2 δράσεις ΠΙΝ 4,5 εκατ. Ευρώ

Τις εντάξεις δύο πράξεων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος για την θωράκιση και καλύτερη αντιμετώπιση των νησιών από τις φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές).

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ένταξη αυτών των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 4.550.000 ευρώ, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Περιφερειακό Διοικητή Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο.

Πρόκειται για τις πράξεις:

❶ “Πυροσβεστικός εξοπλισμός για τη μείωση των επιπτώσεων από φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους (σεισμοί) στην ΠΙΝ, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με δικαιούχο την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προϋπολογισμό 1.050.000 ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά θα πραγματοποιηθεί προμήθεια ειδικών διασωστικών οχημάτων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Ιόνια Νησιά με κύριο έργο τη διάσωση ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν εγκλωβιστεί σε ερείπια κτιρίων, ενώ θα παρεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα διάσωσης αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

❷ “Προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων”, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με δικαιούχο την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ.

Η πράξη αφορά στην προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων και συγκεκριμένα: υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου χωρητικότητας 500 λίτρων νερού, υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού και υδροφόρα οχήματα χωρητικότητας 10.000 λίτρων νερού. Τα οχήματα αυτά θα τεθούν στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων.

◼︎ Περιφερειάρχης: Στηρίζουμε έμπρακτα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πρόκειται για μια πολύ καλή ημέρα για την Περιφέρεια, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, τονίζοντας ότι η ΠΙΝ στηρίζει έμπρακτα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των πλημμυρικών φαινομένων αλλά και στην αντιμετώπιση των σεισμών, καθώς τα Ιόνια Νησιά είναι μια σεισμογενής περιοχή, με πολλά προβλήματα.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειακός Διοικητής Ιονίων Νήσων της Π.Υ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος δηλώνοντας ότι με την προμήθεια αυτών των μέσων και εργαλείων θα εδραιωθεί η ασφάλεια των πυροσβεστών που εργάζονται στην αντιμετώπιση των καταστροφών αλλά και των κατοίκων στα Ιόνια Νησιά και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Περιφερειάρχη προσωπικά για την συνεργασία.