«Ζείτε στον τριτοκοσμικό «λαφαζανικό» κόσμο σας». Αυτό τονίζει σε χθεσινή απάντησή του προς τον περιφερειάρχη κ. Θόδωρο Γιαλιατσάτο ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Παύλος Παπαδάτος για την ανακοίνωση του κ. Γαλιατσάτου που δημοσιεύθηκε στον «Η» της Παρασκευής (Σελ. 8).

Η απάντηση:

Κύριε Γαλιατσάτε,

Αν είχατε συνειδητοποιήσει την ευθύνη της θέσης σας, σίγουρα θα είχατε επιλέξει τον δρόμο της υπεύθυνης ενημέρωσης και όχι τον δρόμο της ανεκδιήγητης φαιδρότητας. Εσείς όμως, χωρίς να αντιλαμβάνεστε τη σχέση επένδυσης και θέσεις εργασίας και αντί να είχατε βρει ένα πλαίσιο συνεργασίας με τη Fraport, ξεκινήσατε με τις γραφικότητες των δημοψηφισμάτων και συνεχίζετε με λαϊκίστικες «μαγκιές», γιατί απλούστατα ζείτε στον τριτοκοσμικό ‘λαφαζανικό’ κόσμο σας. Τη δε εμπάθειά σας ενάντια στην επιχειρηματική δραστηριότητα, με καμία υποκριτική περιβαλλοντική ανησυχία δεν μπορείτε να καλύψετε.

Αντί λοιπόν να είχατε απαντήσει, αν επιθυμούσατε βέβαια, στο άρθρο μου, στο οποίο αναφερόμουν μόνο και μόνο στα «γλαρόνια» της Κέρκυρας και πουθενά αλλού, εσείς, συμπεριφερόμενος ως κουτοπόνηρος τριτοκοσμικός πολιτικάντης, αναφέρεστε στην αγωνία των -πέριξ του αεροδρομίου- κατοίκων της Κεφαλονιάς, την οποία φυσικά συμμερίζομαι απολύτως, καθώς ήδη με πολλούς εξ αυτών διαβουλεύομαι για το τι δέον γενέσθαι.

Και είναι να απορεί κανείς με τον τρόπο που εκδηλώνετε τις ικανότητές σας και το ενδιαφέρον σας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, όταν δεν είστε ούτε καν εις θέση να απορροφήσετε τα υπάρχοντα κονδύλια – που κάποιος άλλος μερίμνησε για να έρθουν – για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών του Ληξουρίου και όταν εξ αιτίας της δικής σας ανεπάρκειας η Κεφαλονιά είναι κομμένη στη μέση.

Φθάσατε δε, σε τέτοιο σημείο αστειότητας, ώστε ένας αριστερός όπως είστε εσείς, να λέτε ότι εσείς ενδιαφέρεστε και όχι εγώ για την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας των Κεφαλλονιτών!!! Ξέρετε πώς μου ακούγεται; Ως ανέκδοτο από άνθρωπο που έχει τρικυμία εν κρανίω.

Αντί λοιπόν να ζητήσετε συγγνώμη από τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που εσείς και οι ομοϊδεάτες σας τους φθάσατε στο έσχατο σημείο της ένδειας, εντελώς ανερυθρίαστα λέτε ότι ειρωνεύτηκα επειδή στην τηλεοπτική μου συνέντευξη, όταν ο κύριος Λιάτσος μου είπε ότι κρυώνει και σκεπάζεται με τρεις κουβέρτες, του συνέστησα χαριτολογώντας να αγοράσει μία ηλεκτρική κουβέρτα.

Κύριε Γαλιατσάτε, ως φαίνεται, εσείς μεν καλά περνάτε την ώρα σας, οι δύσμοιροι όμως άνθρωποι που πληρώνουν τη δική σας ανεπάρκεια σε τι φταίνε;

Σημείωση

Θα σας δώσω μία συμβουλή: Όταν γράφετε απαντήσεις, μην το κάνετε μπροστά σε καθρέπτη, γιατί βλέποντας το είδωλό σας μπαίνετε υποσυνείδητα σε διαδικασία αυτοκριτικής, με αποτέλεσμα οι χαρακτηρισμοί και οι ειρωνείες που γράφετε να αφορούν πρωτίστως εσάς.

Ο κ. Παύλος Παπαδάτος