δενδρινού, του κ. Κωνσταντίνου Μαρκάτου για την προσφορά τους στην ανάδειξη της Κεφαλλονίτικης κουζίνας και του κ. Τάσου Πρωτοψάλτη για την παρουσία της λέσχης Αρχιμαγείρων στο Φεστιβάλ.
  •  21:30: Μαγείρεμα και επίδειξη μαγειρικής τέχνης βασισμένη σε Κεφαλλονίτικες συνταγές και Κεφαλλονίτικα προϊόντα  από τους σεφ της Λέσχης.
  •  22:30: Συναυλία από τους MASTER TEMPO.

Αύριο

  •  20:15: Έναρξη με τη Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου.
  •  21:00: Παρουσίαση της Κεφαλλονίτικης κρεατόπιτας και μαγειρική της από τις νοικοκυρές του νησιού. Επίσης, παρουσίαση κοκτέιλ με βάση τα Κεφαλλονίτικα κρασιά.
  •  22:30: Βράβευση της ΕΡΤ για την κάλυψη και υποστήριξη της εκδήλωσης. Επίσης, βράβευση των συμμετεχόντων και χαιρετισμός λήξης από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Σας περιμένουμε όλους να γευτούμε τα Κεφαλονίτικα φαγητά και κρασιά, να ανταλλάξουμε απόψεις και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Ο Πρόεδρος,

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ