2 δυνατά «εργαλεία» στην εκδήλωση του ΕΒΕΚΙ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής

Διπλή εξειδικευμένη εκδήλωση έγινε χθες το βράδι στο Κτίριο του Επιμελητηρίου για την εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας για μικρές επιχειρήσεις, αλλά και για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία του ΕΣΠΑ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος -Πελοποννήσου-Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, πραγματοποίησε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης με θέμα: Παρουσίαση των Δράσεων του ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση».

Στην εκδήλωση μίλησαν οι κ.κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος και Βιβή Τζούφρα από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, η δράση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο της επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους. Το ποσό που αναμένεται να δοθεί είναι 8.400.000 Ε στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων και ακολούθησε συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Στη συνέχεια στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων,  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης, πραγματοποίησε και τη δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα: «Μεταφορικό Ισοδύναμο».

Στην εκδήλωση ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση του μέτρου καθώς και συζήτηση με τους επιχειρηματίες προς επίλυση των αποριών τους.

Μίλησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Νικολόπουλος ειδικός σύμβουλος του αν. υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινού και Γιάννης Βυζάς υπεύθυνος για το ισοδύναμο στην Δυτική Ελλάδα.