Σκηνές απείρου κάλους έλαβαν χώραν στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλι για τον προϋπολογισμό του Δήμου και λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, προς το τέλος της συνεδρίασης, ο τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Τζωρτζάτος με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμο Παπαναστασάτο!

Ο κ. Τζωρτζάτος επιτέθηκε …ως ταύρος μαινόμενος κατά του προέδρου του Δ.Σ., αλλά οι δύο άνδρες έμειναν μόνον στη λεκτική σύγκρουση, αφού μπήκε στη μέση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης και συγκράτησε τον κ. Τζωρτζάτο.

Απ’ την αρχή της συνεδρίσης οι σύμβουλοι της Πλειοψηφίας άρχισαν να ενοχλούνται απ’ τις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις του κ. Τζωρτζάτου, ο δε πρόεδρος του Δ.Σ., βλέποντας και τις διαθέσεις της …παράταξης, έφτασε στο σημειο να ρωτήσει τον κ. Τζωρτζάτο, με ειρωνικό τρόπο, αν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό!

Ο κ. Τζωρτζάτος κατά της μαραθώνια «ντούπλεξ» συνεδρίαση της Κυριακής, τόνισε, με εξαιρετικά επικριτικό τρόπο, ότι η Δημοτική Αρχή «πάσχει» ιδιαίτερα στα θέματα διαχείρησης και διαφάνειας και ότι πρέπει κάποια στιγμή τα στελέχη της να μάθουν ότι η διαχείρηση πρέπει να γίνεται σωστά κα να τηρούνται οι προτεραιότητες.

Επίσης κ. Τζωρτζάτος έθεσε και θέματα που συσχετίζονται με την πρώην αρμοδιότητά του ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, για τα λιμάνια του νησιού μας, αναφέροντας ότι η Δημοτική Αρχή «βγάζει πλασματικά έσοδα για να βγούνε τα νούμερα».

Ο κ. Τζωρτζάτος κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή ότι «κάνει χάρες» στην εταιρεία Ionian Kalk, τονίζοντας ότι ο δήμαρχος δέχθηκε συμβιβασμό με την εταιρεία από 86.000 Ευρώ που ήταν το χρέος για τα λιμενικά τέλη να πληρώσει 15.000 Ευρώ και μάλιστα τη στιγμή που, όπως είπε ο τ. πρόεδρος του Λ.Τ., «ήμουν έτοιμος να της απαγορεύσω τη χρήση του λιμένα», δείχνοντας και το σχετικό έγγραφο.

Στον κ. Τζωρτζάτο απάντησε ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, λέγοντας ότι «επειδή φοράς παντελόνια πρέπει να παραδεχθείς ότι η συμφωνία αυτή έγινε και με σένα στο Δημαρχείο».

Το προχθεσινό Συμβούλιο έδειξε ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις Δημοτικής Αρχής- Τζωρτζάτου είναι ιδιαίτερα διαταραγμένες και ίσως λίγο πριν το διαζύγιο.

Τελικά, η πλειοψηφούσα Παράταξη πέρασε όλους τους προϋπολογισμούς του Δήμου και των Υπηρεσιών του.

 

(To Video είναι από το  Inkefalonia.gr)