Τρία από τα Hïωνύμια που έχει δώσει ο «Η» σε τρία τοπικά πολιτικά πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται στο νέο βιβλίου του συγγραφέα Σπύρου Αντωνάτου «Παρατσούκλια της Κεφαλονιάς»!

Πρόκειται για τα προσωνύμια «Γνήσιος», που έχει δώσει η εφημερίδα μας στον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, «Ιθύνων», που έχει δώσει στον τ. νομάρχη και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μαρκάτο και «Φουντωτός», που έχει δώσει στον τ. πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Αργοστολίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Παγουλάτο.

Το βιβλίο μας το παρέδωσε χθες ο κ. Αντωνάτος φέρνοντας το στα γραφεία μας και εμπεριέχει πλήθος προσωνυμίων γνωστών συμπατριωτών, τα οποία δεν μπορέσαμε, λόγω χρόνου, να εντοπίσουμε.

Εξηγώντας τα παρατσούκλια «Γνήσιος» και «Ιθύνων» ο συγγραφέας αναφέρει:

• Γνήσιος: O νόμιμος, πραγματικός, ειλικρινής άνδρας.

• Ιθύνων: Αυτός που διευθύνει, καθοδηγεί, αποφασίζει.

Το βιβλίο προλογίζει ο πανεπιστημιακός καθηγητής Γεώργιος Ν. Μοσχόπουλος, πρόεδρος της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών.

• O Σπύρος Αντωνάτος του Γεωργίου γεννήθηκε, σπούδασε, εργάστηκε, εξακολουθεί να ζεί, συνταξιούχος πλέον, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Εχει εκδώσει ιδιωτικά τα βιβλία «Φθινοπωρινή Μπαλάντα-Ταξίδι στην Ελλάδα», «Βήματα στον Παράδεισο-Αγιον Oρος Oδοιπορικό», «Αργοστόλι η χαμένη πόλη-Δράση καθ’ οδόν 1853-1953» βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών.

Σπ. Αντωνάτος