2 συλλήψεις σε πριβέ πάρτι στο Αργοστόλι, παραμονή Χριστουγέννων

Παραμονή των Χριστουγέννων μετά από «ντού» της Αστυνομίας συνελήφθησαν σε οικία στο Αργοστόλι δύο άτομα για μη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά και για παράνομη κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, τα δύο αυτά άτομα είχαν διοργανώσει «πριβέ» πάρτι σε σπίτι, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και πολεμικό τυφέκιο με δώδεκα σφαίρες, τα οποία ο ιδιοκτήτης κατείχε παράνομα καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. 

Επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον διοργανωτή του πάρτι και από 300 ευρώ σε έξι συμμετέχοντες.

Το θέμα έγινε πανελλήνιο, καθώς ασχολήθηκαν με αυτό αθηναϊκά μέσα και όχι μόνον.

Για την υπόθεση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα τρία όπλα που βρέθηκαν στο πριβέ πάρτι του Αργοστολίου

Συνελήφθησαν, χθες (24-12-2020), στο Αργοστόλι, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, δύο ημεδαποί για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της μη τήρησης των μέτρων διασποράς του Covid-19, παράνομης κατοχής όπλων και ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, σε οικία στο Αργοστόλι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης (πάρτι), με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης της οικίας και να του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο (3.000), ως διοργανωτή. 

Παράλληλα επιβλήθηκαν και από (300) ευρώ διοικητικό πρόστιμο στους (6) ημεδαπούς, συμμετέχοντες στο πάρτι, για παράβαση του περιορισμού κίνησης.

Από την έρευνα στην οικία του ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κυνηγετικά όπλα και πολεμικό τυφέκιο με δώδεκα σφαίρες, τα οποία κατείχε παράνομα καθώς και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχε στην κατοχή του από κοινού με τον δεύτερο ημεδαπό.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.