«Μύλος» έχει δημιουργηθεί πάλι γύρω από την υπόθεση των μπάζων της Πλατείας Αργοστολίου, αλλά και των άλλων έργων της πόλης.

Ενώ, όπως γράψαμε χθες, βρέθηκε η «μισή λύση» για να μεταφερθούν τα μπάζα νόμιμα στον ΧΥΤΑ της Παλοστής (Θηνιά) εκτός από τις πλάκες, μετά από την απόφαση αυτή η άλλη «μισή λύση» βρέθηκε «στον αέρα»!

Συγκεκριμένα, στην σύσκεψη που έγινε χθες στο Διοικητήριο, αποφασίστηκε οι πλάκες (που υπολογίζονται ως το 20% των μπάζων), να πάνε στο οικόπεδο του Moto-cross στην Κρανιά ιδιοκτησίας του Δήμου, πλην όμως ο νόμος απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά να εναποτεθούν μπάζα στην Κρανιά, ακόμη και προσωρινά, λόγω του ότι είναι Ζώνη Oικιστικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, επειδή το οικόπεδο του Motocross δεν θα μπορέσει να δεχθεί μπάζα οι Υπηρεσίες του Δήμου ψάχνουν για δημοτικά ή ιδιωτικά οικόπεδα σε άλλες περιοχές (Θηνιά, Λαγκάδα, Ραζάτα, κ.ά.), ώστε να νομιμοποιηθεί η εναπόθεση των μπάζων.

Στη χθεσινή σύσκεψη του Διοικητηρίου πήραν μέρος ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Διονύσης Λυκούδης και οι δ.σ. από τις Δημοτικές Παρατάξεις κ.κ. Διονύσης Αραβαντινός, Βασίλης Ρουχωτάς, Μάκης Δημητράτος και Νίκος Γκισγκίνης.