2 Μαρίνες σε Λευκάδα και Κυλλήνη. Εμείς;

Τρεις μεγάλες επενδύσεις εγκρίθηκαν και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου, στο πλαίσιο των 14 στρατηγικών επενδύσεων της χώρας.

Πρόκειται για δύο Μαρίνες σε Κυλλήνη Ηλείας και Λευκάδα, αλλά και ένα υπεροπολυτελές ξενοδοχείο στο Άκτιο.

Οι Μαρίνες που έχουν δρομολογηθεί:

  • Μαρίνα στη Θέση Βλυχός της Λευκάδας, μία επένδυση 70 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί από κοινού με το Δήμο Λευκάδας και το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας.
  • Μαρίνα μέσα σε τουριστικό κατάλυμα, στη θέση Κάστρο στην Κυλλήνη Ηλείας. Η σύνθετη επένδυση περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχεία και κατοικίες και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 240 εκατ. ευρώ. Το έργο προωθεί η εταιρεία «Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυλλήνη Α.Ε.», μέσω της οποίας συνεργάζεται ο διεθνούς φήμης τενόρος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης της έκτασης, επιφάνειας περίπου 300 στρεμμάτων, με το γερμανικό επενδυτικό fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH, γνωστό στην Ελλάδα από τη συμμετοχή του στο σχήμα που εξαγόρασε τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Το θέρετρο θα ονομάζεται Arcadia Cultural Resort and Spa.

Ολα αυτά, όταν η Μαρίνα Αργοστολίου στα Ταμπάκικα έχει καταντήσει “νεκροταφείο” πάσης φύσεων σκαφών, αλλά και σκουπιδότοπος, και μένει αναξιοποίητη κοντά 20 χρόνια.