Δεν πραγματοποίηθηκαν χθες από το μεσημέρι και μετά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της γραμμής Πόρος-Κυλλήνη, λόγω των έντονων τοπικά καιρικών φαινομένων.

Από τις 3 μ.μ. χθες οι Λιμενικές Αρχές έδωσαν απαγορευτικό απόπλου σε όλα τα πλοία από Κυλλήνη (προς Κεφαλονιά και Ζάκυνθο), καθώς και από Πόρο και Ζάκυνθο, αφού η ισχύς των ανέμων έφθασαν τοπικά τα 9 μποφόρ. Δεν πραγματοποιήθηκαν από Πόρο τα δρομολόγια των 3.30′ μ.μ. (“Νήσος Κεφαλονιά”), 5.15′ μ.μ. (“Μάρε ντι Λεβάντε”) και 7.15′ μ.μ. (“Νήσος Κεφαλονιά”) και από Κυλλήνη τα δρομολόγια των 3.15′ μ.μ. (“Μάρε ντι Λεβάντε”), 5.30′ μ.μ. (“Νήσος Κεφαλονιά”) και 9.15’ μ.μ. (“Νήσος Κεφαλονιά”).

Το απαγορευτικό απόπλου θα ισχύσει έως τις 3 τα ξημερώματα σήμερα και αναμένεται από τις Λιμενικές Αρχές, με νεώτερο δελτίο καιρού, εφόσον “πέσουν” τα μποφόρ να γίνει άρση του απαγορευτικού και να εκτελεσθούν τα δρομολόγια κανονικά. n Δεν πραγματοποιήθηκαν επίσης χθες τα πορθμιακά δρομολόγια της γραμμής Αργοστόλι-Ληξούρι μετά τις 8 π.μ. λόγω των μποφόρ.

Ωστόσο, κανονικά πραγματοποιήθηκε χθες το πρωϊ το αεροπορικό δρομολόγιο της Oλυμπιακής στην Κεφαλονιά (Μηνιές) από Αθήνα και προς Αθήνα.

Λόγω του απαγορευτικού δεν ήρθε στην Κεφαλονιά το Συγκρότημα “Vegas” για την προγραμματισμένη συναυλία τους χθες το βράδι στην Πλατεία Δικαστηρίου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου “Η Κράνη” και της πραγματοποίησης της “Λευκής Νύκτας” από τα Καταστήματα και τις Επιχειρήσεις του Εμπορικού Κέντρου στο Αργοστόλι. Για την ακύρωση της Συναυλίας των “Vegas”, η “Κράνη” ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα:

Ως την ύστατη ώρα περιμέναμε την άρση του απαγορευτικού των πλοίων από Κυλλήνη για Πόρο, αλλά φευ!!! Ως εκ τούτου αναβάλλεται προγραμματισμένη συναυλία των Vegas για σήμερα (χθες 28-12) στην Πλατεία Δικαστηρίων. Λευκή Νύχτα όμως έγινε κανονικά με πολύ μουσική από Dj’s στο Λιθόστρωτο και μεγάλες προσφορές από τα καταστήματα της πόλης.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για εξεύρεση συγκροτήματός για σήμερα Πέμπτη ή αύριο Παρασκευή.

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου της ΚΡΑΝΗΣ

O πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής