«Τα μπάζα δεν χωράνε στο Ληξούρι, η Δημοτική Αρχή να βρεί άλλο χώρο να τα εναποθέσει». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση της η Τοπική Επιτροπή Παλικής της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία είναι πρόεδρος ο καθηγητής μαθηματικών κ. Σωτήρης Σούλτης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Τοπική Οργάνωση Παλικής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κομμάτι της κοινωνίας και μέτοχος των προβλημάτων της Παλικής και κοινωνός των αισθηματων της Παλικής δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση της στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να εγκαταστήσει σπαστηροτριβείο για την κατεργασία προϊόντων εκσκαφής και κατεδαφίσεων στο χώρο του Αθλητικού Σταδίου Ληξουρίου.

Η εγκατάλειψη της Παλικής τρία χρόνια μετά τους σεισμούς του Ιανουαρίου 2014 από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά και την Δημοτική Αρχή είναι εξοργιστική.

Η απόφαση του Αντιπερειφεριάρχη για την εγκατάσταση μέσα στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου σπαστιροτριβείου προκαλεί την αθλητική κοινωνία της περιοχής μας, θα υποβαθμίσει την ζωή των οικογενειών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται κυριολεκτικά σε επαφή με το χώρο του σπαστηροτριβείου και θα διάλυσει την ζωή και την κυκλοφορία στην πόλη του Ληξουριού αφού σύμφωνα με όσες πληροφορίες υπάρχουν περισσότερα απο 300 φορτηγά αυτοκίνητα τουλάχιστον κατ αρχήν φαίνεται ότι διέλθουν μέσα απο την πόλη.

Υπό αυτές τις συνθήκης ζητούμε από την Δημοτική Αρχή να ακυρώσει τα σχέδια της για μεταφορά των μπαζων στο χώρο του Αθλητικού Σταδίου Ληξουρίου και να εξεύρει άλλο χώρο δημοτικό η δημόσιο μακριά απο κατοικημένες περιοχές για να επεξεργαστεί τα μπάζα των δημοτικών έργων και δηλώνουμε οτι θα βρεθούμε συμπαραστάτες σε κάθε ενέργεια και κινητοπίηση για την αποτροπή της μεταφοράς τους στο Ληξούρι.

Τέλος απαιτούμε από την Βουλευτή, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, να εγκαταλείψουν την καραμέλα της έλλειψης χρημάτων, να σκύψουν επί τέλους στα προβλήματα της σεισμόπληκτης Παλικής και να φροντίσουν γα την επίλυση τους.

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ!

Ληξούρι 21 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΤΟ ΠΑΛΙΚΗΣ

 

Ο πρόεδρος της Τοπικής Παλικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σωτήρης Σούλτης