2ήμερη επίσκεψη του υπουργείου Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη στο Θιάκι

Τον Πρωθυπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε στην Ιθάκη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (28.10.2023)

Ο κ. Στυλιανίδης, αφού παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (των ξένων) και στην επιμνημόσυνη δέηση, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων, ως απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους όσους “έπεσαν υπέρ Πατρίδος” το 1940.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση σχολικών μονάδων του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Κοινωφελούς Ομίλου Ιθάκης.

Στη 2ήμερη επίσκεψη στην Ιθάκη ο κ. Στυλιανίδης συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Παύλο Τιφτικίδη και τον Λιμενάρχη της Λιμενικής Αρχής Ιθάκης Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Μιχαήλ Ανδριόπουλο, ξεναγήθηκε (28/10) στις μονάδες αφαλάτωσης Σταυρού Ιθάκης (Λιμάνι πόλης) και κατόπιν πραγματοποίησε αυτοψία στις υφιστάμενες υποδομές και εγκαταστάσεις των λιμένων Φρικών και Κιονίου.

Στις 29/10, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιθάκης, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής ΝΔ Κεφαλονιάς κ. Παναγής Καπάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς κ. Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσιος Στανίτσας, η Έπαρχος κα Σμαράγδα Σαρδελή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέφανος Φιαμπόλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωάννης Τρέλλης και Παναγιώτης Δόριζας και τοπικοί φορείς του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία και τις υποδομές του νησιού.